سایت چشم پزشکی

دکترعليرضا نادری جراح و متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص پیوند قرنیه؛دارای مدرک بین المللی چشم پزشکی؛عضو انجمن جراحان آب مروارید و عیوب انکساری امریکا و اروپا

طرف قرارداد کلیه بیمه های تکمیلی و بانکها؛ هزینه عمل های جراحی برای خانواده معظم شهدا و جانبازان و بانکها صد در صد رایگان است

برای مطالعه هر مطلب بر روی <فهرست زیر> کلیک کنید

ساختمان چشم     عیوب انکسار     لیزر    لیزر اگزایمر    معیار های اعمال جراحی لیزری    لیزیک    لازک    پی آر کی    اپی لیزیک     لنزهای تماسی     پیرچشمی     قوز قرنیه     پیوند قرنیه     تبخال چشمی،   زونای چشمی،     آب مروارید    دیابت و چشم    مگس پران و جرقه های نورانی   پارگی شبکیه     تنبلی چشم     ارتوکراتولوژی     تخلیه چشم و پروتز     بلفاروپلاستی یا جراحی زیبایی     استرابیسم یا لوچی چشم     اشکریزش و عمل مجرای اشکی     داستان پیدایش و تکامل عینک     اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش و نور خورشد بر چشم     مکانیسم اصلاح بینائی با عینک و لنز تماسی     عینک های آفتابی     خستگی ناشی از کار با کامپیوتر     معافیت از سربازی     گواهینامه رانندگی     پرسش و پاسخ

مطالب بیشتر را در سایت چشم پزشکی اینجانب به آدرس زیر مطالعه فرمائید

http://dr-naderi.ir

پیشرقته ترین روش عمل جراحی آب مروارید؛ (عمل جراحی آب مروارید بدون نیاز به بیهوشی وتزریق بی حسی؛ قفط با قطره بی حسی طی ده دقیقه و بدون بستری یا پانسمان چشم ) ؛عمل های لیزری و جراحی آب سیاه؛ جراحی زیبائی پلک و اطراف چشم ها؛ عمل انحراف چشم؛ اصلاح دور بینی, نزدیک بینی و آستیگماتیسم ؛لیزیک , لازک, پی آر کی؛ لنز های فیکیک داخل چشمی؛ انواع جدید روش های پیوند قرنیه

 

 

تهران، میدان ونک، ابتدای بزرگراه حقانی (جهان کودک) ، نرسیده به گاندی، مابین بانک آینده و بانک کشاورزی، ساختمان فرهاد، پلاک 72 واحد 101 تلفن: 7300 692 0930 - 7200 692 0930 - 92 777 886 - 11 776 886 - 18 749 888
View Larger Map

سایت چشم پزشکی دکترعليرضا نادری


+ پرسش و پاسخ

 

 
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :
با سلام و خسته نباشید خدمت شما  می خواستم ازتون بپرسم که عمل لیزیک جهت رفع مشکل دید یا بهتر بگم جهت رهایی از عینک به نظر شما چه عوارضی میتونه داشته باشه ؟ ایا دوباره مشکل بینای بر میگرده یانه؟ و اگر در حین عمل رنگ چشممون رو هم عوض کنیم این مشکلی واسمون به وجود میاره یا نه؟ممنون میشم اگر راهناییم کنید
پاسخ :                               
در مورد اصلاح بینایی با لیزیک مطلب مربوطه را در سایت مطالعه فرمایید. امکان تغییر رنگ چشم با لیزیک نیست.
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و احترام خدمت شما  من حدود 5 ماه است که چشم هایم را عمل لازک کرده ام شماره چشمهایم 2 بود. بعد دکتر به من گفت که به مدت یک سال باید بیرون از منزل چه در هوای ابری چه در هوای افتابی عینک افتابی باید بزنم ولی من روزهای افتابی که عینک می زنم ولی در روزهای ابری بیشتر وقت ها عینک نمی زنم حالا سوال من این است که ایا اینکه در هوای ابری خیلی عینک نمی زنم برای چشم من ضرر دارد و اگر دارد درصدش و اینکه چه ضرری دارد را لطف کنید و بگویید.از لطف شما متشکرم
پاسخ :                               
عینک برای جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش است. در هوای ابری ضرورتی ندارد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام.جناب دکتر من یه مطلب دیدم راجع به تغییر رنگ چشم از قهوه ای به ابی که یه دکتر تو امریکا ادعای انجامش رو داره ..(دکتر گرگ هومر) شما راجع به این روش و میزان ایمنی اون چیزی میدونید و اینکه تو ایران انجام شده یا نه؟مرسی
پاسخ :                               
گذاشتن عنبیه مصنوعی عوارض متعددی دارد . و از نطر پزشکی در هیچ مرکز معتبری انجام نمی شود. می توانید به سایت newcoloriris.com مراجعه کنید.
مبحث سوال : آب مروارید تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
آیا 2 هفته پس از عمل آب مروارید قی کردن و قرمزی زیاد چشم امری طبیعی برای بیمار باسن بالا میباشد باتشکر
                                پاسخ :                               
لازم است توسط چشم پزشکتان معاینه شوید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
من دختری 19ساله هستم که دچار نزدیک بینی هستم ونمره یک چشمم 1.75ودیگری 2هست میخواستم بدونم اگه عمل کنم درست میشه یاعوارض داری؟؟وحدودا هزینه اش چقدره؟؟و ایا از لنز استفاده کنم مشکلی داره؟؟و شنیدم که هنگام استفاده از لنز موقع خواب باید لنزها را در اورد اگر در نیاریم چه مشکلی پیش میاد؟؟ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
                                پاسخ :                               
اگر شرایط چشمتان مناسب باشد، می توانید عمل کنید. لنز موقع خواب باید خارج شود.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام دختری 19 ساله هستم چشم راستم تنبله و اندازه ی ان بزرگتر از چشم چپم میباشد و دارای افتادگی پلک نیز هستم میخواستم بدونم چرا چشم تنبلم بزرگ شده  و ایا میشه با عمل اندازه ی چشم ها را یکسان و افتادگی پلکم رو بر طرف کرد
                                پاسخ :                               
برای تشخیص و درمان درست لازم است معاینه شوید تا بر اساس شرایط موجود تصمیم گیری شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام.شماره هردو چشم منهای 10.اخیرا دکتر گفته فشار چشم بالا رفته .وقطره چشمی داده برای جلوگیری از بالا رفتن فشار کره چشم چکار کنم .روزی 6ساعت مطالعه و3ساعت با رایانه کار میکنم.آیاضرر دارد؟                       
پاسخ :                               
لازم است معاینه شوید.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خدمت جناب آقای دکتر نادری شما چندی پیش برای متخصص انحراف چشم در تبریز دکتر قره باغی را معرفی کردین ولی بنده آدرس ایشان را نیافتم می خواستم ببینم چگونه آدرس ایشان را پیدا کنم با تشکر از لطف شما
پاسخ :                               
متاسفانه ادرس ایشان را ندارم.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
اقای دکتر من لنز داخل چشم گذاشتم چه طور می شود عمل کنم لنزها را باید در بیاورم لیز ر خطری ندارداخه میگویند ممکن است باعث کوری شود
پاسخ :                               
نیاز به در اوردن لنز نست. با لیزر روی قرنیه اصصلاح انجام می شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با تشکر از اینکه جواب سوال را دادید دکتر جان منعضوخانواده شهدا هستم می خواستم بدانم مشکلی برای چشمم پیش نمی ایداگر لیزر کنم قبل ازعمل بدلیل نمره بالای چشم ونازکی شبکیه نتوانستم لیزر کنم اقای دکتر سن من 31 سال است مشکلی نیست می خواستم بدانم چرا جشمهایم ضعیف می شن ازهمان اول نمره چشمم ثابت نمی شد در ظمن دکتر موقعه گذاشتن لنز به من گفتن که علامتهای ریز رانمبینی یعنی لنز داخل چشمشما نمره اصلی نیست اقای دکتر به خدا به خاطر ضعف دوباره چشمم دچار افسردگی شدم ونمی توانم به خوانودم بکویم چشمم دوباره ضعیف شده اخه خانواده راضی به عمل نبوده وبا هزار زحمت عمل کردم بعضی وقتها فکر میکنمممکن است در سرم مشکلی پیش امده یا تومور مغزی دارم که چشمهایم ضعیف شده  اقای دکتر با عرض شرمندگی ممکن است بگویید منچکار بکنم اولین راه چیست بروم از شبکیه عکس بگیرم وچرا مدام چشمهایم ضعیف می شود ازدواج نکردن دلیل ضعفی چشممی باشداقای دکتر بگویید اولین اقدام چیست اگر واقعا مشکل چشم من رفع بشود شما زندگی دوباره ای به من می بخشید با تشکر فروان در ضمن من پیش دکتر همتی عمل کردم باتشکر فروان

پاسخ :                               
بهر حال در صورت امکان برای تصمیم گیری صحیح لازم است معاینه شوند.

 

مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :
با سلام و خسته نباشید:بنده 22 سالمه و 3ماه نیم پیش عملcornea collagen crosslinkingیا همونCCL کرده ام  ولی هنوز بینایی ام به قبل از عمل برنگشته در صورتی که پزشکم بهم گفت تا 3 ماه بعد بیناییت به همون قبل از عمل بر میگرده و حتی شاید یه کم بهتر هم بشه!ولی هنوز خیلی دیدم بدتره.اگه منو راهنمایی کنید ممنون میشم.خیلی خیلی خیلیییییییییییییییییی ممنووووون
پاسخ :
لازم است معاینه شوید تا بر اساس شرایط چشمتان تصمیم گیری شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام آقای دکترنمره ی چشم من 5هستش واز 9سالگی عینک استفاده میکنم تنبلی چشم من در مدرسه تشخیص داده شد که در آن موقع نمره چشمانم 1.75بود اگر تنبلیه چشمم زودتر تشخیص داده میشد آیا میتوانستیم از بالا رفتن نمره یا حتی درمان تنبلی جلوگیری کنیم؟
پاسخ :                               
جلوی پیشرفت نمره چشمتان را نمی توانید بگیرید؛ اما تنبلی در سنین زیر ده سال قابل درمان است.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
ba salam kheyli mamnonaz rahne mayihatoon shoma kheyli khobin omidvaram hamishe zendegiye movafaghi dashte bashin
پاسخ :                               
از اظهار لطف شما سپاسگذارم.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام خانمی 25ساله ام سفیده چشمم یاهمون صلبیه حالت کرم رنگ ودرگوشه های داخلی تقزیباقهوه ای هستند چه کاربایدبکنم؟
پاسخ :                               
کار خاصی نمی توان کرد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام آقای دکتر خسته نباشید من درموقع رانندگی نسبتا طولانی وکارباکامپیوتردچارخستگی شدیدچشم می شوم واحساس میکنم اشیاءخارجی درزیرپلکهایم اذیتم میکنددکتر برایم قطره اسنوتی یرز وقرص ویتامین ب1تجویز کرده لطفا بیشتر راهنماییم بفرمایید متشکرم
                                پاسخ :                               
احتمالا بعلت خشکی چشم است. مطلب مربوطه در سایط را مطالعه فرمایید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خدمت آقای دکتر کودک من 2سالشه دارای بیماری سندروم هولمرز mps1 است که فقط با پیوند مغز استخوان می شه درمانش کرد ولی هنوز کسی که خونش بش بخوره پیدا نشده و داره فعلا تزریق براش انجام می شه 2 روز پیش احساس کردم چشمش انحراف داره و بچه برای دیدن از کوشه چپ چشمش استفاده می کنه من اصفهان هستن بلافاصله دکتر بردم گفتن سرماخوردگیه و چشمش مشکل نداره ولی دیده هر روز بدتر می شه و بچه اصلا شاداب نیست بردم بیمارستان گفتن فشار چشم روی 40 و خطرناکه چون بچه نمی ذاشت معاینه بشه گفتن احتمالا آب سیاهه و باید برای معاینه بیهوش بشه و وقت دادن برای 4روز دیگه البته من صبر نکردم و امروز به تهران می یام ولی خواستم شما یه اطلاعاتی به من بدین که این مشکل ماله چیه با توجه به اینکه اگه آب سیاه باشه من قرصهای سرماخوردگی که دکتر داده بود قطع کردم چون باعث بالا رفتن فشار چشم می شه البته اینو دکترها به من نگفتن و من توی سایت اطلاعات کسب کردم می خوام بدونم این بیماری چرا بوجود اومده ماله سندروم بچه است اصلا خوب می شه من خیلی نگرانم ممنون از همکاریتون
پاسخ :                               
لازم است ک.دک زیر بیهوشی عمومی معاینه شود تا تشخیص درست داده شود. قرص سرماخوردگی نیز مصرف شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام آقای دکتر سئوال من این هست که آیا ممکن است فردی به طور ناگهانی و بدون هیچ عائمی دچار نابینایی از دو چشم شود اگر هست میشه لطفا نام بیماری و علت را برام توضیح بدهید بسیار سپاسگزارم
پاسخ :                               
علل کم بینایی و نابینایی مفنوع است . وهر فردی برای تشخیص علت ان لازم است معاینه شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام و با سپاس از جوابتون من دیروز رفتم و عکسم رو به دکتر نشون دادم ایشون گفتند که باید پیوند قرنیه بزنم و عمل سختی است من توی سایت شما که خوندم چنین چیزی نفرموده بودید و تا چه مدت چشمم باید بسته باشه و استراحت کنم چون بنده ورزش میکنم و 28ساله هستم و یا اگر نخواهم عمل کنم چه عواقبی داره و برای پیشگیری از چشم دیگر چه باید کرد؟لطفا هزینه ان را هم بفرمایید و بهترین متخصص چشم در بوشهر هم معرفی نمایید.ممنون از لطف شما
پاسخ :                               
حدود یک هفته چشم بسته است. نهایتا لازم است پیوند کنید. در بوشهر کسی را نمی شنماسم.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
مشخصات عینک مناسب برای کاربر دائمی کامپیوتر چیست از چه پارامتری تشخیص دهم که فروشنده عینک مناسب را تحویل داده ؟
پاسخ :                               
عینک خاصی برای کامپیوتر وچود ندارد. توصیه به استفاده از عینکهای انتی رفلکس بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
مبحث سوال : تخلیه چشم و پروتز تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
جانباز از ناحیه چشم راست هستم ، ترکش شبکیه چشمم را پاره کرده است ، در انگلستان عمل و سلیکون بداخل چشمم تزریق کردند و دکترها می گویند بر اثر عوارض سلیکون رنگ قرنیه ام تغییر و رسوب گرفته ، آیا من می توانم عمل هیدروکسی انجام دهم و آیا مفید خواهد بود؟
پاسخ :                               
اگر چشمتان بینایی ندارد و ظاهر نامطلوبی دارد، می توانید عمل کارگذاری هیدروکسی انجام دهید.
 
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :
عمل انحراف در چه سنی مناسب است , آیا تنبلی باید اصلاح شود بعد عمل شود
پاسخ :                               
در هر سنی عمل انحراف قابل انجام است. اگر تنبلی چشم وجود داشته باشد، لازم است ابتدا تنبلی و سپس انحراف درمان شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام بنده هشت سال پیش باشماره چشم -۱۵دیوپتر برای هرچشم عمل لیزیک انجام دادم که نمره چشمم به ۱-دیوپترودیگری به۵- رسیدوبرای یک سال بی نیاز از عینک شدم ولی شماره چشمام یکی ۲/۵-ودیگری۶-شد ومجبور به استفاده از عینک شدم سال به سال قدرت دیدم کمتر شد وحالا  پس از اصلاح با عینک دیدی بهتر از ۳/۱۰برای یکی و۵/۱۰برای دیگری ندارم درصورتی که دیدن علایم معاینه چشم برام راحته ولی نمی تونم تشخیص بدم وروز به روز دیدم کم میشه دو بار  در تبریزبه پزشک مراجعه کردم که به من جواب روشنی ندادند گفتند که برو قدر همین دیدی که داری رو بدون اقای دکتر بنده شبکیه کاملا سالمی دارم وطبق اورب اسکنی که گرفتم ضخامتی که برای قرنیه هام مونده هر کدوم ۴۳۰هستش می خواستم بدونم امکان قوز قرنیه هست واگه است با این ضخامت قرنیه اشعه درمانی می تونه مفید باشه یا پیوند قرنیه در ضمن دید کلی بنده در حال کاهش است هم دور هم نزدیک از راهنمایی شما وحوصله زیادتون نهایت تشکر را دارم.
پاسخ :                               
تشخیص قوز قرنیه بر اساس عکسهای توپوگرافی یا ارب اسکن است لازم است عکسها رویت شود.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام آقای دکتر، میخواستم بدونم فردی که انحراف چشم مادر زادی داشته و در کودکی دو با تحت عمل حراجی قرار گرفته، اما باز هم انحراف چشم کاملا مشهود دارد.می تونه از سربازی معاف شود یا خیر؟چه باید بکند؟
پاسخ :                               
اگر شرایط زیر را داشته باشد، معاف است:بند 30ـ استرابیسم آمبلیوپیک یک چشم و استرابیسم متناوب معاف دائم.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :22/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و خسته نباشید.می خواستم بدانم استرابیسم مادرزادی چشم درمان دارد یا خیر؟ من الان 25 سال دارم ، چشم چپم دارای انحراف به سمت داخل بود، و هنگام نگاه کردن مقداری پلکم نسبت به چشم راستم تنگ تر بود، یک بار عمل جراحی کردم و چشمم الان، به مقدار خیلی کم در دید به سمت مستقیم بهتر شده است و دو چشمم الان به یک حد باز می شوند، می خواستم بدانم امکان دارد با عمل جراحی یا روش دیگری یا عینک به خصوصی چشمم بهتر یا کاملاً خوب شود.خواهش می کنم کمکم  کنید.با تشکر از شما
پاسخ :                               
معمولا با عمل جراحی قابل درمان است. لازم است برای تشخیص ودرمان درست معاینه شوید.
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام;کدوم یک از اینا(لازک و لیزیک و پی آر کی)بهتره واسه چشمی که هردوتاش 3.75 نزدیک بینی داره؟
                                پاسخ :                               
لیزرهای سطحی مثل لازک یا پی ار کی ارجح است.
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام و خسته نباشید من یه چشمم 3.5 و دیگری3.75 هست و دارای بیمه تکمیلی تامین اجتماعی (بیمه دی )هستم هزینه عمل من چند میشه؟ تو فرمش نوشته که حداقل باید4 باشه که واسه هر چشم 400هزارتومن بدن
                                پاسخ :                               
لازم است حضوری معاینه شوید. احتمالا می توان طوری عمل کرد که بتوانید از بیمه نیز هزینه بگیرید.
مبحث سوال : لنز تماسی تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام من از لنز نرم استفاده میکنمحدود 4 سال(هر روز)دتکر رفتم گفت اطراف قرنیه چشمم رگ سازی شده!خیلی نگرانم میخواستم منو راهنمایی کنین(جامع)من استفاده لنزو قطع کنم؟این موضوع خطرناکه؟من چیکار باید بکنم؟راه درمان داره؟و اینکه اگه لنز داخل چشم باشه میشه از مواد ارایشی استفاده کرد؟
پاسخ :                               
بهتر است لنز را ادامه ندهید. برای تصمیم گیری لازم است معاینه شوید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام  و تشکر از سایت پر محتواتون . ببخشید اقای دکتر من یک مشکلی دارم که چند ساله درگیرش هستم و کلی اعتماد به نفس من را پایین آورده وتا حالا هیچ دکتری مشکل من رو تشخیص نداده است. من توی نور آفتاب بدون عینک دودی هیچی رو نمی تونم ببینم و تازه پشت عینک دودی هم چشمهایم رو جمع میکنم . ببخشید یادم رفت بگم چشمم آستیکمات است و از 7 سالگی تا الان  که 27 سالمه عینک می زنم وهنوز هم موقع تلویزیون نگاه کردن ویا مانتیور نگاه کردن چشم هایم را جمع میکنم و به طرز وحشتناکی نزدیک می نشینم (با فاصله حدودا 10 سانتی متر) و نوشته های ریز به خصوص اگر زمینه یک مقدار روشن داشته باشد را به زحمت می خوانم و گاهی نوشته ها ازچشمم می افتد. واین مشکل را با نوشتهای موجود در مانیتور را هم دارم  واین موضوع برای من که تماما با کامپیوتر سروکار دارم گران تمام شده وتمام آینده کاری و تحصیلی من را به خطر اداخته است من حتی سر کلاس با تخته white board هم مشکل دارم وکلاس باید بدون نور باشد تا من  بتوانم محتوای تخته را تشخیص دهم . من حتی در چند سال اخیر در تشخیص رنگها هم دچار مشکل شده ام. و تمام پزشکانی هم که رفتم گفتند چشمم نزدیک بین  نیست .خواهشمندم کمکم کنید من واقعا نمی دونم مشکلم چیست .
پاسخ :                               
مشکل شما مربوط به شبکیه است و لازم ابه فوق تخصص شبکیه مراجعه کرده و تستERG و EOGانجام شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خدمت آقای دکتر نادری لطفاً یک دکتر فوق تخصص در اهواز به من معرفی نمایید من جرقه نور می بینم با تشکر فراوان
پاسخ :                               
اقای دکتر رفیعی
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام :من  28 سال دارم و دچار نیستاگموس - آمبولی و آبلیسم هستم . در طول این 28 سال مشکلات زیادی ذاشتم که اکثر این مشکلات رو  در حال حاضر دارم. ممنون میشم کمکم کنید
پاسخ :                               
به همکاران فوق تخصص انجراف چشم مراجعه کنید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :
باعرض سلام وخسته نباشیدمن لنزداخل چشم گذاشتم ولی چند ماهی است دچار ضعف چشم شدم به دکتر مراجعه کردم کفته شبکیه چشمم ضعیف است چکار باید بکنم ایا راهی برای کم شدن بیناییم است خیلی نا راحتم چون بات هزار زحمت این عمل را با شرایط سختی انجام دادم تا از شر عینک راحت شوم با تشکر
                                پاسخ :                               
اگر ضخامت قرنیه مناسب باشد، باقیمانده شماره چشم را متوان با لیزر اصلاح کرد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
salam aghaye doktor chamane man manande parfak telvizyonmibinan yani noghate faravane birang dalilesh  chiye mamnon misham age rahnemayim konin
پاسخ :                               
مشکل شما اصطلاحا مگس پران نامیده میشود. مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد. مگس پران پدیده ای بسیاز شایع است. علل آن خود به خودی، ضربه، نزدیک بینی، دیابت، سن و.....می باشد. پس از معاینه کامل و اطمینان از سالم بودن پرده شبکیه و قسمت های خلفی چشم معمولانیاز به اقدام دیگری ندارد.کدورت ناحیه زجاجیه چشم اگر شدید باشد، با عمل جراحی که اصطلاحا به آن ویترکتومی می گویند، قابل درمان است. شما باید معاینه دقیق شوید . در صورتی که در معاینه مشکل خاصی نداشتد؛جای نگرانی نیست
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام و خسته نباشید بنده قوز قرنیه دارم و چشم راستم خیلی شدیده و عکس که خواستم بگیرم بدلیل قوزقرنیه شدید نتونست عکس بگیره یعنی چشم رو پیدا نمیکرد ولی چشم چپم عکس برداری انجام شد میخواستم بدونم اگه بخوام عمل کنم شرایط بنایی من تا چه حد خوب میشود و هزینه ان چقدر است و چه قدر زمان میبرد تا خوب شود و بتوانم سرکار بروم  ایا بعد هم میتوانم سرکار بروم کار من هم با کامپیوتر است
پاسخ :                               
با توجه به شدت بیماری احتمالا لازم است پیوند قرنیه انجام شود؛ اما برای تصمیم گیری صحیح لازم است معاینه شوید.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام من 23 سال سن دارم از دوران کودکی بعلت تنبلی چشم سمت راست عینک استفاده میکنم اما ازحدود 17 یا 18 سالگی چشم راستم دچار لوچی و انحراف به بیرون شده طی مراجعه ای که به بیمارستان نور داشتم پزشک درجه انحراف را 14 تعیین کرد و گفت به مدت 6 ماه چشم سالم را  2 ساعت ببندم بنظر شما درصد موفقیت این روش چقدر است در ضمن چشمانم آستیگماتیسم است تشکر فراوان از شما
پاسخ :                               
بستن چشم در این سن تاثیری ندارد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر علیرضا نادری سه سال پیش یکی از بستگان بنده مبتلا به خشکی عصب چشم گردید که متاسفانه دید یکی از چشمها کامل از بین رفت و دید چشم دیگر در حد تشخیص نور می باشد ایا امیدی برای درمان وجود دارد با تشکر از شما دکتر گرامی
پاسخ :                               
متاسفانه برای اتروفی عصب کار خاصی نمی توان انجام داد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام آقای دکتر. ضمن تشکر می خواستم بپرسم که من بر اثر مصرف کورتون شماره چشمهایم بالا و بالاتر می رود (حدود 3). می توانم بعد از اتمام بیماریم (سارکوئیدوز) و قطع کورتون جراحی لازک انجام دهم. ضمنا"‌من حدود 10 سال پیش جراحی لازک را انجام دادم و قرنیه چشمم هم نازک است. با تشکر فراوان (سعیده)
پاسخ :                               
با توجه به اینکه سارکوئیدوز ممکن است چشم را نیز درگیر کند، توصیه می شود عمل نکنید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 20/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :20/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام .کودکی 7 ماهه دارم که از 4 ماهگی با تشخیص متخصص اطفال متوجه نیستاگموس او شده ایم .به  متخصص مغزواعصاب کودکان مراجعه کرده و معاینات چشم پزشکی -نوار مغزی و ام ارای  همگی سالم بودند.در فامیل سابقه نداشته اما چشم خودم با شماره 2 عمل لازاک شده است پدرم خواهرم برادرم هم از عینک استفاده می کنند .دکتر مغزو اعصاب تشخیص و احتمال مادرزادی بودن داشته.از 4 ماهگی تاکنون حرکات پاندولی چشم کودک خیلی کمتر شده است ایا درمان فیزیکی ویا دارویی خاصی دارد
پاسخ :                               
اگر سرش را کج میگیرید ممکن است نیاز به اصلاح جراحی داشته باشد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
ببخشید که خیلی سوال میپرسم  یعنی پول بیمه برای عمل کافیه؟ یا من باید دوباره هزینه دیگه هم بدم؟ (شرکت نفت) (به احتمال زیاد prk(
پاسخ :                               
برای عمل pRK اگز شماره هر چشم بالای 4 باشد، بیمه 500000تومان پرداخت می کند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
آقای دکتر تلفن مطبتون جواب نمیده
                                پاسخ :                               
شما می توانید هر عصر از ساعت 4 تا 8 تماس بگیرید: 88677611
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام هزینه پیشگیری از قوز قرنیه که با اشعه ماوراء بنفش هست چقدر هزینه داره؟
پاسخ :                               
هر چشم 800000 تومان
مبحث سوال : آب مروارید تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :
بعدازعرض احترامات خدمت شما جناب داکترصاحب"نادری"من ازافغانستان یک سوال را مفصلا ازراه پیام برایتان ارسال نمودم خداکند که سبب خستگی شما تمام نشده درزمینه لطف نموده جواب ارایه نمائید.یک برادرمن که 36 سال عمردارد تکلیف چشم آن طورمادرزاد بوده دردوران شش سالگی درافغانستان درجریان جنگ ودربدری یکمرتبه بالای چشم اش توسط پزشگان افغانی عمل صورت گرفت که متاسفانه نتیجه مثبتی رادرقبال نداشت وبعد ازیک دوره آتش بس دوباره جهت تداوی به کابل پایتخت افغانستان مراجعه نموده پزشکان همان عصر برای ما ازتشخیص یادی نکرد اما یک قرص تابلیت همرا با عینک پیشنهاد کرد که بعدازمدت دوما بنا برمشکلاتیکه درناحیه ما دامنگیرشده بود عینک را ترک گفته است. خصوصیات بیمارعبارت از:درمقابل نوربسیارحساس بوده که درهنگام شب ازسه کیلومتر دید دارد درهنگام ریزش برف پستی وبلندی را تفکیک کرده نمتواند اگرمدت دویاسه دقیقه متوجه نورباشد بعدا قوای دید چشم نامبرده ضعیف میشود.درزمان عادی فقط باردوش خودبوده وفعالیت کاری بنا برمشکلی که دارد کرده نمیتواند همچنان اشیا واجنانسی راک میبند فقط ازرنگ فرق میکند ولی تشخیص کرده نمیتواند.درین زمان های نزدیک که به متخصصین افغانی چشم مراحعه نمودیم ولی ایشان ازعدم موجودیت امکانات ایشانرا مرخص نمود وبه درمان بیرون ازمرز افغانستان تشویق نمود. قسمیکه وبلاک شمارامرورکردم شاید که بیماری آب مروارید  به گونه مادرزاد باشد . اکنون جناب دکترصاحب نظرشما چگونه بوده لطف نموده پاسخ ارایه فرموده مارا مدیون احسان خویش سازید.باعرض حرمت .مبایل 0093773009890__0093798457080احمدجاوید"خالقی:مورخ 9 جنوری 2012
پاسخ :                               
متاسفانه با توضیحات شما نمی توان تشخیص دقیقی را عنوان کرد. در این گونه موارد اگر امکان معاینه باشد، توصیه می شود بیمار حضورا معاینه شود.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام من از کوچکی انحراف داشتم اما کم آیا با عینک درمان می شود احتمالش چقدر است؟
پاسخ :                               
لازم است معاینه شوید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام واحترام بیمار کودکی 8ساله با کبودی پلک تحتانی و التهاب پونکتوم تحتانی همرا ه با ترشح چرکی (البته نه از داکت )و اپی فورای خفیف است  ودر لمس درناحیه پونکتوم ابراز دردمیکندآیا احتمال سلولیت برای نامبرده میتواند مطرح باشد؟(در لمس محل ضایعه گرم نیست اما متورم و قرمز است)
پاسخ :                               
ممکن است دچار سلولیت و یا کانالیکولیتیس باشد. برای تشخیص درست لازم است معاینه شود.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام هزینه اشعه ماورابنفش چقدره؟ایا با این عمل بینای تا چه حد بهبود می یابد؟
                                پاسخ :                               
800000تومان. یکی از درمان های جدید که در چند سال اخیر مطرح شده پیوند متقاطع بین رشته های کلاژن قرنیه (Collagen Cross-Linking یا CXL) با استفاده از اشعه ماورابنفش و داروی ریبوفلاوین است. در این روش پس از برداشتن لایه سلول های سطحی (اپیتلیوم)  قرنیه، به مدت سی دقیقه (هر 3 دقیقه یک بار) قطره ریبوفلاوین1/. درصد در چشم ریخته میشود و سپس طی مدت سی دقیقه بعدی در چالیکه هر 5 دقیقه یک بار قطره مذکور در چشم چکانده می شود، اشعه اولتراویوله (ماوراء بنفش) به قرنیه تابانده می شود . این کار باعث افزایش پیوندهای متقاطع بین رشته های کلاژن قرنیه  (مطابق شکل زیر) و در نتیجه افزایش استحکام قرنیه میشود.در بررسی های سه تا پنج ساله دیده شده که پیشرفت بیماری  تقریبا در 100% موارد متوقف شده ودر نیمی از موارد قرنیه اندکی مسطح تر شده ویا بیماری کمی (حدود 2.87 دیوپتر) بهبود یافته است. و بینائی اصلاح شده  1.4 خط بهتر شده است. این روش باعث می شود پیوند قرنیه نیاز نباشد و یا به تاخیر بیفتد. در این روش که در حال حاضر جدیدترین روش درمان قوز قرنیه است،  بر خلاف سایر روش های درمانی؛  در اکثر موارد نه تنها  از پیشرفت بیماری جلوگیری می شود؛بلکه بینایی فرد با و بدون عینک بهبود یافته و میزان آستیگماتیسم، کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت. بهترین داوطلبان این روش عبارتند از: بیمارانی که به تازگی برای آنها تشخیص کراتوکونوس داده شده ، افراد جوان و میانسالی که بیماری آنها پیشرونده است و همچنین کسانیکه لنز تماسی روی چشمشان خوب فیت نمی شود. تاکنون تعداد قابل توجهی از بیماران توسط اینجانب در کلنیکهای چشم پزشکی ونک و نگاه تحت این عمل موفقیت آمیز جالب و جدید قرار گرفته اند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلامچشم چپ من به  دلید نازک بودن قرنیه برای عمل لیزیک مشکل دارد برای این مشکل عمل اپی لیزیک هم توسیه نمی شود؟
پاسخ :                               
اگر قرنیه نازک باشد، ممکن است عمل لنز داخل چشمی توصیه شود. برای تصمیم گیری مناسب لازم است عکها رویت شود.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام ، من مدت 23 سال است که قوز قرنیه پیشرفته دارم و لنز سخت استفاده می کنم.می خواستم بدانم لنزهای CRT در جهت اصلاح دید یا کنترول بیماری اینجانب موثر است یا نه؟با تشکر فراوان
                                پاسخ :                               
لنز فقط بینایی را بهبود می بخشد، اما تاثیری در جلوگیری از پیشرفت بیماری ندارد.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام و عرض تشکر بخاطر اینکه بدون چشم داشت جئاب سئالات بیماران را میدهید.جناب دکتر، بنده یک هفته پیش تحت عمل کراسلینک قرار گرفتم و هم اکنون دید مناسب ندارم. قبلاً از عینک استفاده میکردم و با آن عینک هم دید مناسب .ندارم. آیا این تاری عوارض عمل است؟ چون گاهی اوقات همه چیز را با یک پرده کدر میبینم و گاهی اوقات دچار استیگمات شدید  میشوم در حالی که کدورت دید را ندارم. چقدر طول میکشد تا برطرف شود؟ من شهرستان هستم و خیلی نگرانم
پاسخ :                               
نگران نباشید. چند هفته اول پس از عمل بینایی نسبت به قبل تارتر می شود اما تدرجا بینایی شفاف می شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/   10/ 1390
سوال :                               
سلام پسر من 8ماهشه زیر پلکهای پایینش یه خط کبود هست لطفا دلیلشو برام توضیح بدید و اگر نیاز هست اونو به یک متخصص نشون بدم- مرسی
                                پاسخ :                               
توصیه می شود توسط چشم پزشک معاینه شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام وخسته نباشید شرایط عمل برای بازنشستگان شرکت نفت چطوره؟ من پدرم بازنشسته شرکت نفت هستند و شماره چشمهام هم شامل بیمه میشه.ممنون میشم توضیح بدید
                                پاسخ :                               
در مورد عملهای داخل چشمی مثل اب مروارید رایگان است. در مورد عملهایی مثل لیزیک کمک هزینه پرداخت می شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :19/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام.آقای دکتر من 24 سالمه چشمام نزدیک بین هستن با شماره های 4 و5 در چشم ضعیفترم یک تبخال دارم که هر چند وقت عود می کنه که اسیکلوویر مصرف می کردم  اما این دفعه التهابش خیلی بیشتر (حدود دو هفته) طول کشید حالا هم که قرمزیش رفته احساس درد و فشار پشت چشمم میکنم وتاری در دید چشم ضعیفترم دارم  پیش دکترای زیادی رفتم وداروهایی که مصرف میکنم قطرههای MYDRAX  و  SNO*TEARS وآسیکلوویر هستند اما اون اثرات همچنان باقیند  لطفا منو  راهنمایی کنیددرمانده شدم ممنونم
پاسخ :                               
لازم است معاینه شوید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :
باعرض سلام خدمت دکتر گرامی بنده در حدود 4 سال پیش تصادف هولناکی  با قطار مسافر بری داشتم که خانواده خود را از دست داده وخود از ناحیف فک به شده آسیب دیدم که حدود 11  ساعت اتاق عمل بوده وهنوز هم درد دارم و حالت صورتم تغییر کرده چیزی که بیشتر در من مرا رنج میدهدحالت چشمانم تغییر کرده کوچک وبزرگ شده اند وچشم چپم بازترو خشک شده چشم راستم ریز  شده پلک هایم هم افتادگی پیدا کردند این را هم عرض کنم چون شدت آسیب زیاد بود دکتر زیر چشمانم را هم باز کرد وپلاتین گذاشت که بعد از 8 ماه دوباره جراحی کرد وپلاتین را بر داشت اما جای بخیه زیر چشمان هست وچشمانم هم تغییر کرده خواهش میکنم مرا راهنمایی کنید چون برای یک خانم زیبایی خیلی مهم است علتش چیست ومن باید چیکار کنم با تشکر اجرتان با خداوند کریم
پاسخ :                               
توصیه می شود توسط فوق تخصص حدقه چشم (اربیت) معاینه شوید.
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و خسته نباشیدخدمت شما اقای دکتر من 28 سال دارم  6 سال است که بدلیل قوز قرنیه از لنز هارد استفاده میکنم میخواستم بدانم روش جدیدی که بتازگی برای پیوند اعلام شده و گفته میشود که نیازی به بستری شدن ندارد و مریض میتواند 2 ساعت بعد از عمل مرخص شود به چه صورتی است؟
پاسخ :                               
سالهاست که عمل پیوند به صورت سرپایی انجام می شود و روش ذکر شده جدید نیست
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                      10/ 1390
سوال :                               
با سلام و ارادت  خانمی 36 ساله هستم که مدت مدیدی است دچار نقاط سیاه رنگ در دید چشمانم می باشم مخصوصا زمانی که به صفحه سفید رنگ نگاه می کنم این نقاط دیده می شوند و با حرکت چشمان من هم آنها حرکت می کنند . در حالت عادی برایم مشکلی ایجاد نمی کند ولی احساسم این است که تعداد آنها افزایش یافته آیا درمانی وجود دارد یا خیر ؟ قبلا در سنین نوجوانی پزشکی به من گفتند این را پیرچشمی زودرس می نامند آیا صحت دارد؟ با تشکر از شما دکتر محترم
پاسخ :                               
مشکل شما اصطلاحا مگس پران نامیده میشود. مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد. مگس پران پدیده ای بسیاز شایع است. علل آن خود به خودی، ضربه، نزدیک بینی، دیابت، سن و.....می باشد. پس از معاینه کامل و اطمینان از سالم بودن پرده شبکیه و قسمت های خلفی چشم معمولانیاز به اقدام دیگری ندارد.کدورت ناحیه زجاجیه چشم اگر شدید باشد، با عمل جراحی که اصطلاحا به آن ویترکتومی می گویند، قابل درمان است. شما باید معاینه دقیق شوید . در صورتی که در معاینه مشکل خاصی نداشتد؛جای نگرانی نیست
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام من 34 سال دارم وتنبلی چشم دارم ایا قابل درمان است
                                پاسخ :                               
خیر
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام و خسته نباشید چشم چپ من در سال 69 بر اثر شکست شیشه اسیب دید که در بیمارستان نیکوکاری عمل جراحی شد که قسمتی از مردمک چشم من هم بخیه زدند آیا چشم من را می توان لنز ثابت عمل کرد با تشکر از شما
پاسخ :                               
لازم است معاینه شوید تا بتوان تصمیم مناسب گرفت
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام  چند روز پیش من نا خواسته انگشتم خورد تو چشم همسرم ، ایشان حدود یک ساله که لیزیک کردند و از اون روز مدام می گه گوشه چشمم می سوزه ، علتش می تونه چی باشه ، چندبار هم با قطره شستشو داده ولی هنوز خوب نشده .
پاسخ :                               
توصیه می شود توسط چشم پزشک معاینه شوند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
ایا استیگمات شماره 1 قابل عمل لیزیک می باشد؟
                                پاسخ :                               
بله
مبحث سوال : پلک و مجاری اشکی تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم ، پسرم که 3سال دارد هنگام گریه کردن از چشم راستش بیشترعشک می آید و خیلی اوقات بدون آنکه گریه کندگوشه  چشم راستش تر میباشد خواهشمندم مرحمت بفرمایید و من را راهنمایی نمایید.با تشکرفراوان
پاسخ :                               
احتمالا انسداد مجرای اشکی دارد . لازم است معاینه و در صورت نیاز سونداژ شود.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خدمت دکتر نادری29 ساله ام شبکیه ام را عمل کردم اما چشمم از زمانی که به دبستان می رفتم انحراف داشت . جهت معاینات پیش دکتر اسدی(متخصص استرابیسم) مراجعه کردم ایشان گفتند عمل سختی روی شبکیه ات انجام شده اما به هر حال می توانی عمل کنی احتمال برگشت 30 درصد است این را هم اضافه کنم که وقتی  دقت می کنم انحراف چشمم درست می شود اما به خاطر اینکه برگشت دارد مردد هستم چشمم انحراف به خارج دارد می ترسم انحراف به داخل پیدا کند (بعد از عمل). اقای دکتر شما چه پیشنهادی دارید واقعا نگرانم  بابت این موضوع اگر جواب دهید ممنون می شوم.
پاسخ :                               
توصیه می شود با خیال راحت عمل کنید.
مبحث سوال : انحراف چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام مجدد خدمت شما دکتر عزیز  دکتر من از شما پرسیده بودم که من به انحراف چشم 4 5 سالی است که دچار شده ام..( تیرویید کم کار شدید ) . شما فرمودید که اگر این انحراف واضخ است باید عمل شود دکتر این عمل گه مقدار هزینه دارد آیا هزینش زیاد است  و چه مقدار به استراحت نیاز دارد ..؟؟ چون من سال اخر دانشگاه هستم و اگر خدا بخواهد پذیرش گرفتم که بروم و این قضیه خیلی مرا عذاب داده این مدت امیدوارم کمکم کنید
                                پاسخ :                               
به استراخت چندانی نیاز ندارد و از فردا ی عمل به زندگی عادی برمی گردید. هزینه بسته به نوع انحراف متفاوت است اما در حدود 1600000 تا 1800000 است
 
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :
با سلام و عرض ادب بنده 25سالمه  10سال که قوز قرنیه استیگمات دارم  از یک چشم شروع شد که بعد از چند سال هردو چشمم.دیگه با عینک دید خوبی ندارم به دکتر مراحعه کردم که لنز تجویز کرد چشام تحمل گذاشتن لنز ندارن گفتن عمل پیوند باید انجام بدی ایا با عمل پیوند دید کاملو بدست میارم؟وقتی به چشام یکم فشار میارم بینای بهتر میشه حتی بدون اینکه احساس کنم چشم ضعیفه دید کاملو دارم.می خواستم بدونم شما چه پیشنهادی برای بهبود پینایی من دارید ؟
پاسخ :                               
در مورد درمان مناسب قوز قرنیه بسته به شدت بیماری تصمیم گیری می شود. اشعه ماوراء بنفش برای جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه است. در موارد پیشرفته ،  رینگ یا پیوند قرنیه توصیه می شود. برای تصمیم گیری مناسب لازم است معاینه و بررسی شوید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
ba salam. man moddate 2 mah ast ke har 2 cheshmam mobtala be bimariye chalazion shode and, ba vojode masrafe antibiotike khorakie sefaleksim va ghatreye chlobiotik, kist ha kochak shode and vali az bein narfte and.hal az hamkarane shoma dar almanbe man  goftand ke rozi 2 bar dar moghabele nore lampe ghermez va pomad va ghatre ye Dexagentamicin ra 5 bar dar rooz masraf konam. aya zarari baraye cheshm nadarand? lotfan man ra rahnamayi konid. mamnon
پاسخ :                               
شالازیون نهایتا تدریجا  و خود بخود از بین میرود. در این فاز درمان تاثیر چندانی ندارد.
مبحث سوال : پلک و مجاری اشکی تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام  دختر 10 ماهه من حدود یک ماه است که چشم راستش قی همراه با اشک دارد . خواهشمند است علت و راهنماییهای لازم را مبذول فرمایید .     با تشکر
پاسخ :                               
احتمالا انسداد مجرای اشکی دارد . لازم است مدتی از خطره چشمی انتی بیوتیک نظیر جنتامایسین روزی 2 تا سه بار استفاده کند. در صورت عدم بهبودی حضورا مراجعه کنید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
لکه های زرد و سیاه جلوی چشم دیدن، علت چیست؟
پاسخ :                               
مشکل شما اصطلاحا مگس پران نامیده میشود. مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد. مگس پران پدیده ای بسیاز شایع است. علل آن خود به خودی، ضربه، نزدیک بینی، دیابت، سن و.....می باشد. پس از معاینه کامل و اطمینان از سالم بودن پرده شبکیه و قسمت های خلفی چشم معمولانیاز به اقدام دیگری ندارد.کدورت ناحیه زجاجیه چشم اگر شدید باشد، با عمل جراحی که اصطلاحا به آن ویترکتومی می گویند، قابل درمان است. شما باید معاینه دقیق شوید . در صورتی که در معاینه مشکل خاصی نداشتد؛جای نگرانی نیست
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
شرایط معافی از سربازی رو میخواستم و چطوری باید عکسهایی که از چشمم گرفتم واستون بفرستم تا نظر بدین  ممنون
                                پاسخ :                               
در صفحه اصلی سایت در قسمت"دانستنیهای چشم" مبحث مربوطه را مطالعه فرمایید. می توانید انها را به مطب بیاورید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام دختر دو ماه ای دارم که حدقه چشمش آبی رنگ است  آیا این بیماری است و نیاز به معاینات دارد.(ضمنا کودک من رنگ ها و وسایل بازی و حتی حرکت فرد را دنبال  می کند)با تشکر
پاسخ :                               
لازم است معاینه شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام خسته نباشید.انحراف چشم با عمل جراحی خوب میشه؟هزینش حدودا چقدر میشه؟
پاسخ :                               
بله. هزینه بسته به نوع انحراف متفارت است. لازم است معاینه شوید تا تصمیم مناسب گرفته شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام هزینه عمل لنز داخل چشمی چقدر می باشد
                                پاسخ :    
حدود 1800000 تومان
مبحث سوال : پلک و مجاری اشکی تاریخ ارسال سوال : 17/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :18/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام و احترام حدود یک سال و چند ماه است مبتلا به شالازیون می باشم که به صورت چند برآمدگی روی پلک بالای چشم راستم است چند مرتبه به پزشک مراجعه کرده ام و تشخیص آنها شالازیون بوده بعد از استفاده از کمپرس گرم مدتی برآمدگی ها کوچک شده بود ولی چند روزی است این برآمدگی ها مجددا بزرگ شده است لطفا راهنمایی فرمایید دلیل تورم مجدد این برآمدگی ها چیست؟ ممکن است بیماری دیگری غیر از شالازیون باشد ؟
پاسخ :                               
در موارد شالازیون مکرر و عود کننده توصیه می شود از پلک نمونه برداری شود.
مبحث سوال : آب مروارید تاریخ ارسال سوال : 16/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام.پدرم 63 سالشه و چشم راستش بدلیل پارگی شبکیه نابینا شده است.چشم چپ آبموروارید دارد.آقای دکتر ,عمل را به مصلحت می دانید؟چه کار کنیم؟
پاسخ :                               
بهر حال اب مروارید لازم است عمل شود ؛ اما با توجه به یک چشمی بودن ایشان توصیه می شود جراح متبحر ، ترجیحا فوق تخصص قرنیه ایشان را عمل کنند.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 16/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :
با سلام خدمت اقای دکتر بنده از چشم سمت راست دارای کوچکی وپایین افتادگی و بیضوی بودن مردمک مبتلا هستم و استیگمات 5 با تنبلی شدید و در چشم راست لکه شناور در اثر ضربه ایا راهی برای درمان هر دو مورد وجود دارد ؟ لطفا جواب را ایمیل یا پی ام بگزارید mahoor_6631متشکرم
پاسخ :                               
چشم راست "کلبوم" دارد. اگر همزمان اب مروارید نیز داشته باشد، می توان عمل کرد. چشم چپ لازم است معاینه شبکیه شود.
مبحث سوال : پلک و مجاری اشکی تاریخ ارسال سوال : 16/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
باعرض سلام و خسته نباشید و تشکر از شما و سایت خوبی که درست کردیداز اینکه به سوالات بیمارانتان زود پاسخ میدهید کمال تشکر را می کنم اقای دکتر اگر کسی نیاز به جراحیDCR  داشته باشد و این جراحی را انجام ندهد آیا برای چشم او مشکلی ایجاد می شود ممنون از جوابتون
پاسخ :                               
خیر. فقط مزاحمتی که اشکریزش ایجاد می کند، ممکن است ازار دهنده باشد.
مبحث سوال : لنز تماسی تاریخ ارسال سوال : 16/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                    
یکی از چشمام شمارش 8 ودیگری 7.5 لطفا به من بگید شماره لنزی که باید استفاده کنم چند میشه؟با تشکر
پاسخ :                               
شماره لنز  به پارامترهای متفاوتی بستگی دارد که لازم است برای هر هر فردی لنز مناسب توسط چشم پزشک فیت شود.
مبحث سوال : معافیت سربازی تاریخ ارسال سوال : 16/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام من برای معافیت سربازی به دکتر مراجع کردم دکتر شماره چشم من رو گرفت و گفت اگر با ریختن قطره شماره جشمت پایین نیاد معاف میشی، اما بعد از ریختن یه قطره 3 بار به فاصله زمانی 5 دقیقه من رو معاینه کرد و گفت 1 نمره شماره رو آورده پایین و شده در مجموع 9.25آیا راهی وجود داره که چشم رو نسبت به این قطره مقاوم کرد ؟ با تشکر از شما مسیح نادری
پاسخ :                               
خیر
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام خسته نباشید من 28 سال دارم.دکنر متخصص نمره چشم ام را 1- تشخیص داده و برای تماشای تلوزیون و رانندگی عینک تجویز کرده است. آیا اگر از عینک استفاده نکنم نمره چشم ام بالاتر خواهد رفت؟ همچنین مدتی است از نزدیک ظهر کم کم دچار سردرد می شوم و هنگام عصر بعد از کار وقتی سوار ماشین می شوم بعد از یک ربع سردردم شدید می شود و دچار حالت تهوع نیز می شوم و بعد از پیاده شدن حالت تهوع خوب می شود ولی سردردم تا آخر شب ادامه دارد.آیا این مشکل مربوط به ضعیف بودن چشم ام می شود؟از راهنمایی شما خیلی متشکرم.
پاسخ :                               
عدم استفاده از عینک باعث ضعیفتر شدن چشم نمی شود. سردرد شما ارتباطی با چشمتان ندارد. به متحصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
مبحث سوال : پلک و مجاری اشکی تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام و عرض ادب و احترام پیشگاه جنابعالی  و اما بعد... مدتی است که بر روی لبه خارجی گوشه چپ چشم مادر اینجانب - بر روی غدد اشک و کناره بینی - برآمدگی سفتی ایجاد شده که از لحاظ ظاهری قابل تشخیص نیست ولی در اثر لمس می توان آن را تشخیص داد... به چشم پزشکی مراجعه کردند و ایشان فرمودند مشکلی نیست و ... اما تازگیها این غده متورم تر شده می خواستم ببینم مشکل چیست و چگونه می توان درمان کرد؟؟؟ با نهایت احترام
پاسخ :                               
احتمالا شالازیون است اما برای تشخیص درست لازم است معاینه شوند
مبحث سوال : آب مروارید تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام وخسته نباشید خدمت جناب دکتر نادری.خانمی 59 ساله هستم که 10روز است از عمل آب مروارید چشمم می گذرد. ولی هنوز هم چشمم درد میکند و به نور حساس است و رنگ ها را به صورت طبیعی نمی بینم(مثلا کرمی را سفید میبینم).آیا این مشکلات بعد از گذشت زمان رفع خواهند شد؟ چه مدت طول می کشد؟
پاسخ :                               
با گدشت زمان بهتر خواهید شد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خدمت آقای دکتر نادری و خسته نباشید.شوهرم حرفه جوشکاری دارند،چشماشون  قرمز میشه و نور خیلی اذیتشون میکنه و شبها داخل تاریکی چشماشون دچار برق زدگی شدید میشود و آبریزش چشم هم دارند.از عینک و محافظ استفاده میکنند و دکتر هم که رفتن قطره چشمی نفازولین و بتامتازون تجویز شده ولی تآثیری نداشته و خود قطره نفازولین سوزش چشم را شدید تر کرده است.هستند کسانی که با این حرفه دچار این مشکل چشمی نیستند، به نظر شما برای بهبود و رفع این مشکل چشمی چه کاری انجام دهند؟
پاسخ :                               
لازم است معاینه شوند تا تشخیص درست داده شود.
مبحث سوال : معافیت سربازی تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام . من با نمره چشم راست 4.5 و چشم چپ 5 میوبی چند ماهی که در چشم چپ دچار دژنراسیون یا اسکار ماکولا شده ام . در مراجعه به فوق تخصص شبکیه نتیجه ای نگرفتم و تنها در یک انژیوگرافی فقط حدود پیشرفت ان مشخص شد و فعلا غیر فعال بودن ان . سوال این است ایا راهی برای درمان ان هست و ایا شامل معافیت از خدمت میشود با مدرک فوق دیپلم و تاکید بر بیماری ماکولا است ؟ با تشکر
پاسخ :                               
اگر اسکار باشد،از نظر درمانی کاری نمی توان کرد. از سربازی معاف می شوید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
باعرض سلام و خسته نباشید مدت 2سال است که هر دو چشمم راعمل DCR انجام داده ام ولی پس از عمل بهبودی کامل پیدا نکردم .ناچار شدم دوباره چشم چپم راDCR انجام بدم الان بیش از یکسال است که از آخرین نوبت عمل گذشته ولی همچنان اشکریزش از هردو چشمم ادامه دارد.پزشک معالجم میگوید بایستی از  قسمت پایین بینی دوباره مجرا را باز کنیم. دراین مورد نظر شما چیست؟ ایا میتوان به نتیجه چنین اقدامی امیدواربود یاخیر؟ اگر پاسخ منفی است جنابعالی چه راه بهتری را که منجر به بهبودی کامل شود توصییه میفرمایید. از ارسال پاسخ وراهنماییهای شما پیشاپیش سپاسگزاری میکنم.
پاسخ :                               
لزم است اسکن رادیو ایزوتوپ مجرای اشکی انجام و بر اساس ان تصمیم گیری شود
 
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :
سلام آقای دکتر چشمهای من شدیدا به نور حساس شده و فشار زیادی روی چشمهام احساس می کنم. چشم سمت راستم هم مقداری تار می بینه. در شبانه روز 8 ساعت با کامپیوتر کار می کنم و دلیل این مشکلات بینایی رو هم کار زیاد با کامپیوتر می دونم.به پزشک مراجعه کردم ولی تنها یه عینک 0.50 و 0.75 تجویز کرد. آیا با زدن عینک به تنهایی این سه تا مشکل برطرف میشه یا باید به پزشک دیگه ای مراجعه کنم؟ متشکر
پاسخ :                               
مطلب "خستگی کار با کامپیوتر" را در قسمت "دانستنی  های سایت" مطالعه فرمایید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام دکتر خسته نباشید جواب سوالم را ندادید ولی من هنوز چشمم سوزش داره باز سوالم را می پرسم ممنون میشم وقت میگذارین و جوابم را میدهیدحدود5. 3 ماه پیش جراحی سپتورینوپلاسمی انجام دادم از آن تاریخ به بعد هنگام گریه کردن سوزش شدیدی در سطح چشمم احساس می کنم معمولا سرم را کج می کنم تا اشک از چشمم خارج شود یا با دستمال چشمم را خشک می کنم تا سوزش بر طرف شود در غیر این صورت از شدت سوزش چشمم را نمی توانم باز کنم . دکتر جراحم اسپری rhinocort و قرص لتیزن را تجویز کردند.با دارو درمان می شوم یا نیاز به جراحی برای باز شدن مجرای اشک در صورت مسدود بودن ان دارم؟ با تشکر
پاسخ :                               
لازم است معاینه و اسکن مجرای اشکی انجام شود
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام احتمال نابینا شدن در عمل های لیزیک و لازیک چند درصد است؟
                                پاسخ :                               
خیلی بعید است
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
باسلام عمل جراحی برای شماره چشم 7 در صورت داشتن ضخامت کافی قرنیه مناسب است؟احتمال خطر در این گونه عمل هاچقدر است؟باتشکر
پاسخ :                               
بله
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                 10/ 1390
سوال :                               
سلام. بنده سی پنج سال سن دارم شماره چشم یکی شش ودیگری شش نیم میباشد و زیاد تار میبینم دیدم در شب خیلی کم شده است آیا میتوانم عمل لیزری انجام دهم با تشکر
                                پاسخ :                               
اگر شرایط عمومی عمل را داشته باشید،بله
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام.من 10 سال پیش عمل لیزر یا لیزیک که نمیدانم کدام بوده انجام داده ام و تا حالا مشکلی نداشتم.حدود 2 ماه پیش متوجه شدم که تار میبینم و به پزشک مراجعه کردم که پزشک گفت چشمام 3.5 نزدیکبین و 1 و 0.5 آستیگمات است.آیا میتوانم مجددا عمل لیزیک یا لازک انجام دهم؟ممنون
                                پاسخ :                   
اگر ضخامت قرنیه شما کافی باشد، می توانید مجددا عمل کنید.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام با توجه به اینکه بنده مبتلا به قوز قرنیه می باشم دختر4ساله ام در محیط دارای نور دچار ریزش شدید اشک می شود آیا او هم ممکن است به این بیماری دچار شود؟
پاسخ :                               
قوز قرنیه از نوجوانی شروع می شود و در نتیجه بعید است که ایشان قوز لرنیه داشته باشند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
دختر سه ساله ای دارم که به تازگی متوجه شدم که هنگام دیدن تلویزیون چشمانش درد میگیرد به دکتر مراجعه کردم تشخیص این بود که چشم راست 75 صدم استیگماتم 1.25 ضعیف است و چشم چپ نیم استیگماتم 1 ضیفی دارد دکتر عینک استفاده از عینک داعم        را ضروری دانسته در ضمن روزی نیم ساعت باید چشمها بسته شود لطفا  راهنمایی کنید این کارها کافی است چه کنم که چشم ضعیف تر نشود
پاسخ :                               
لازم است عینک بزند و بصورت دوره ای به چشم پزشک مراجعه کند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال : 
با سلام دختری 17ساله از 6-7سالگی متوجه شدیم چشمهایش ضعیف شده وقتی به دکتر مراچعه کردیم گفت که علاوه بر ضعیفی چشم عصب های چشم نیز از بین رفتن و روز به روز درصد از بین رفتن عصب بیشتر میشود و دکترها میگویند ارثی است و حاصل ازدواج فامیلی ست.آیا میشود پیوند عصب چشم انجام دهد از طریق سلولهای بنیادی؟یا راههای دیگر
پاسخ :                               
پیوند عصب مقدور نیست.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :16/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام من نوزادی 9 ماهه دارم موقعی که از خواب بیدار می شود چشمه راست ان پلک می زند ویک قسمت از بدنش هم تکان می خورد در ضمن سمت چپ را هم نگاه نمی کنند مشکل چی می تواند باشد
پاسخ :                               
لازم است معاینه شود
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 14/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :
با سلام  بچه من 5 سالشه به چشم پزشک بردم گفت که کمبینا  و به همین خاطر به چند پزشک بردم و ر کدام حرفی زدند به یکی از بهترین دکترهای تبریز دکتر صادقی بردم که گفت باید بره ریتنو گرافی که بردم و جوابش گفت که از شبکه چشمیشه که رشد نکرده حالا چه باید کرد البته ازدواج ما فامیلی بوده
پاسخ :                               
درمان بیماریهای مادرزادی شبکیه پیشرفت زیادی نکرده است و معمولا درمان خاصی ندارد اما برای معاینه و تضخیص دقیق توصیه می شود به فوق تخصص شبکیه مراجعه کنید.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام در حدود سه سال هست که من متوجه شدم قوز قرنیه گرفتم در حالا حاضر نمره چشم راست من 2 و نمره چشم چپ که قوزه قرنیه داره 2/5 هستآیا برای پیشگیری درمان دیر نیست؟ چجور عملی برای بهتر دیدن بینایی خوب هست؟ آیا با این وضعیت گواهینامه به من میدن؟ هزینه عمل ها چه میزانی هست؟ باتشکر از شما
پاسخ :                               
1-خیر2-کراس لینکینگ3-اگر بینایی با عینک یا لنز در دو چشم جمعا 12 خط تابلو باشد، گواهینامه می توانید بگیرید4- 1600000 تومان
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام ایا 18سال سن برای این نوع عمل زود نیست؟
                                پاسخ :                               
اگر شماره چشم ثابت شده باشد، حداقل سن 18 سال است
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام و خسته نباشید اقای دکتر بنده 20 ساله هستم و در حدود 4سال هست که نقاط سیاه و سفید فراوانی رم میبینم حتی زمانی که چشمامو میبندم  و وقتی که به اجسام خیره میشم لرزش جزئیی دراجسام مشاهده میکنم و در زمن دارای قاعد گی نامنظمی هستم ممنون میشم در این مورد بنده رو راهنمایی کنین با تشکر
                                پاسخ :                               
توصیه می شود با پزشک متخصص غدد مشورت کنید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
سلام خسته نباشید.من از لنز تماسی استفاده میکنم الآن چند روزه بعد از اینکه آخرین بار از لنز استفاده کردم تو چشمم مخصوصا گوشه ها احساس سوزش میکنم دلیلش ممکنه این باشه که به محلول لنز حساسیت داشته باشم؟محلول لنزم آپشنه.
پاسخ :                               
می تواند ناشی از چساسیت به محلول لنز باشد
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با عرض سلام من سربازم میخاستم بدونم آیا با بیمه سربازی میتونم عمل کنم؟اگر میشه هزینش چقدره؟چشم راستم4.5 وچپم 3.5 با تشکر
                                پاسخ :                               
خیر
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام خشته نباشید خدمت شما.من پسری 22 ساله هستم که از دوره سوم راهنمایی عینک میزنم.ابتدا شماره چشم من نیم یا هفتادوپنج صدم بود ولی در سال 88به 2 و 2.25 صدم رسید الان هم احساس میکنم که تارتر شده است به طوری که بدون عینک نیم متری خودم را هم تار میبینم.من میخواستم بدونم من تقریبا از صبح تا شب عینک خود را از چشم برنمیدارم میخواستم بدانم که این عامل ضعیف شدن و تنبل شدن چشم من هست؟ واینکه متاسفانه من دچار بیماری خودارضایی هستم خودم با مطالعاتی که انجام دادم متوجه شدم این میتواند به عنوان عاملی برای کاهش بینایی و تاری دید بشود ولی تصمیم گرفتم ترک کنم از شما خواهشمندم مرا کمک بفرمایید من فوق العاده نگران هستم.اگه مقاله ای یا کتابی هست که من میتوانم اطلاعاتی در این مورد پیدا کنم مرا راهنمایی بفرمایید .در ضمن من کم خونی دارم میخواستم بدونم آیا رابطه ای با کم خونی و تاری دید هست؟ متشکرم
                                پاسخ :                               
استفاده یا عدم استفاده از عینک و کم خونی نمی تواند در شماره چشم تاثیری داشته باشد. 
مبحث سوال : لیزیک، لازک، PRK تاریخ ارسال سوال : 13/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام.تصمیم به عمل جراحی چشم دارم و شماره چشمهایم 6.75 و 7 نزدیکبین با آستیکمات 1.75است و ازچشمانم عکسبرداری شد و پزشک مربوطه گفتند که میتوانم عمل کنم.حال سوال من این است با توجه به اینکه شماره چشم من بالاست آیا این عمل برایم مفید است؟خطری مرا تحدید نمیکند؟وبا توجه به شماره بالای چشمانم کدام عمل:لیزیک/لازک یا دیگری بر روی چشمانم انجام میشود؟و در جایی خواندم که باید در حین عمل پلک نزنم اما من بالعکس زمانی که مثلا پزشک میگوید پلک نزن بیشتر پلک میزنم.با سپاس فراوان لطفا هر چه سریعتر من را راهنمایی کنیدو ازنگرانی خارج کنید
پاسخ :                               
عمل لازک ارجح است. در سایت مطلب مربوطه را مطالعه فرمایید. برای تصمیم گیری درست لازم است معاینه شوید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 12/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
ممنون از پاسختون.به نظرتون به چه دکتری مراجعه کنم؟چون تا حالا کسیو ندیدم که مشکل منو داشته باشه
                                پاسخ :                               
می توانید برای معاینه با مصب هماهنگی کنید02188677611
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 12/ 10/ 1390 تاریخ ارسال پاسخ :14/                                    10/ 1390
سوال :                               
با سلام وخسته نباشید ، ناخنک در چشم چپ دارم که قسمتی از مردمک چشم ام را پوشانده ،چشم پزشک رفتم دکتر گفت که اگه عمل کنم احتمال اینکه دوباره از این بدتر بشه را دارد ،اما بعد از اینکه اینترنت تحقیق کردم فهمیدم که یک قطره کاملا گیاهی سی زایپ ایز بوده که ظرف مدت کوتاهی میتواند مشکل شما را حل کند این قطره با فرمولاسیون خود تمام مواد پروتیینی که ما با عنوان ناخنک چشم میشناسیم را حل و از بین خواهد برد و هیچگونه اثر منفی بر چشم نمیگذارد. لطفا راهنمایی کنید نمی دانم  عمل مناسب است یا استفاده  از این داروی گیاهی ، با تشکر ( 25 ساله)
پاسخ :                               
چنین دارویی جنبه علمی ندارد و استفاده از ان می تواند برای چشم خطرناک باشد.

مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
باسلام خدمت آقای دکتر دو سئوال از محضر شما داشتم : 1- آیا یا با عمل بعد از پیوند بمنظور برداشتن آستیکماتیسم دید هم تغییر میکند ؟ 2- با توجه به آستکمات بالی چشم بنده بعد از پیوند قطر شیشه عینکم بسیار ضخیم و با توجه به زاویه دار بودن آن بسیار بدنما و ذره بینی میباشد آیا با انجام عمل جهت برداشتن آستیکماتیسم این حالت از بین خواهد رفت یا خیر با تشکر از حضرتعالی
پاسخ :
با اصلاح آستیگماتیسم؛ هم بینایی بهتر می شود و هم ضخامت شیشه عینک کمتر می شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 16/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
پس از اندکی مطالعه چشمم قرمز می شود و پزشک زخم قرنیه را تشخیص داده است و قطره اسنوتی یرز و کلوبیوتیک را تجویز نموده است و درمان نشده است.
پاسخ :
شما باید از نظر عیب انکسار و انجراف مخفی چشم معاینه شوید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 16/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
سلام پدر جانبازم چند ماه پیش اب مرواریدش را عملکرد ولنز در چشمشون گذاشتن اما یکی از لنزها در شب نوررا پخش میکند وازار دهنده است و قیمت این لنز بدون پرسش از بیمار نصف لنز چشم دیگر شد>لطف میکنید راه کاری پیشنهاد بدید سن پدرم 49سال*
پاسخ :
قیمت لنز لنز ملاک مهمی برای ایجاد این مشکل نیست. ایشان باید معاینه شوند تا علت اصلی مشکلشان مشخص شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
سلام من مدتی است که در دید خود لکههای سیاه میبینم که در چشم راست به خصوص چه بیماری است ودرمانش چیست؟
پاسخ :
این مسئله اصطلاحا مگس پران یا Floater نامیده می شود.این کدورت ها اغلب زمانی که به یک زمینه صاف مثل دیوار سفید یا آسمان آبی نگاه می کنید، دیده می شوند. در واقع اینها توده های خیلی کوچک ژل یا سلول در داخل "زجاجیه" هستند. زجاجیه مایع ژل مانند شفافی است که فضای درونی چشم را پر کرده است. گرچه به نظر می رسد که این اشکال در جلوی چشمتان در حال حرکتند، در واقع این ها در درون زجاجیه شناورند.زمانکه شما نگاه می کنید، سایه این اجسام شناور روی پرده شبکیه چشمتان حس می شود. پرده شبکبه لایه ای عصبی است که در قسمت عقبی چشم قرار گرفته و نور را درک کرده ،اجازه می دهد اشیاء را ببینید. ظهور مگس پران ، بخصوص اگر به صورت ناگهانی باشد؛ می تواند به عنوان زنگ خطر باشد. در صورت بروز ناگهانی مگس پران، بخصوص اگر بالای 45 سال هستید، یک راست سراغ چشم پزشک بروید. چون باید از وضعیت پرده شبکیه چشمتان در ارتباط با احتمال پارگی آن مطلع شوید،لازم است در صورت بروز ناگهانی مگس پران با چشم پزشک تماس بگیرید. مگس پران ها ممکن است در مسیر دید قرار گرفته و بخصوص موقع مطالعه مزاحم شما شوند . با حرکت چشمتان به بالا و پایین می توانید آنها را از مسیر بینائیتان جابجا کنید. گرچه بعضی از مگس پران ها ممکن است در مسیر دید شما باقی بمانند، بسیاری از آنها به مرور ناپدید شده و مزاحمتشان کم می شود. حتی اگر سالها تعدادی مگس پران دارید، به محض ظهور مگس پران جدید باید توسط چشم پزشک معاینه شوید
مبحث سوال : خشکی چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
با سلام خدمت دکتر نادری مدت زیادی است که از بیماری خشکی چشم رنج می‌برم دکتر هم رفتم ولی جز پماد آ اس دی و اشک مصنوعی چیزی ندیدم و بهبودی هم نیافتم و همیشه اذیت می شوم مخصوصا وقتی جایی گرم باشد البته در سرما هم فقط یک ساعت اول راحتم بعد از آن شروع به سوزش می کند داروی جدیدی را در اینترنت پیدا کردم و یا سایت شما آشنا شدم ولی این دارو رو هر جا می گردم پیدا نمی کنم می خواستم ببینم اگر واقعا این دارو مفید هست از خارج از ایران تهیه کنم چون واقعا دارم اذیت می شم در ضمن کارم هم با کامپیوتر هست این اسم دارو HydroEye به نظر شما چیکار کنم ترخدا زودتر جواب بدید
پاسخ :
داروهای مشابه آن در بازار ایران Artelac و Aquise است که در بسته بندی های یکبار مصرف عرضه می شوند. در صورت راحت نشدن با داروهای فوق توصیه می شود که با استفاده ار پلاگ های مخصوص؛ مجرای خروجی اشک مسدود شود.
مبحث سوال : خشکی چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
من مدتی بود حدود 1 سال از لنزهای تماسی استفاده میکردم که هر 4 ماه یک بار تحت نظر پزشک خودم لنزهام رو عوض میکردم اما به علت جوشهای خود حدود 1 سال از قرصهای راکوتان استفاده کردم که با لنزهایم مشکلات سختی پیدا کرد و حتب با قطه اشکهای مصنوعی هم این مشکل برطرف نشد و من مجبور شدم که لنزهای خودم را در بایارم حال بعد از گذشت 6 ماه از این که قرص هایم تمام شد به دکتر مراجعه و دوباره لنز را درخواست کردم به صورت امتحانی دکتر یک لنز 4 ماهه به من داد اما از روز اول با خارش و قرمزی چشم دچار شدم حال سوالی دارم این که ایا ممکن است خشکی چشم هنوز به من مانده باشد و من برای حل این عارضه باید تا کی صبر کنم؟ آیا من میتونم از لنزهایم استفاده کنم من اصلا نمیخوام عینک بذارم و من با این لنزهاای که الان کلی هزینه کردم چی کار کنم؟؟؟؟
پاسخ :
یکی از عوارض قرص راکوتان خشکی چشم است که ممکن است ماهها بعد از قطع دارو ادامه داشته باشد. لذا توصیه می شود از قطره های مرطوب کننده لنز استفاده کنید. در بازار ایران قطره Naclens از این نوع موجود است.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
سلام مدت 4 ماه است سردرد های شدیدی میگیرن بیشتر ظهر ها تا ساعت 4 وشب ها از ساعت 7 تا صبح درد از کناره های سر شروع و به پشت سرم میرسد آیا این درد ها به عصب چشم مربوط میشود؟
پاسخ :
خیر. دردهای چشمی این مشخصات را ندارند.
مبحث سوال : خشکی چشم تاریخ ارسال سوال : 15/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :18/ 9/ 1387
سوال :
باسلام در اثر عمل جراحی در محل پایه مخچه برای خارج کردن تومور، عصب 7 قطع ودر نتیجه سمت راست صورت کاملا افتادگی پیدا کرده است . چشم راست دچار خشکی شدید شده است. با وجود بخیه مقداری از پلک بازهم چشم دچار خشکی است که ناچارا ازپماد ساده چشمی استفاده می شود.این پماد باعث تاری آزاردهنده چشمم میشود. به فرمایید آیا داروی دیگری هست که ضمن رفع خشکی ؛تاری چشم ؛ نیز نداشته باشد ؟ ضمنا از قطره چشمی نیز استفاده میشود. با تشکر خوشخو
پاسخ :
علاوه بر استفاده از پماد چشمی فقط در موقع خوابیدن ؛ در ساعات بیداری باید از قطره های اشک مصنوعی نظیر artelac یا aquais هر ساعت یا نیم ساعت استفاده شود و مرتبه با فشار پلکها را ببندد.
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 13/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :14/ 9/ 1387
سوال :
با سلام و عرض خسته نباشید.2سال پیش برروی چشم راستم عمل پیوند قرنیه از نوع لایه ای انجام گرفت که پیوند نتیجه خوبی نداد ونمره چشمم 7.5 آستیکمات شده است .پیشنهاد شده که دوباره بر روی چشمم پیوند با ضخامت (pk) انجام شود .لطفا بنده را راهنمائی بفرمائید که آیا دوباره میشود عمل پیوند را انجام داد ؟ آیا نتیجه مطلوبی دارد؟
پاسخ :
برای اصلاح آستیگماتیسم پس از عمل بسته به شرایط چشم راه های متنوعی وجود دارد. استفاده از برش شل کننده بر روی قرنیه(Astigmatic keratotomy) ؛ زدن بخیه مجدد؛ لیزیک؛ لنزهای داخل چشمی و در صورن بالا بودن بیش از حد عیب انکسار پیوند مجدد پیشنهاد می شود.
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 13/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :14/ 9/ 1387
سوال :
با سلام و عرض خسته نباشید.2سال پیش برروی چشم راستم عمل پیوند قرنیه از نوع لایه ای انجام گرفت که پیوند نتیجه خوبی نداد ونمره چشمم 7.5 آستیکمات شده است .پیشنهاد شده که دوباره بر روی چشمم پیوند با ضخامت (pk) انجام شود .لطفا بنده را راهنمائی بفرمائید که آیا دوباره میشود عمل پیوند را انجام داد ؟ آیا نتیجه مطلوبی دارد؟
پاسخ :
برای اصلاح آستیگماتیسم پس از عمل بسته به شرایط چشم راه های متنوعی وجود دارد. استفاده از برش شل کننده بر روی قرنیه(Astigmatic keratotomy) ؛ زدن بخیه مجدد؛ لیزیک؛ لنزهای داخل چشمی و در صورن بالا بودن بیش از حد عیب انکسار پیوند مجدد پیشنهاد می شود.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 13/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :14/ 9/ 1387
سوال :
با درود و عرض ادب ، آقای دکتر من مشکل نزدیکبینی و آستیگماتیسم دارم شماره چشم من راست 3.25 و چپم 3.75 می باشد دو سال پیش وقت عمل داشتم اما دکترم به دلیل اینکه شماره چشمم ثابت نشده بود اجازه عمل ندادند . سوالم این است که من تنبلی چشم هم دارم اما نه به آن شدت آیا به نظر شما عمل لیزیک برای من خوب است یا نه ؟ چه کنم در ضمن از لنز طبی استفاده می کنم ؟
پاسخ :
عمل لیزیک به میزان عینک بینائی شما را اصلاح خواهد کرد. اگر تنبلی چشمتان شدید نیست منعی برای لیزیک ندارید. در صورتیکه تصمیم به عمل داشته باشید؛ برای گرفتن عکس های توپوگرافی و ارب اسکن قبل از عمل , اگر از لنز نرم استفاده می کنید حداقل سه روز و اگر از لنز سخت استفاده می کنید حداقل یک هفته قبل ازعمل باید لنز نگذارید.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 12/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :12/ 9/ 1387
سوال :
آقای دکتر مجدد معذرت من دوستم چشمش را 8 سال پیش عمل لیزیک کرده ولی الان روز به روز مدام به شماره چشمش افزوده میشه که دکتر ها گفتن باید پیوند قرنیه بشه . او مرا قسم داده چشمم را دست بعضی (دور از شما ) دکترهای پول دوست کور نکنم . به من بگین چه کنم ؟ من لیزیک انجام بده یا نه ؟ به او هم مثل من گفته بودن چشمش برای لیزیک مشکلی ندارد . چطور باور کم با این وجود ؟
پاسخ :
نازکی پیشرونده قرنیه بعد از عمل لیزیک عارضه ای است فوق العاده نادر که در هر چند هزار عمل یک مورد اتفاق می افتد. این موضوع هیچ دلیلی برای انجام ندادن عمل نیست. مثل این است که اگر یک نفر با ماشین تصادف کرد,شما به تمام افراد توصیه کنید که از وسیله نقلیه استفاده نکنند.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 12/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :12/ 9/ 1387
سوال :
سلام‌اقای دکتر یک کلام به من بگویید عمل لیزیک انجام بدم یا نه . تمام دکتر ها گفتن مانعی ندارد همه شرایط لیزیک را دارم . خواهشا منو به جایی لینک ندین و بگویید بلی یا نه طبق تجربه هاتون . من جای دخترتون .
پاسخ :
عمل لیزیک به انداره کافی کم خطر است. اگر شرایط عمل را دارید می توانید با ضریب اطمینان بالا عمل کنید.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 11/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :11/ 9/ 1387
سوال :
با سلام من 27 سال دارم برای عمل prk ضخامت قرنیه 469 میکرون اندازه گیری شد آیا این ضخامت کم برای این نوع عمل مناسب است یا نه و عوارض آن بعد از عمل چیست ؟
پاسخ :
برای عمل های لیزری قرنیه؛ علاوه بر ضخامت قرنیه فاکتورهای دیگری نیز دخالت دارند که برای تصمیم گیری باید این فاکتورها جمع بندی شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 9/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :9/ 9/ 1387
سوال :
ایا بیماری مگس پران معافیتهایی را در سربازی شامل می شود.
پاسخ :
خیر
مبحث سوال : معافیت سربازی تاریخ ارسال سوال : 7/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :8/ 9/ 1387
سوال :
با عرض سلام خدمت شمامن 23سالمه ومبتلا به بیماری قوز قرنیه هستم مدرک تحصیلی من فوق دیپلم هست .خواستم بدانم از خدمت سربازی معاف میشم یا نه؟باتشکر
پاسخ :
اگر در عکس های توپوگراقی قرنیه که به تائید بیمارستانهای دانشگاهی یا نظامی رسیده باشد؛ قوز قرنیه مشهود باشد, معاف حواهید شد.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 7/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :7/ 9/ 1387
سوال :
Ba Salam Va Khaste nabashid khedmate shoma,jenabe aghaye doktor naderi aziz man 30 saal daram 8 saal pish shomareye cheshmam 10 & 13 Nazdikbin bood amale lasik anjam dadam dar in 8 saal ham aknoon shomare cheshmam 4 & 3.5 shode lotfan mara rahnamaee konid & yek vaghte organcy azatoon mikham.
پاسخ :
در مورد نزدیک بینی مجدد بعداز عمل لیزیک؛ اگر ضخامت قرنیه اجازه دهد ممکن است بتوان مجددا عمل کرد. جهت تعیین وقت ویزیت عصرها با شماره 88677611 تماس بگیرید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 6/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :6/ 9/ 1387
سوال :
با سلام ضمن عرض ادب و .... آقای دکتر مادر من، 60 ساله هستند. سه ساله دچار آب مروارید سیاه هستند، و از داروهای چشمی: زالاتان خارجی و پایوسوپت ایرانی استفاده می کنند. شدیداً دچار سوزش چشم هستند. هر چند از گاه جهت فشار چشم، می روند چک آپ و از قرص زادوتن استفاده میکنند که اثری ندارد.آیا قبل از اینکه آب مروارید کامل برسد می توان آن را جراحی یا لیزر نمود؟ چون شدیداً عذاب می کشند، از سوزش، تاری، و درد چشم. لطفاً در صورت امکان جواب را به ایمیل آدرس من ارسال نمائید. با تشکر و احترام
پاسخ :
در صورتی که آب مروارید پیشرفته باشد؛ یا حساسیت داروئی شدید باشد؛ می تواند مورد عمل قرار گیرد.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 6/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :6/ 9/ 1387
سوال :
من 38 سال دارم و بینائی حدود 2.75 می باشد. در ضمن آستیگمات نیز هستم. لطفاٌ بنده را راهنمائی نمائید. 1- عمل لیزیک برای اینجانب مناسب است؟ 2- در صورت جواب مثبت چه نوع عمل لیزیک مناسب است؟ 3- جنابعالی کدام مرکز را پیشنهاد می نمائید؟ 4- هزینه آن چه مبلغی است و آیا بیمه های تکمیلی هزینه ای پرداخت می نمایند؟ با تشکر
پاسخ :
1- اگر سایر پارامترهای قرنیه شما مناسب باشد, لیزیک بلامانع است. 2-نوع عمل لیزر (لیزیک, لازک,PRK و .....)بستگی به شرایط و معیارهای موجود در معاینه و عکس ها دارد. 3-اینجانب در مراکز لیزر ونک و نگاه بیماران را لیزیک می کنم که معتبرترین مراکز چشم می باشند و در حال حاضر در ایران پیشرفته ترین دستگاه لیزر را دارند. 4-هزینه آن حدود 850000 تومان است.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 5/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :6/ 9/ 1387
سوال :
اگر چشم پس از لیزر یعنی چند دقیقه بعد از لیزر در اتاق تاریک قرار نگیرد و یا بسته نباشد و به قسمتی که نور خورشید است برود چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد؟ یعنی اثر نور آفتاب بر روی چشم لیزر شده چیست ؟
پاسخ :
آفتاب بر روی چشم لیزر شده هیچ اثر مثبت یا منفی ندارد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 5/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :6/ 9/ 1387
سوال :
با سلام و خسته نباشید آقای دکتر من مشکل پدرم رو عنوان کردم و شما تزریق آمپول را سفارش نموده اید ایشان بیماری دیابت ندارند البته ببخشید نیمی از سؤال من برای شما ارسال نشده و آن این است که پس از بررسی های مختلف معلوم شده که ماکولای چشم چپ ایشان آسیب دیده بر اثر خونریزی یعنی همان لکه زرد حساس به نور و دید مستقیم ایشان مختل شده در حدی که بعد از مدتی الان روی مرکز دید اثر گذاشته و چشم راست بی جهت لیزر شده و باعث تاری دید ایشان شده یعنی چشم چپ قبل از لیزر تار بوده و بعد از لیزر اصلاً نمی بیند و چشم راست قبل از لیزر دید خوب و بدون عیبی داشته و بعد از لیزر تاری دید پیدا کردند و الان بعد از گذشت چندین ماه هنوز موقعیت قبل از لیزر برایشان به وجود نیامده است و در ضمن ایشان عکس او سی پی هم گرفتند و جای زخمهایی در چشم وجود دارد. با تشکر فراوان
پاسخ :
اگر به هر علتی در پرده شبکیه چشم عروق جدید, خونریزی ویا ورم ایجاد شود آواستین می تواند کمک کننده باشد؛ اما اگر بافت شبکیه از بین رفته باشد, متاسفانه قابل درمان نیست.
مبحث سوال : معافیت سربازی تاریخ ارسال سوال : 5/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
سلام آقای دکتر نادری. مجموع چشم راست و چشم چپ من حدود 7.89 تا 8 می رسد آیا معافیت سربازی شامل من می شود یا خیر. بسیار ممنون می شوم اگر با این سوال جواب بدهید
پاسخ :
اگر دیپلم باشید, باید مجموع شماره دو چشمتان بالای 8 باشد. و اگر لیسانس باشید, باید مجموع دو چشم بالای 10 باشد.
مبحث سوال : لنز تماسی تاریخ ارسال سوال : 5/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر نادری. آقای دکتر بنده از لنز طبی استفاده می کنم. هفته گذشته بعد از گذاشتن لنز شب هنگام آنها را بیرون نیاورده و همانطوری که بر روی چشم من بودند به خواب رفتم و لنزها حدود 24 ساعت در چشم من قرار داشتند. حال آیا به نظر شما خوابیدن با لنز به چشمها صدمه وارد می کند و اینکه به طور معمول چند ساعت می شود از لنز استفاده کرد؟ با تشکر
پاسخ :
خوابیدن با لنز تماسی باعث افزایش احتمال عفونت چشم می شود. لذا بهتر است هنگام خواب لنز استفاده نشود.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 4/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
با عرض سلام و خسته نباشید آقای دکتر درمان تنبلی چشم چیست ؟ آیا با لیزر تنبلی چشم رفع می شود یا خیر ؟ و مربوط به کدام قسمت چشم می باشد؟
پاسخ :
تنبلی چشم مربوط به عدم تکامل راههای بینائی یعنی مسیر بینائی از چشم تا قشر مغز می باشد. و در مان آن در سنین زیر ده سال و با رفع کردن علت زمینه ای و بستن چشم سالم است. لیزر درمانی جایگاه خاصی ندارد ؛ مگر در موارد اختلاف عیوب انکساری بالا و غیر قرینه که ممکن است چشمی که شماره بالا دارد, لیزیک شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 4/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما پدر من چشم چپشون دیدش کم بود و چشم راستشون خوب بود تا اینکه لیزر کردند و دید چشم چپ که هیچ دید چشم راست هم از بین رفت و الان بعد از گذشت یکسال و دو ماه هنوز بهبودی پیدا نکرده و همه دکترهای متخصص اصفهان هم یک تشخیص داده اند و آن هم قند بالا و چربی بالا بوده و اینکه این بیماری مربوط به سن 60 به بالاست ولی پدر بنده الان حدوداً 46 ساله هستند و این بیماری برای اییشان و دکترانشان عجیب است لطفاً برای درمان راهنمایی ام کنید یا دکتری یا دارویی با تشکر فراوان و امید اینکه شما بدانید که ایشان چه باید بکنند ممنون
پاسخ :
در بعضی از بیماران دیابت باعث تخریب شبکیه می شود که ماندگار است. در مواردی که لیزر تراپی اثری نداشته باشد, تزریق آمپول آواستین ممکن است موثر باشد.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 4/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
سلام اقایی دکتر من امروز رفتم یه دکتر طوی خرم اباد و اون مشکلی که من چند روز پیش گفتم که احساس میکنم یه چشمم ضعیف شده بعد از تمام معاینات چه با دستگاه چه نشان دادن جهت دکتر گفت من هیچ گونه علاعمی نسبط به ضعیفی نمی بینم و شما هیچ مشکلی ندارید من در اولین فرستب رای چکاپ به تهران میام با با تشکر خیلی زیاد خداحافظ
پاسخ :
موفق باشید
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 4/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :5/ 9/ 1387
سوال :
هزینه عمل افتادگی پلک چقدر است ؟ودر کدام کلینیک یا بیمارستان این عمل انجام می شود؟آیا با بیمه تامین اجتماعی می شود این عمل را انجام داد؟
پاسخ :
این عمل در بیمارستانهای مختلفی قابل انجام است و هزینه آن هم بسته به هر بیمارستان متفاوت است.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 2/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :2/ 9/ 1387
سوال :
سلام هزینه عمل جراحی لوچی چشم (ازاد*)چقدراست؟چه موقع نوبت بگیریم ؟ضمنامادرشهرستان زندگی میکنیم .چندروزبایددرتهران تحت نظردکتر بمانیم ؟
پاسخ :
هزینه عمل حدود 1200000تومان است. برای گرفتن نوبت با مطب با شماره تلفن 88677611 تماس بگیرید. یکی دو روز اقامت در تهران کافی است.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 2/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :2/ 9/ 1387
سوال :
سلام دکتر من مریض خودتونم و شش ماه پیش عمل پی ار کی کردم با نمره چشم 180*4 و الان مدتیه که چشم سمت راستم یه کم احساس میکنم مثل قدیم و لی خیلی کم نه به اون شدت ضعیف شده می خواستم ببینم مشکل چیه ایا بیام که من رو ببینید چون من طوی خرم اباد هستم شماره پرونده من هم 787/86 و من ورزش وزنه برداری میکنم و سنگین کار میکنم ایا فشار به بدن که میاد به چشم هم فشار میاد ایا خطر باز برگشتن همه اون ضعیفی هست یا راه حل چیست
پاسخ :
ورزش باعث افزایش شماره چشم نمی شود. هر وقت که توانستید برای چکاپ به تهران بیائید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 2/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :2/ 9/ 1387
سوال :
با سلام من 20 سالمه و حدود 1 ساله که عینک می زنم و شماره چشم چپم 2.75 وچشم راستم 1.75 هست ولی تو یه 6 ماه شماره چشمم اینطوری بالا رفته قبلا هر 2 تاش 1 بودن دکتر گفت به علت زیادی کار با کامپیوتر هست (مهندسی کامپیوتر هسنم) و روزی 8 ساعت با کامپیوتر کار می کنم می خواستم بدونم که آیا این حرف درسته و چه طوری می تونم که این روند ضعیفی چشمم را کاهش بدم یه دکتر دیگه رفتم گفته روغن کبد ماهی بخور ولی نمی دونم اونو از کجا می شه خرید اگه در این مورد هم اطلاعاتی داشته باشین ممنون می شم که منو راهنمایی کنیم با تشکر و آرزوی موفقیت و سلامتی
پاسخ :
هیچگونه مطالعه ثابت شده ای در مورد اینکه کار چشمی باعث افزایش شماره چشم می شود , وجود ندارد. عمدتا شماره چشم ژنتیکی است و استفاده از کامپیوتر و یا کارهای دیگر چشمی و مصرف غذا یا داروی بخصوصی روی آن اثر ندارد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 2/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :2/ 9/ 1387
سوال :
با سلام خدمت آقای دکتر نادری پیرو سوال قبلی در مورد افتادگی پلک مادرزادی،آیا هنگام قطع عصب ،پلکم به حالت عادی و نرمال (قرینه چشم راستم)حرکت میکند یا ثابت است و هیچ حرکتی ندارد؟ به نظر شما اگر پلکم را که دارای دو مشکل است هم افتادگی و هم بالا و پایین رفتن هنگام حرکت فک ،عمل کنم هر دو مشکل برطرف می شود؟(در ضمن دکتر معالج من آقای دکتر محسن بهمنی کشکولی بوده است.(آیا شما می توانید این عمل را انجام دهید.)لطفا مرا راهنمایی کنید .من از این مشکل خیلی عذاب می کشم.متشکرم
پاسخ :
طبیعتا زمانیکه عضله بالا برنده پلک به طور کامل قطع شود, هیچ حرکتی نحواهد داشت. یعنی هر دو مشکل حل خواهد شد اما چشم شما بخوبی بسته نخواهد شد و پلکتان در یک وضعیت ثابت خواهد ماند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 1/ 9/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :2/ 9/ 1387
سوال :
با سلام خدمت آقای دکتر نادری دختری 19 ساله هستم که چشم چپم مادرزادی افتادگی دارد در ضمن درحین غدا خوردن پلکم بالا و پایین میرود،آیا با عمل کردن پلکم مشکلی به وجود نمی آید؟آیا در صورت عمل کردن پلکم هنگام خواب کاملا بسته می شود؟در ضمن هنگام خواب آلودگی افتادگی پلکم بیشتر می شود که بینایی مرا دچار مشکل می کند.هزینه عمل چقدر است؟آیا بیمه تامین اجتماعی هزینه عمل را قبول می کند؟
پاسخ :
مشکل پلک شما اصطلاحا "Marcus Gunn gaw winking" نامیده می شود. این حالت ناشی از عصب گیری عضله بالابرنده پلک از اعصاب فک که مسئول جویدن هستند؛ است. چون باید حین عمل ارتباط این اعصاب با پلک قطع شود, پس باید همه عضلات پلک بالا را قطع و مجددا عضله را در محل قبلی اصطلاحا آویزان کنیم. این کار باعث می شود که پلک بخوبی بسته نشود. توصیه می شود به بیمارستان فارابی مراجعه کنید.
مبحث سوال : تخلیه چشم و پروتز تاریخ ارسال سوال : 30/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :1/ 9/ 1387
سوال :
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر چشم من از مادرزادی دید نداشته و لکه سفیدی روی قرنیه آن بود ، نسبت به چشم دیگرم نیز در حال حاضر کوچکتر می باشد وقتی سوالات سایت شما را مطالعه کردم آقایی سوال کردند چه عوارض و بعد از عمل چه مقدار حرکت دارد آیا اگر پیچی که در آخر نصب می کنند روی چشم که حرکت پروتز را بیشتر کند باعث این عفونت و ترشح می شود یا به مرور زمان و یا این امر احتمال دارد فقط در زمان عمل صورت گیرد و بعدا عوارضی نخواهد داشت و سوال دیگرم اینکه شما فرمودید امکان دارد تا 90٪ حرکت داشته باشد اما دکتر قبلی من می گفتند از 80 ٪ بیشتر لبه های پروتز نمایان شده و نهایتن 30٪ حرکت بدون نصب پیچ دارد . لطفا راهنمایی بفرمایید- خیلی از زحمات شما ممنون و سپاسگذارم
پاسخ :
بهرحال گاهی اوقات حرکات پروتز بسیار عالی است. شما می توانید فیلم ویدئویی موجود در سایت را ببینید. عواضی نظیر ترشح و عفونت در هر زمانی پس از عمل ممکن است ایجاد شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 29/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :29/ 8/ 1387
سوال :
با سلام هر دو چشم من دچار نزدیک بینی هستند با شماره های 4 و 4.5 چشم راستم دچار تنبلی است. و دید این چشم به شدت کم شده و حدس میزنم در نهایت منجر به کوری هم بشود ایا پیوند چشم فایده ای برای اصلاح این مشکل دارد ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ایا پیوند چشم در ایران شایع هست ؟ یعنی تعداد تقاضا با تعداد پیوند برابر هستند؟ چه مدت زمان لازم هست تا کسی که متقاضی پیوند است شرایط برای پیوندش مهیا شود؟
پاسخ :
در نزدیک بینی نیاز به پیوند قرنیه نیست. تنبلی نیر باعث نابینایی نمیشود.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 29/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :29/ 8/ 1387
سوال :
با عرض سلام خدمت شما.چشمهای من دوربین با شماره بالا و استیگماتیسم است ایا با عمل جراحی به دید ایده ال میر سم؟ .
پاسخ :
دوربینی و آستیگماتیسم تا شماره 6 را می توان لیزیک کرد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 28/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :28/ 8/ 1387
سوال :
با سلام و خسته نباشید,من 72 سال سن دارم و 2 سال بیش به خاطر اب سیاه و اب مروارید عمل کردم حالا تار می بینم و دکتر که رفتم کفتند لنزش کثیف شده ,أیا بدون عمل می شود لنز را تمیز کرى
پاسخ :
گاهی اوقات پس از عمل آب مروارید پشت لنز کدورت ایجاد می شود و لازم است با لیزر پاک شود. عمل بسیار راحتی است و بصورت سرپایی قابل انجام است.
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 28/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :28/ 8/ 1387
سوال :
باسلام اینجانب یکسال قبل پیوند قرنیه کردم دیدم رو به بهبودی بود تا 4 ماه قبل ولی یکدفعه و ظرف یکماه کاهش شدیدی یافت یکماه پیش بخیه ها را کشیدم و الان برایم عینک تجویز شده ولی آستیکاتیسم چشمم بسیار بالاست حدود 5/6 و دید م نیز بسیار پایین است . پزشک معالج پیشنهاد کاهش آستیمات با عمل جراحی مجدد و سپس استفاده از لنز نرم را مطرح نموده اند لطفا مرا راهنمایی فرمایید چکار کنم آیا اگر اینکار را انجام دهم مشکل حل خواهد شد آستیکمات از بین میرود ، وضعیت دیدم چگونه خواهد شد ؟ با تشکر - زاهدی
پاسخ :
ممکن است بعد از عمل پیوند برای اصلاح آستیگماتیسم لازم باشد که روی قرنیه برش داده شود. بهر حال باید به پزشکتان اعتماد کنید.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 27/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :28/ 8/ 1387
سوال :
خانم من 24 ساله است و دچار تنبلی چشم راست می باشد و اصلا بینیایی ندارد آیا امکان بازگشت بینایی وجود دارد لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر
پاسخ :
سن درمان تنبلی سنین زیر ده سالگی است. با هیچ روشی بینایی ایشان از وضع موجود بهتر یا بدتر نحواهد شد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 27/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :28/ 8/ 1387
سوال :
باعرض سلام و آرزوی سربلندی آقای دکتر من 30 سال دارم و چشمانم به مواد آرایش حساسیت نشان می دهد قطره استریل چشم هم اثری ندارد.
پاسخ :
زمانی که چشم ها یا پلک ها به ماده خاصیی حساسیت دارند؛ بهترین راه پرهیز از تماس با آن ماده است. شما می توانید مارکهای دیگر را امتحان کنید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 26/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
آیا امکان تغییر رنگ چشمان من از رنگ قهوهای به رنگ سبز مقدور است ؟
پاسخ :
جدیدا عنبیه مصنوعی ساخته شده که با کارگذاری ان در داخل چشم باعث تغییر رنگ چشم می شود.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
با سلام من34سال دارم و تا سن 24 سالگی تنبلی چشم من تشخیص داده نشد با توجه به اینکه در کودکی مرتب به چشم پزشکی میرفتم و همینطور در سنهای بالاتر که در18 سالگی عینک آستیگمات گرفتم .چشم چپم دوربین است و دچار تنبلی آیا راه درمان است لازم به ذکر است که چشم چپم با عصبانیت و گشنگی تار میشود از جواب شما قبلا متشکرم.
پاسخ :
سن درمان تنبلی در سنین زیر ده سالگی است. شما باید برای بهبود کاهش بینایی از عینک استفاده کنید.
مبحث سوال : تخلیه چشم و پروتز تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
با سلام وخسته نباشید خدمت دکتر گرامی پدر بنده حدود 44 سال دارد و پس از تصادفی که در 22 سالگی داشته چشم راستش آسیب دیده ولایه پنیری شکل به خود گرفت که کاملا آبی رنگ شده بود که به گفته دکتران عوارض مصرف قطره و عفونت بوده که امسال حدود 5 ماه پیش براثر ضربه خونریزی کرده و به صورت اورژانس انرا تخلیه نمودن که با گذشت این زمان هنوز براثر فعالیت یا پیاده روی احساس سرگیجه ضعف و درکل مانند عوارض بالا یا پایین رفتن فشار را دارن به گونه ایی که دمای بدنش در یک لحظه بسیار کاهش پیدا می کند لازم به توضیح است چکاب کردن و فشار یا بیماری خاصی ندارن خواستم از خدمت شما بپرسم آیا عوارض تخلیه چشم است؟ و چه مدت ادامه دارد ؟ و ایا اینکه درمان خاصی یا عملی برای کاهش آ« وجود دارد یا خیر؟ با تشکر از شما و وقتی که می گذارید
پاسخ :
عوارض فوق الذکر هیچ ارتباطی به تخلیه چشم ندارد.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
با سلام و ارزوی موفقیت اقای دکتر ایا خود ارضایی جنسی باعث قوز قرنیه میشود با تشکر
پاسخ :
خیر
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
با سلام-اقای دکتر من 3سال پیش پیوند کرده ام ولی حالا بینایی ام خیلی کم شده دکتر گفته باید دوباره پیوند را انجام دهم ایا راه دیگری وجود ندارد
پاسخ :
اگر آستیگماتیسم و نزدیک بینی خیلی شدید نباشد؛ می توان از روش های دیگر مثلا لیزر قرنیه سود برد.
مبحث سوال : پیوند قرنیه تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :26/ 8/ 1387
سوال :
با سلام -اقای دکتر بعد از عمل پیوند قرنیه تا چه مدت باید کار سنگین انجام نداد
پاسخ :
اگر پیوند لایه ای باشد حداقل تا شش ماه و اگر تمام ضخامت باشد تا یک سال.
مبحث سوال : خشکی چشم تاریخ ارسال سوال : 25/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :25/ 8/ 1387
سوال :
باسلام درسال 81فرزندپسرمن 3ساله بود که براثردارویی که متخصص اطفال برای کمی سرگیچه به او داده بود شربت اموکسی کلاووفنوباربیتال پس از چندروز استفاده پسرم دچار حساسیت شدید دارویی به نام استیون جانسون گردید که پس از40روز بستری شدن ودرمان توسط دکتر اکبری متخصص الرژی کودکان دربیمارستان الزهرااصفهان کمی بهبودی پیداکرده ولی روی چشم ها وناخن های اواثرگذاشت وکدورت قرنییه گرفته ودیدان کم شده تابه حال توسط دکتررزمجو3مرتبه تزریق امپول اواستین درچشم او و یک مرتبه هم مجاری اشک ان را بند اوردیم تا اشک در چشم اوبماند حال باید چکار کرد او10سال است متشکرم
پاسخ :
ایشان بدنبال حساسیت داروئی دچار سندرم Steven - Janson شده اند که باعث گرفتاری و تخریب پوست و مخاط و در نتیجه ایجاد نسج اسکار (جوشگاه)می شود که عارضه چشمی آن خشکی شدید چشم است. استفاده از قطره های اشک مصنوعی فراوان و ترجیحا از نوعی که ماده نگه دارنده ندارد مثل قطره Artelac ؛ بستن مجاری خروجی اشک و استفاده از قطره های افزایش دهنده تولید اشک نظیر سیکلوسپورین می تواند موثر باشد. جهت اطلاعات بیشتر به مبحث مربوطه در سایت مراجعه کنید.
مبحث سوال : تخلیه چشم و پروتز تاریخ ارسال سوال : 23/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :23/ 8/ 1387
سوال :
با سلام لطفا بفرمایید بعد از عمل تخلیه چه عوارضی را در بر خواهد داشت یا کلا عمل تخلیه با اینکه بهترین روش برای ظاهری خوب جهت چشم آسیب دیدیه است چه معایبی دارد و از نظر شما چه مقدار حرکت خواهد داشت با تشکر فراوان
پاسخ :
عوارض شایعتر آن شامل ترشحات از چشم؛ عفونت؛ باز شدن بافت های روی پروتز و در نتیجه ظاهر شدن آن از ورای نسج و .......می باشد. اگر عضلات در موقع کارگذاری پروتز سالم باشند؛ پروتز حدود 90% حرکات طبیعی چشم را دارا خواهد بود.
مبحث سوال : تنبلی چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :22/ 8/ 1387
سوال :
سلام .آقای دکتر برای تنبلی چشم کودک 7 ساله چه باید کرد؟آیا امیدی هست؟با لنز نمیشود کاری کرد.خواهشمند است توضیح دهید
پاسخ :
باید علت زمینه ای تنبلی چشم تنبلی چشم درمان شود؛ مثلا اگر عیب انکسار دارد عینک بزند و با بستن چشم بهتر باعث فعالیت چشم کم دید شود. جهت اطلاعات بیشتر به بحث مربوطه در سایت مراجعه کنید.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :22/ 8/ 1387
سوال :
با سلام وخسته نباشید آقای دکتر مادرم به خاطر بالا رفتن میزان قند خون دچار عفونت شدید در ناحیه سمت چپ صورت شد بصورتیکه چشم سمت راستش حالت برآمدگی پیدا کرد و از حرکت به طرفین بازماند و همه چیز را دو تا دید ولی پس از تزریق آمپول دیسپورت مشکل حل شد و از لحاظ دید مشکلش حل شد تا اینکه میزان قند خون به شدت کاهش پیدا کرد و میزان ترشح اشک چشم کم شده و روی قرنیه کدورتی پدیدار شد با مشورت چشم پزشک پلاک داخل چشمش گذاشته شد و گوشه چشمش را دوختند مشکلش نسبتا حل شده بود تا اینکه متوجه شدیم بخاطر سکته مغزی که چهار سال پیش داشته اند زاویه دیدشان تقریبا تا نصف کم شده است .تقریبا 3 ماه پیش آب مروارید چشم سمت چپ جراحی شد ولی نتیجه ای نداد متاسفانه دید چشم سمت راست هم کم کم در حال کم شدن است دکترهای چشم پزشک می گویند مشکل از مغزش می باشد که رفته رفته دیدش تاریک تر میشود البته از نظر دید مشکلی ندارند فقط روشناییش ساعت به ساعت کمتر می شود لطفا راهنمایی فرمایید . قربان شما
پاسخ :
اگر کاهش بینایی منشأ چشمی داسته باشد؛ مثلا درگیری شبکیه ناشی از دیابت و یا آب مروارید و....... توسط همکاران چشم پزشک قابل درمان است اما اگر علت مغزی داشته باشد باید متخصصین مغز و اعصاب درمان لازم را انجام دهند.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 22/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :22/ 8/ 1387
سوال :
باسلام مادرم حدود چندوقته که آب ازهردوچشمش که چشم راستش بیشتر است وچشم هایش می سوزد می خواستم ببینم علتش چیه؟ وچکار باید کند؟باتشکر
پاسخ :
علت اشکریزش می تواند یا به علت انسداد مجرای اشکی باشد و یا به علت افزایش تولید اشک. بهر حال با معاینه باید علت ان مشخص و درمان لازم انجام شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 21/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :21/ 8/ 1387
سوال :
من پشت کنکوری هستم و روزانه باید پنج تاشش ساعت درس بخوانم ولی وقتی شروع به درس خواندن می کنم بعد از گذست30دقیقه باید خیلی سرم رو یه کتاب نزدیک کنم و اونوقت سرم شروع به درد کردن می کنه و دیگه نمی تونم به درس خوندن رو ادامه بدم .می خواستم ببینم آیا مشکل من از نظر بینایی است یا نه؟
پاسخ :
شما اگر از فاصله خیلی نزدیک به کتاب نگاه کنید ؛ پس از مدتی سردرد خواهید شد. به این دلیل باید فاصله را رعایت کنید.
مبحث سوال : قوز قرنیه تاریخ ارسال سوال : 20/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :20/ 8/ 1387
سوال :
سلام هر دو چشم من دارای قوز قرنیه می باشد. ایا با عمل جراحی غیر از پیوند قرنیه می توان بدون لنز سخت، دارای بینایی کامل شد؟ با تشکر
پاسخ :
استفاده از رینگ های داخل قرنیه ای و یا روش Collagen cross-linkingنیز از روش های درمانی دیگر است. جهت اطلاعات کامل تر به مبحث قوز قرنیه در قسمت بیمارهای سایت مراجعه کنید.
مبحث سوال : لیزیک تاریخ ارسال سوال : 20/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :20/ 8/ 1387
سوال :
با سلام وخسته نباشید . شماره چشم من هر دو 0.75و1.25استیکمات دارد وضخامت قرنیه 480میکرون است میخواستم عمل لازک بر روی یک چشم انجام دهم ایا میتوانم؟
پاسخ :
اگر سایر پارامترها نرمال باشد؛ عمل لازک بلامانع است ؛اما با توجه به شماره کم چشمتان، ارزش عمل کردن ندارد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :20/ 8/ 1387
سوال :
سلام خسته نباشید من 20 سالم است من از کودکی چشم چپم تنبل شد تا الان که فقط 2 درصد دید دارم متاسفانه چشم راستم هم نزدیکبین و آستیگماتیسم نامنظمه از 3 سال پیش از لنز نرم استفاده کردم که متاسفانه به خاطر استفاده زیاد چشم راستم عفونت و زخم شدید قرنیه پیدا کرد. بیمارستان خدا دوست شیراز تحت نظر شدم که خدا رو شکر خوب شد الان از لنز rgb استفاده میکنم که خیلی خوب بوده تا الان حتی چشم تنبلم الان حدود 6 هست چشم راستم هم 8 ولی خیلی سخته خیلی نا امیدم دانشجو هم هستم که خیلی سخته درس خوندن دکتر درمانی برای من هست؟؟چشم راستم منظورمه ضمنا بر اثر زخم قرنیه لکه خیلی خفیفی اومد رو چشمم
پاسخ :
شاید بهترین انتخاب برای شما همان لنز RGPباشد ولی با رعایت بهداشت و برداشتن و گذاشتن به موقع احتمال ابتلا به عفونت کاهش می یابد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 19/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :20/ 8/ 1387
سوال :
سلام دختری 7 ماهه دارم که حدودا 3هفته ست که متوجه شدم وقتی به گوشهها ی محیط اطراف زیاد نگاه میکنه وبعد رو برمیگردونه یکی از چشمهاش دیر تر حرکت میکنه. (البته گاهی اوقات) می خواستم بدونم علتش چی می تونه باشه ؟ ایا چیز مهمیه؟چکار کنم؟
پاسخ :
بعید است که مشکلی داشته باشد ولی بهر حال بهتر است توسط چشم پزشک معاینه شود.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :19/ 8/ 1387
سوال :
سلام خسته نباشید.آقای دکتر جشم چپ پسرم دچار تنبلی شدید شده وبه گفته دکتر خیلی ضعیف شده چکار باید بکنم.آیا دید او با بستن چشم راست او بهبود پیدا میکند.خواهش میکنم کامل توضیح دهید.و مرا از گرانی در بیاورید
پاسخ :
درمان تنبلی شامل برطرف کردن مشکل زمینه ای ؛مثلا استفاده از عینک و بستن چشم سالم است تا چشم تنبل فعال شده و بینائیش افزایش یابد.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 18/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :19/ 8/ 1387
سوال :
با سلام وخسته نباشید من قبلا سوالم را طرح کردم در پاسخ سوالم شما گفتید که باید معاینه شوم بعد می توانیداظهار نظر کنید می خواستم بدونم لنز اشتباهی داخل چشمم را می شود در آوردیعنی این کار امکان پذیر است بعد از کذشت دوازده سال لطفا پاسخم رادر سایت بدهید باتشکر؟
پاسخ :
مشکل کوچکتر بودن یک چشم نسبت به دیگری به شماره لنز مربوط نیست.
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :19/ 8/ 1387
سوال :
با سلام و خسته نباشید من 22 سال دارم و تقریبا 3 ساله که در چشمهام یه خط یا رگ قرمز افتاده که اصلا نمیره(تو ماله مامانم هم هست) چشمهام خیلی حساسند زود قر مز میشن تا حالا 4 تا دکتر خوب رفتم ارومیه ولی هیچ کدوم از خط های قرمز سر در نیاوردن فقط گفتن حساسیته و اکثر بتاما تازون نوشتند که اونم وقتی زیاد میریزم چشمهام کوچک میشن به نظر شما من چیکار باید بکنم خواهش میکنم راهنماییم کنید.
پاسخ :
شما زمینه آلرژی چشمی دارید و استفاده طولانی مدت از قطره بتامتارون باعث عوار ضی نظیر آب مروارید و آب سیاه خواهد شد. لذا توصیه می شود قطره فوق را ادامه ندهید. یکی از راههایی که توصیه می شود اجتناب و پرهیز از شرایط ایجاد آلرژی مثلا عدم استفاده از مواد آرایشی دور چشم؛ عطر و ادکلن و نیز شستن صورت با آب سرد و استفاده نامنظم از قطره نافازولین چشمی است
مبحث سوال : بیماریهای چشم تاریخ ارسال سوال : 17/ 8/ 1387 تاریخ ارسال پاسخ :17/ 8/ 1387
سوال :
سلام دخترم 2 ماهه است وچند روزیه که چشمهایش قی می زنه و مرتب با پنبه آغشته به چای سرد شده تمیزش می کنم ممنون میشم اگه راهنمائی کنید که علت ودرمانش چیست؟ با تشکر
پاسخ :
احتمالا یا انسداد مجرای اشکی دارد و یا عفونت کرده. توصیه می شود از قطره چشمی جنتامایسین روزی سه بار استفاده کنید.

 این بار دوم که سوال میکنم ولی جوابنمیدین. خواهش میکنم جواببدین.راجع بهپروتز بود.میخواستم ببینم هزینه کل عملها با داشتندفترچه چقدر میشه ونظرتون راجع به دکتر طباطبایی.خیلیممنونمیشم.akbar

 

دوست عزیزم جواب سوال شما را قبلا نیز داده ام ولی ظاهرا  بدست شما نرسیده است. آقای دکتر از پزشکان بسیار حاذق هستند. هزینه عمل هم در هر مرکزی متفاوت است و باید از همان جایی که می خواهید عمل شوید سوال بفرمایید.

 

 

salam cheshme lefte man enherafe kocholoeei dare va az lhaze did ham moshkel dare (moshkele tanbali cheshm daram ) mikhastam bebina in enhraf roo chejoori mitoonam hal konam bayad hatman jarahi beshe mamnoon misham ke rahnamaeiim konid ba tashkormojtaba

 

از نظر زیبایی باید جراحی انحراف چشم شوید ولی ماأسفانه برای تنبلی چشمتان کاری نمی توان کرد.

 

سلام آقای دکتر

 

من از لنز هارد استفاده میکنم چنانچه بدر اثر مالیدن چشمم لنز به زیرپلک بالایی برود و نتوانمخودم آنرا در آورم چکار باید بکنم آیا اینمساله آسیبی به بینایی  من میزد؟ebrahimi

 

با سلام

 

چنانچه لنز از روی قرنیه جابجا شد و به گوشه های چشم رفت، ابتدا سمت مخالف را نگاه کرده و با انگشت اشاره مسیر حرکت لنز را سد کنید و به طرفی که لنز رفته نگاه کنید تا لنز مجددا به روی قرنیه برگردد

 

 

با عرض سلام خدمت شما امیدوارم موفق و موید باشی . جناب آقای دکتر می خواستم ببینم آیا ریختن آب لیمو در چشم برای بهبود ضعیفی چشم راه حل مناسبی است یا خیر چون در کتاب داروهای گیاهی نوشته است. ضمنا بعدا مشکلی برای عمل چشم بوجود نمی آورد .بسیار ممنون و متشکرم .بی صبرانه منتظر راهنمایی شما هستم. حسین

 

 

با سلام

 

آب لیمو حاوی ویتامین c  است. این ویتامین به عنوان کوفاکتور در ترمیم زخم ایفای نقش می کند ولی هیچ تأثیری در بهبود ضعف چشم ندارد.

 


سلام جناب دکتر نادری عزیز

 

 از توجه شما به سوال اینجانبو اطلاعات بسیار سودمند شما تشکر می کنم و از
 
اینکه نسبت به پاسخ سوالاتتلاش می نمایید کمال تشکر را دارم. آقای دکتر آیا این
 
عمل در ایران انجاممی شود؟ و شما برای این کار کجا را پیشنهاد می نمایید. در
 
ضمن این عمل درحرفه من که برنامه نویس کامپیوتر هستم اخلال ایجاد می کند؟

 
با تشکر

 

با سلام مجدد

 

این عمل در واقع نوع اختصاصی لیزیک است که به کمک نرم افزار هایی که بر رویکامپیوترهای لیزر نصب می شود، قابل انجام است. این عمل در کلینیک ونک که اینجانب درآنجا شاغل هستم انجام می شود. . این عمل نیز محاسن و معایب خاص خود را دارد ولینتایج آن به طور کلی از لیزیک معمولی اندکی بهتر است

 

 

ba arze salam va tashakor az jenabali

 

aghye doktor man shomare har do cheshmam -6 ast ba -1.5 astigmat

 

be alate tars az amal mikham yeki az cheshmam ra lasic conam aya emkaneshhast va  agar baraye cheshm digaram az lenz estefade conam va dar mavagheaibodoon lenz moshkeli baram pish nemiad? shayad  dar salhaye baad bekham cheshmdigaram ra lasic conam?  

 

 

معمولا عمل لیزیک در هر دو چشم همزمان انجام می شود می توان عمل یک طرفه نیز انجام داد و پس از مدتی چشم دیگر را عمل کرد.

 

salam jenabe doktor...

 

man marizi hastam ke az khoshki cheshm ranj mibaram...

 

dar searchi ke dar internet mikardam...site shoma ro peydakardam...va kheili khoshhal shodam ke

 

in chenin sit e ro dorost kardin....va in etelaate gerangadr rodar ekhtiyar hamvatananeton garar midin...bedonin ke kasani mesle ma hastand kegadr shenase shoma hastand va kare bozorge shoma ro dark mikonand....

 

man chand sale ke khoshki cheshm aziyatam mikone...alan 30salame....nomre cheshmamn 4 nazdik bin..yani doro nemibinam....va hamcheninastigmate....

 

chand sale pish kare computeri ziyadi mikardam va in moshkelbaram pish omad....in avakher gatre ashke masnoei khareji snow tears ro estefademikardam ke be cheshmaye man khorde bood...ke moto asefane alan dige dar bazarmojo dist ...dar siteton az darohaei esm bordin manandhydroeye...alage mandam ke bebinam inha bedarde man mikhorandya na....va aya daroei digei vojod dare ke mojod bashe va in moshkele mano halkone ya na....

 

ba tashakor....

 

 

با سلام

 

شما می توانید از قطره های artelac یا liquifilm استفاده کنید. بستن مجرای اشکی نیز برای شما پیشنهاد می شود.

 

 

با سلام و عرض ادب
از اینکه این فرصت رو به بینندگان سایت خود برای مطرح نمودن بیماری ودردهای خود می دهید کمال تشکر و قدردانی را دارا هستم و امیدوارم همواره سلامت ,پیروز و موفق باشید
دکتر جان پدر من حدود 55 سال سن دارند چند سال است که بر روی چشم ایشان ناخنک دارد و من تازه متوجه شدم که این امر باعث شده است که یک چشمشان دید خود را از دست دهد ظاهرا مردمک چشم ایشان بسته شده است اما به دلیل غرور و اینکه یک چشمشان در حال حاضر بینائی دارد (البته با مراجعه به دکتر فهمیدم که حدود 5 نمره نزدیک بین ضعیف است) با این حال با توجه به قدیمی بودنشان از عمل و.... کمی واهمه دارند خواهشمند است  مرا راهنمائی نمائید:
1-با مراجعه به یک دکتر ایشان فرمودند که ناخنک ممکن است برگردد و با توجه به اینکه یکی از دوستان پدرم عمل نمودند و بعد از حدود 4 ماه ناخنک برگشت تصمیم پدر با توجه به اینکه عملا یکی از چشمهایشان نمی بینند مبنی بر عمل نکردن است
دکترجان آیا روشی وجود دارد که عمل شود و دیگر بدون آسیب های جانبی دیگر ناخنک بر نگردد ؟
واقعا نمی دانم چه کنم؟
2-آیا می توان بدون عمل جراحی ناخنکی که حدودی از مردمک را پوشانده است برطرف نمود؟
3-آیا داروی گیاهی وجود دارد که بتوان با کمک آن این مشکل را برطرف کرد؟
آیا با فرض اینکه ایشان عمل کنند و احتمال برگشت ناخنک هم وجود داشته باشد باز هم می توان با کمک دارو مانع از رشد ناخنک شد ؟
با تشکر فراوان
ممنونم به خاطر فرصتی که به اینجانب دادید
حمید رضا ............
کارشناس فروش شرکت ................
در زمینه سیستم های تثبیت و تنظیم ولتاژ-
ups
,  زمینه کار:برق اضطراری
اگر خدمتی از دستم بر می آد در خدمتگذاری آماده ام

 

 

با سلام و تشکر از تماس شما

 

ناخنک بیماری است که ماهیت عود کننده دارد ولی این جمله به معنی عدم مداخله در درمان آن نیست. هر چه ناخنک پیشرفته تر و حاد تر باشد احتمال عود آن بیشتر است. برای کم کردن میزان عود روشهای مختلف درمانی نظیر انواع پیوند ملتحمه، پیوند های لایه ای قرنیه،پیوند سلولهای بنیادی لیمبوس،  پیوند از لایه های جفت جنین و همچنین داروهای آنتی متابولیت بکار گرفته می شود. با استفاده از این روشها احتمال عود به میزان قابل توجهی کم می شود. بهر حال علی رغم احتمال عود ، در فردیکه ناخنک مرکز قرنیه را درکیر کرده، قطعا عمل جراحی با یکی از روشهای فوق پیشنهاد می شود. جهت اطلاعات بیشتر اینجاکلیک کنید.

 

 

 

سلام مدتی است که دختر 4 ساله ام در هنگام خیره شدن به جایی چشم چپش حالت انحراف پیدا می کند که با مراجعه به ÷زشک بعلت اینکه نتوانست به خاطر ممانعت دخترم به درستی معاینه کند حدس زد که تنبلی چشم است در ضمن دخترم نسبت به بچه های هم سن و سال خودش از نظر هوشی در شرایط پائین تری قرار دارد می خواستم بدانم آیا این مسئله ربطی به تنبلی چشمش دارد و چگونه می توان بچه را معاینه کرد آیا راهی مثل بیهوشی وجود دارد ؟ برای درمان چه راهی به نظرتان می رسد با وجود اینکه اجازه نمی دهد چشمش را ببندیم؟ ........ صادق ز

با سلام

کودک باید تحت معاینه کامل چشم پزشکی قرار گیرد و ممکن است عیب انکسار و تنبلی چشم و یا مشکلات شبکیه و عصب چشم داشته باشد. در صورتی که اجازه معاینه نمی دهد ،  باید زیر بیهوشی معاینه شود.

 
باسلام ضمن عرض خسته نباشی وتوفیق وموفقیت روز افزون برا ی حضرتعالی در تمام مراحل زندگی احتراما خواهشمند است در خصوص سوال زیر توضیحات لازم را مبذول فرمائید. از زمان نوزادی فرزندم متوجه حرکت پلک بالائی چشم راست ایشان در موقع مکیدن شیر شدم که در این خصوص پزشکان این موضوع را طبیعی عنوان نمودند. اکنون فرزندم حدود 25ماه سن دارداما باز هم هر چند از شدت آن کاسته شده است ولی باز هم همچنان در موقع مکیدن آب دچار حرکت خفیف وگاه کمی باشدت بیشترپلک بالائی چشم راست می شود البته لازم به ذکر است که در بعضی مواقع سیاهی چشم راست نیز هنگام مکیدن حرکت رو به پایین داشته بطوری که سفیدی چشم در قسمت بالای سیاهی چشم راست نمایان می شود البته در حالت معمولی چشمان وی هیچگونه لوچی وانحراف را نشان نمی دهد واز نظر دید هم مشکلی نداردکه این کار را با بستن چشمها بطور جداگانه مورد بررسی قرارداده ام لازم به ذکر است در شب خصوصا بعد از بیداری چند ساعته این چشم مقداری کوچکتر از چشم دیگر بنظر می رسدیا به عبارتی بنظر می رسد آفتادگی پلک خفیفی داشته باشد(البته بنظر بنده بیسواد). حال باعنایت به این موارد متمنی است در خصوص علت این پدیده وروشها وامکان یا عدم امکان درمان ودر صورت مثبت بودن پاسخ برای درمان زمان مناسب شروع درمان را بفرمائید. ف.ع

با سلام

گاهی مواقع به صورت مادرزادی و یا به علت ضربه، اعصاب مسئول حرکت عضلات یک ناحیه از صورت ممکن است به صورت غیر طبیعی به عضله دیگری عصب دهی کنند. در نتیجه هنگام حرکت عضله اصلی ، عضله ای که عصب گیری غیر طبیعی دارد به همراه عضله اصلی حرکت می کند. در مورد فرزند شما عضله پلک فوقانی از عضلات فک شاخه های ظریفی می گیرید. از آنجاییکه در  مورد فرزند شما افتادگی پلک نداریم و حرکت آن نیز شدید نیست، نیاز به اقدام خاصی ندارد. 

 

 

 

 

 

سلام 
من می خوام در مورد بیماری چشمی ترین(امیدوارم درست نوشته باشم)
بدانم چی است و درمان داره یا نه؟
ممنون میشم راهنمایم کنید.
با تشکر
doctor jan man az site doctorirani hastam va in yek soal az taraf dostan mibashad.mamnon misham javab begiram.
ba tashakor

 

Terrien’s  marginal degeneration   در سال 1900 برای اولین بار توسط آقای Terrien شرح داده شد. در 86% موارد دو طرفه است. در هر سنی ممکن است بروز کند. معمولا در قسمت فوقانی قرنیه شروع می شود اما ممکن است از هر جایی در اطراف قرنیه شروع شود.اولین یافته در معاینه با اسلیت لامپ ( دستگاه معاینه چشم) کدورتهای استرومای قرنیه (لایه میانی قرنیه) است که از لیمبوس با نواری از قرنیه شفاف فاصله دارد. پس از این مرحله در ناحیه گرفتار در سطح قرنیه رگهای جدیدی ساخته می شود. بدلیل نازک شدن تدریجی قرنیه در ناحیه گرفتار، ناودانی موازی با لیمبوس ایجاد می شود. همچنین خط ویژه های از رسوب چربی در جلوی ناودان دیده می شود. همچنانکه پدیده دژنراسیون (پوسیدگی و تخریب) پیشرفت می کند، ناحیه درگیر و نازک شده،  بیرون می زند.

 

در بسیاری از موارد بیماری دردناک نیست و بیمار به علت کاهش تدریجی بینایی مراجعه می کند. دلیل کاهش بینایی، ایجاد آستیگماتیسم نامنظم است. اما در بعضی از بیماران جوانتر، ممکن است به علت التهاب چشم دردناک باشد.

 

متأسفانه هیچگونه درمان دارویی موثری وجود ندارد. در صورت نازگی شدید یا سوراخ شدن قرنیه، از پیوند قرنیه بشکل حلقه وار و به صورت تمام ضخامت و یا لایه ای کمک می گیریم.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
i,
بسمه تعالی
با عرض سلام و خسته نباشیى
 
دکتر جان من پسری 22 ساله هستم و مهندس کامپیوتر هستم
یعنی یه جورایی کارم به کامپیوتر وابسته هست
من از سن 13 سالگی توی شهرستان خودمون (خوی) که رفتم چشم پزشک برام عینک به شماره 3 هر دو چشم
تجویز کرد (من دور رو خوب نمی بینم )
 
اول اینکه اسم بیماری من چی هست ؟
 
بعد از گذشت 2 سال مجددا رفتم چشم پزشک و ایشون هم بی ملاحظه عینک نمره 3.5 را تجویز کرد
 
الان که دانشگاه را تمام کرده ام و فوق لیسانس می خونم نمره چشمم رفته تا
Left:3.75  Right:4
آیا لازم هست که عینک جدیدی بگیرم ؟
در ضمن چشم من ظاهرا 0.75 الی 1 آستیگمات هم داشته که من تازه متوجه این قضیه شدم
 
الان هم چشمام خیلی زود خسته میشن و گاهی وقت ها زیر چشمم حرکات واکنشی از خودش نشون می ده .
 
آیا ممکن است که من بیماری قوز قرنیه داشته باشم و از اول پزشکان این موضوع رو متوجه نشده باشند ؟
 
در ضمن من خیلی اوقات مگس یران هم میبینم
 
استفاده از عینک باعث تورفتگی چشم من شده .
 
آیا این مشکل قابل حل است ؟
 
چرا چشم من رفته رفته ضعیف تر میشود و چگونه می توان بطور قطعی درمان کرد و برای درمان من چه کار باید بکنم ؟
با سلام
شما نزدیک بین هستید و تا مادام که نمره چشمتان بالا برود لازم است که عینکتان را تعویض کنید و نمره جدید بگیرید. در مورد خسته شدنتان باید هم نمره جدید و صحیح عینکتان را استفاده کنید و هم در سایت مطلب ؛ خستگی ناشی از کار با کامپیوتر؛ را مطالعه کنید. در مورد مگس پران نیز اینجا کلیک کنید.
 
Dear Dr Nader

I'm so glad to see your reply fast and helpful. Refer to your
prescription, I asked for rewetting eye drops from two pharmacists.
They
offered me different choices but most of the drops were similar and I
couldn't decide which one to get! So, I listed the names plus their WEB
links and hope you help me to select the best:

1. Similasan Eye Drops Nr.1
Belladona/Euphrasia/Natriumchlorid/Mercurius Sub.

http://www.similasan.biz/index.php?id=eye_drops1

2. GenTeal HA
Active ingredient: Hydroxypropyl methylcellulose, 0.2%.
Inactive ingredients: Boric acid, calcium chloride dihydrate, GenAqua®
(sodium perborate), phosphonic acid, potassium chloride, purified
water,
and sodium chloride.

http://www.novartisophthalmics.com/hcp/products/genteal-si.jsp

3. Avizor Cleaning Drops and Moisture Drops
Especially design for  * Silicon-Hydrogel
*Eliminate deposits during wearing time
dissolve lipid smoggy deposits on the lens

Conservative agent polyhexanide 0,0001%
Composition: Poloxamer, Povidon, EDTA, Polyhexanid

http://www.perret-optic.ch/Lentille_de_contact/Prod_entretients/vc_prod_larme/vc_produit_larme_gb.htm

4. HYLO-COMOD®
You assist nature with HYLO-COMOD eye drops by strengthening your tear
film with hyaluronic acid.
http://www.ursapharm.info/com/hylocomod2.php

5. Boston Rewetting Drops
For use directly in the eye to lubricate and rewet fluoro silicone
acrylate and silicone acrylate GP lenses during lens wear.
http://www.bausch.com/en_US/ecp/visioncare/product/gpcare/bostonrewet_ecp.aspx

In addition there is Naphazoline eye drop (as you mentioned) but none
of
the pharmacists wanted to give it to me since they said it is not
suitable to be used with contact lenses!!! I was wandering if it is a
good solution? What about the preservatives(benzalkonium chloride)
inside? Do they cause discoloration of contact lenses?

By the way, please let me know when I've got the right one that you
will
advise me:

1. How often should I use the drop (4-5 times a day, daily, weekly, ...
or whenever I feel like my eyes are getting dried)?
2. Can I have my lenses worn when I use the drop or I have to remove
them? If I have to remove them after how long I can insert them?
3. Each of the above drops has a gel version too. The gels are
encapsulated in small capsules and each is useful for one time usage.
Is
there any preference to select one?
4. How long should I use such drops? Should I use them as long as I'm
wearing the contact lenses or it is a temporary solution for my eyes to
get used to the contact lenses?

Thank you in advance for your time and help,
Cheers,
Soheil

Dear soheil

Excuse me for dely, because I was very busy. Any eye drop includig naphzoline must not use on contact lenses. You can use it only without contacts. But  you can use wetting solutions when you wear contact lenses. You can use it multiple times per day  every time that you feel dryness. You  can use them as long as you wearing the contact lenses if you feel need to them . In the other word they are not harmful.

Your lenses were made from fluoro silicone acrylate material and the name of its brand is Boston RGP lenses . thus I think the better one is GP lenses  Rewetting Drops.
best regards Alireza Naderi

با سلام
 با عرض احترام و خسته نباشید
 
 
 
می خواستم سوال کنم که آیا استفاده از عینک های بدون شماره صرفا برای حفاظت چشم در برابر اشعه های زیان بار ضرری  برای چشم داره و آیا شماره ی چشم رو بالا می بره؟
 
و دیگه اینکه آیا هیچ کدام از این عینک ها به کسانی که به هر جهت ساعت زیادی رو به صفحه ی مانیتور یا  تلوزیون نگاه می کنند کمکی می کنه ؟ و اگر هم چنین عینک هایی تو بازار باشه، شما استفاده از اونها رو توصیه می کنید؟
 
 
 
پیشاپیش از بذل عنایت جنابعالی سپاسگذارم
با تشکر
عینک بدون شماره برای چشم ضرری ندارد و باعث ایجاد عیوب انکساری در چشم نمی شود. از ظرفی ثابت نشده که اشعه کامپیوتر برای چشم مضر باشد. لدا استفاده از عینک های مختلف تاثیری ندارد
باسلام و تشکر از راه اندازی بخش مشاوره
مردی 49 ساله هستم مدتی پیش روی پلک راست چشمم یک زائده زگیل مانند ظاهر شد بدکترمراجعه کردم دستور شستشو با شامپو بچه داد اما پس از 10روز دومین زائده بفاصله5 میلی متر از قبلی ظاهر شدبا دکتر دیگری مشورت کردم گفنتد shalazionاست .
1-آیا بمناند تبخال روی پوست تکثیر میشود؟اگر آری راه جلوگیری آن چیست.
2-آیابسایر افرادخانواده سرایت میکند؟اگر آری راه جلوگیری آن چیست.
  منتظر پاسخ جناب عالی با تشکر مجدد 
  
با سلام و تشکر از تماس شما
شالازیون برجستگی کوچکی در لبه پلک در زیر پوست است که در اثر انسداد مجرای خروجی غدد ترشح کننده چربی پلک و تجمع مواد ترشح شده در غده ایجاد می شود. شالازیون ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژه است؛ اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش می کند و توده متورمی در لبه پلک باقی می ماند. اندازه این برجستگی ثابت نیست و ممکن است به تدریج بزرگتر یا کوچکتر شود. گاهی اوقات شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر می شود و یا درد و قرمزی همراه نیست.
شالازیون معمولاً مشکل چشمی مهمی ایجاد نمی کند و پس از چند هفته تا چند ماه خود به خود کوچک می شود و از بین می رود. استفاده از کمپرس گرم (روزی 3-2 بار و هر بار 5-10 دقیقه) با استفاده از حوله تمیز و ماساژ ملایم ممکن است به باز شدن مجرای غده چربی کمک کند و باعث بهبود سریع تر شالازیون شود.
در برخی از موارد بیماری های دیگر چشمی مثل التهاب لبه پلک (بلفاریت) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی لبه پلک (میبومینیت) باعث ایجاد شالازیون های مکرر می شود. در این حالت کنترل این بیماری ها توسط چشم پزشک به جلوگیری از عود شالازیون کمک می کند.
احتراما"
اطلاعات راجب شالازیون را در سایت شما خوانده ام اما مشکل من زگیل در روی پلک است .محل زگیل اول دقیقا" وسط پلک است و لبه و نزدیک مژه نیست.  بعد از مراجعه به پزشک متخصص پوست ایشان دستور شستشو 3 تا 4 بار در روزبا شامپو بچه را دادند و بعد از یکهفته دومین زگیل بفاصله 8 میلیمتری زگیل اول ظاهر شد.
سوال من این است :
آیا زگیل روی پلک درمان خاصی از نظر چشم پزشکی دارد؟یا اینکه دوباره به متخصص پوست مراجعه کنم؟
توضیح اینکه من دراطراف کرج ساکن هستم آیا در کرج پزشک متخصص برا ی مراجعه معرفی مینمائید؟  
با تشکر و تجدید احترام
 

با سلام و تشکر از تماس مجدد  شما
از نظر علت ایجاد و نحوه درمان زگیل و شلازیون کاملا با هم متفاوت می با شند. عامل ایجاد زگیل   ویروسی است بنام "پاپیلوما ویروس". لذا هر موقع این ضایعه دستکاری شود، ممکن است ویروس به مناطق مجاور پخش شده شروع به تکثیر کند. درمان آن برداشت کامل ضایعه و کرایوتراپی(یخ زدن) محل آن است
هر چشم پزشکی که در زمینه پلک و زیبایی کار کند ، می تواند ضایعه را بردارد  
 


Dear Dr. Naderi,

Hope you are doing good. I've left Iran in about a week ago. During the
last week I've used the contact lenses you have provided me. All in all
it is good but I've got some problems that I hope you can help me to
resolve:

1. After 1-2 hours sitting in front of a monitor I can not see the
monitor sharp anymore. It is like I have no lenses at all (I've
considered 10 min rest for each hour of working, and for the rest time I
look somewhere much further than the monitor like outside scene +
blinking or closing the eye for few minutes). Also I feel some kind of
squeezing in my eyes.

It seems that my eyes are getting dried such that when I blink the the
lenses do not return in their proper places (they do not move properly).
To solve the problem I've tried conscious blinking and some artificial
tear eye-drops like FreshContact, but their effect is about few minutes.
I also try to remove the lenses in the middle of the day, return them
back to their protecting liquid and contact them after few minutes.
Again the influence does not last long.

2. My eyes are red whenever I contact the lenses (I haven't tried
Naphazoline yet, since I afraid to get some kind of addiction to it).

3. I'm getting more sensitive to the sunlight (I can't open my eyes
without sunglasses).

I'd appreciate any opinion that help me to get rid of the problems,
All the best,
Soheil

Dear Soheil.
Very Thanks for your clear, smart & meticulous description of events. However, probably you have mild dry eye that I recomend to use "wetting eyedrop"( not artifitial tears) on your lens. In sever cases of dry eye, it may be necessary closing of one tear drainig canal of  each eye that your problem is not sever type. Donot hesitate to contact me  if you have any question.
Best regards, Naderi MD   
 
 
Dear Dr.Naderi,
 
I have visited your weblog and I'm about asking some question about Lasik surgery.
 
Is a person with these eyes: OD: +7.00 - 4.75 and OS: +8.00 - 5.50 qualified for this kind of surgery or not !?
 
I'm contacting you from Iran , and I wanted to know if it's not possible here, are there the facilities of the surgery for this special eyes in other countries!? actually I wanted to if it's done in any other country.
 
Thanks,
Sheida,
 
Dear Sheida,
Very Thanks for your sintific consult. The laser procdures have Their potencies & limitations.This person probably have Amblyopia (lasy eye) in additio to refractive error. The lasik surgery is not suitable for shch persons. If other parameters permit, it is better to perfom "phakic intraocular lens implantion" in this condition. All procedurs & techniques are possible in Iran like other contries.
Best regards, Naderi MD 
 
ba salam khedmate jenebe aghaye doktor naderi. pesari 20 sale hastam   a 
  hamedan.hodode 3 sal ast ke dar nahiyeye didam chizi manande magas mibinam .mikhastam bedonam ke chi kar bayad beknam ? ilbateh avayel ziyad nabood ama hala bishtar sgodeh. age mano rahnamayi konid mamnoon misham
 
با سلام و تشکر از تماس شما
مشکل شما اصطلاحا مگس پران نامیده میشود. مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد.  مگس پران پدیده ای بسیاز شایع است. علل آن خود به خودی، ضربه، نزدیک بینی، دیابت، سن و.....می باشد. پس از معاینه کامل و اطمینان از سالم بودن پرده شبکیه و قسمت های خلفی چشم معمولانیاز به اقدام دیگری ندارد.کدورت ناحیه زجاجیه چشم اگر شدید باشد، با عمل جراحی که اصطلاحا به آن ویترکتومی می گویند، قابل درمان است. شما باید معاینه دقیق شوید . در صورتی که در معاینه مشکل خاصی نداشتد؛جای نگرانی نیست
 
 
با سلام، چشمان
 با عرض سلام و خسته نباشید.من23ساله ساکن تبریز هستم در حدود 5سال پیش چشم من دچار بیماری قوز قرنیه شد که اکنون چشم راستم بعلت قوز شدید نمی تواند لنز سخت را نگه دارد و دکتر معالجم پیوند قرنیه را پیشنهاد کرده میخواستم بدانم غیر از پیوند قرنیه روش دیگری مانند ارتوکراتولوژی یا کاشت ئshy;لقه که بتواند زودتر نتیجه دهد وجود دارد؟
چشم چپم نیز قوز دارد.از 3سال پیش از لنز سخت استفاده می کردم که متاسفانه هفته قبل آن را گم کردم و پس از  مراجعه به پزشک لنز جدیدی را برایم تجویز کرد اما ایشان زمان تئshy;ویل لنز را بدلیل تراش در شهر بوستون امریکا  از 3هفته تا 2ماه ذکر نمود.آیا راه سریعتری برای دریافت لنز وجود دارد؟
آیا این لنزدر ایران تولید نمی شود؟
(مشخصات لنز :power -3,base curve 5.6 )
نام سازنده لنز قدیمیم (که در روی ظرف اصلی لنز نوشته شده Tiaflex
 است.آیا این شرکت نمایندگی در تهران دارد؟
(چون لنز قبلی من توسط دکتر دیگری در مدت زمان 1هفته به دستم رسید.)
با عرض معذرت بعلت درازی نامه وسئوالات زیاد
با سلام
ارتوکراتولوژی در درمان قوز قرنیه موثر نیست و رینگ نیز در موارد خفیف تا متوسط با نتایجی که در مبحث قوز قرنیه در سایت شرح داده ام، موثر است.
لنز علاوه برpower  و  base curve پارامتر دیگری نیز داردبنام 
diameter کهدر صورتی که انرا هم برایم بفرستید، احتمالا می توانم کمکتان کنم.
۳/۱۱/۱۳۸۵ دکتر نادری 


 
   
مادر خانم اینجانب دارای آب مروارید میباشد ولی بعلت داشتن بیماری قند و آسم و اینکه در عمل آب مروارید قبلی جهت یکی از چشمان ایشان مشکلات زیادی فراهم شد ،آیا با روش جدید شما میتوان چشم ایشان را بدون انجام بیهوشی عمل نمود.  
 
با سلام و تشکر از تماس شما
تکنیک جدید عمل آب مروارید یعنی عمل به روش فیکو و با قطره بی حسی دقیقا برای چنین بیمارانی مناسب است. جهت اطلاعات بیشتر مطلب آب مروارید در سایت را کامل مطالعه فرمائید.
با تشکر - دکتر نادری
 
 
jenabe agaye doktor nadery
ba arze salam
ehteraman be estehzar miresanad injaneb .............. be elate dard shadide cheshm chapam dar sale 79 be pishe agaye doktor .................... dar ormie moraje kardam va bad az an chandin marhale niz baraye darman be nazde vey moraje kardam .
bad az chandin marhale azemayesh tashkhis dad ke be ellate feshare ziad va be khatere amadane abe siah be cheshm bayad be zabane sade cheshme bande yakh zade shavad va mara be doktor ................ moarefy kard .
tavasote agaye doktor ............ cheshme bande yakh zade shod va hal modatist ke cheshme chape bande did va nory nadarad va khodam ham motavallede 1337 hastam va baraye cheshme bande alajy darad?va ya kheyr .
lotfan mara rahnemay farmaid .
 
ba tagdire tashakor
 ...............
با سلام و تشکر از تماس شما
اگر چشم شما درد دارد و اصلا دید ندارد، پیشنهاد می شود که تخلیه شده و  پروتز چشمی متحرک گذاشته شود
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید 

 

 

 

  

 

 

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ٢:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۱۸
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ پرسش و پاسخ

 
 
سوال و جواب در ارتباط با آب سیاه
 

با عرض سلام
پدر من حدود ۳ سال است بينايي هر دو چشمش را بر اثر آب سياه ازدست داده است حالا می خواستم بدانم چاره ای دارد يا نه . و پيوند نمی تواند بينايش را بازگرداند
منتظر جوابتان ستم
با تشکر

با سلام

متاسفانه بیماری آب سیاه یا گلوکوما عصب بینایی را تخریب می کند و در صورت از بین رفتن کامل عصب درمانی ندارد ولی بهر حال چون این بیماری در بعضی موارد ارثی است باید اقوام درجه اول ایشان معاینه چشم پزشکی شوند.

۱۳۸۵/۱۰/۱۹

سوال و جواب در ارتباط  بارنگ چشم
 
میخواستم ببینم که سفیدی چشم ارثی یا نه؟
اگر ارثی نیست می شه چشمان خود را سفید تر کنیم؟
لطفا مرا راهنمایی کنید
با تشکر
سفیدی چشم به علت وجود اسکلرا (صلبیه) است که میزان سفیدی به فاکتورهای مختلفی منجمله ارث و نژاد و وضعیت غدد درون ریز ( مثلا پررنگی آن در کم کاری غده فوق کلیه یا بیماری آدیسون) و یا حساسیت ها و آلرژی های چشمی و ..... بستگی دارد. در بعضی از موارد می توان با تجویز دارو تغییر رنگ زمینه ای را برطرف کرد. 
سوال و جواب در ارتباط  با معافیت از خدمت سربازی و قوز قرنیه
Aghaye doctor salam !
 
Shomareye cheshme man az in gharar ast :
 
OD = -5.00 * -3.5
OS = -4.00 * -2.5
 
Aya man ba madrake foghe lisans moaf az sarbazi hastam ?
 
2. man alan 26 sal daram . chera shomareye chesmam bala mire ? emkan darad ghuze gharniye dashte basham ?
 
3. behtarin rahe darman baraye man chist ?
 
 
kheyli mamnun az shoma .

با سلام

1- شما ممکن است طبق بند4 و یا بند36 از خدمت سربازی معاف شوید.

بند 4ـ ميوپي با سايكلوپلژي در مشمولان بالاتر از ديپلم: (ميوپي با سيكلوپلژي كامل كه در صورت همراه بودن با آستيگماتيسم با علامت مثبت منظور شود ولي محاسبه نگردد؟).

الف) ميوپي از 3 تا 5 ديوپتر داخل هر يك از چشمها خدمات غير رزمي.

ب) مجموع ديوپترميوپي بين 6 تا 10 ديوپتر داخل هر دو چشم خدمات غير رزمي.

ج) ميوپي بيش از 6 ديوپتري يك چشم تا 7 ديوپتر داخل خدمات غير رزمي.

د) ميوپي بيش از 7 ديوپتري يك چشم معاف دائم.

هـ) مجموع ديپوپترميوپي بيش از 10 ديوپتري هر دو چشم معاف دائم.

بند 36ـ كراتوكونوس با گزارش توپوگرافي بيمارستانهاي نظامي و دانشگاهي معاف دائم.

2- معمولا در حالت طبیعی نمره چشم در سنین 18 تا 20 سالگی ثابت می شود ولی یکی از دلایل تغییر آن می تواند کراتوکونوس(قوز قرنیه) باشد

3- بهر حال برای بررسی علت احتمالی و تشخیص دقیق لازم است از نزدیک

معاینه شوید..

۱۳۸۵/۱۰/۱۸ دکتر نادری

سوال و جواب در ارتباط با لیزیک در موارد  ضخامت کم قرنیه
با سلام خدمت جناب آقاي دكتر نادري
خانمي 30 ساله از اهواز هستم با نمره چشمهايي حدود 5.5و5.75 كه در حال حاضر با استفاده از لنز تماسي سافت قادر به ديدن هستم دو بار كانديد شدم براي عمل ليزيك  زير نظر دكتربرات ولي دكتر بعلت اينكه ضخامت يكي از چشمهايم 485 ميكرون بود عمل ليزيك را مناسب نميدانند ضخامت چشم ديگرم حدود590 ميكرون بود. سوال من از جنابعالي اينست كه آيا عمل ديگري براي من وجود دارد كه انجام دهم و آيا مركزي كه بتوانم مشكل چشمم را حل كنم در ايران هست منتظر پاسخ ارزشمند شما هستم. 
با تشكر فراوان  
با سلام و تشکر از مشاوره
در مواردیکه ضخامت قرنیه کافی نباشد جون این خطر وجود دارد که بدنبال اعمال لیزری در آینده قوز قرنیه حادث شود ، تراش با لیزر ممنوع است. در مورد چشم شما در صورتی که شرایط چشمتان مناسب باشد ، می توان از لنز داخل چشمی منفی( آرتیزان) استفاده کرد
امروزه مي توان بدون خارج كردن عدسي بيمار اين لنزها را در داخل چشم براي اصلاح نزديك بيني، دوربيني و آستيگماتيسم شديد كار گذاشت. تفاوت اين روش با قراردادن لنز داخل چشمي در حين عمل آب مرواريد اين است كه در روش اول لنز يا عدسي طبيعي چشم دست نخورده باقي مي ماند و تنها يك لنز اضافي در جلوي آن قرار مي گيرد ولي در عمل عادي آب مرواريد، عدسي اصلي چشم برداشته و جاي آن عدسي مصنوعي قرار داده مي شود. لذا در عمل لنز داخل چشمي فرد قادر به تطابق و مطالعه نزديك علاوه بر ديد دور خواهد بود ولي در عمل دوم قدرت تطابق نخواهد داشت (مگر با استفاده از عدسي هاي دوكانوني). البته اين روش در شماره هاي كم جايگزين مناسبي براي عمل ليزيك يا پی آر کی نمي باشد ولي براي شماره هاي بالاتر بهتر است مورد توجه قرار گيرد
اين لنز به صورت دائمي داخل چشم قرار داده مي شود ولي در هر زماني مي توان با عمل جراحي آنرا برداشت
۱۳۸۵/۱۰/۱۶
 سوال و جواب در ارتباط با افتادگی پلک چشم
با سلام
من مسعود و 28 ساله هستم.از 7سالگی دچار بیماری ورم بهاره چشم شدم و علیرغم مراجعات مکرر به پزشکان مختلف  هیچگونه بهبودی در چشمانم حاصل نگردید وهمه اتفاق نظر داشتند که این یک بیماری ارثی بوده وبعد از 15 سالگی بهبود می یابد. البته بعد از رسیدن به آن سن تقریبا" کمی بهبودی حاصل گردید ولی متاسفانه در این موقع متوجه افتادگی پلکهایم شدم. پلک سمت چپ در حدود 1.5 میلیمتر وپلک سمت راست 3میلیمتر.البته سال گذشته پلک سمت چپ را جراحی نمودند وتقریبا هردو پلک به یک اندازه شدند ولی گوشه داخلی پلک بالای سمت راست را کمتر از قسمت بیرونی برش داده اند و پلکم به طرف داخل انحناءدارد.البته پزشک معالج گفته بودند که احتمالا به عمل دیگری نیز نیاز خواهد بود. حال سوالی که از جنابعالی دارم اینست که آیا می توان قبل از عمل مقدار برش لازم را تعیین و حالت بعد از آنرا در کامییوتر نشان دادو دوم اینکه آیا می شود بعد از عمل هردو چشم همسان باشند و اینکه این جراحی با بیمه انجام می شود یا نه با توجه به اینکه این نوع عمل را جراحی زیبائی می نامند ولی در واقع این نوع جراحی در واقع یک جراحی ترمیمی می باشد وشما که یک پزشک هستید بیشتر از دیگران با مشکلات روحی و روانی اینگونه بیماران آشنا هستید ونبز هزینه این نوع جراحی ها را میدانید.

با سلام و تشکر از مشاوره شما

افتادگی پلک معمولا به علت کاهش قدرت عضله بالا برنده پلک و یا جدا شدن و سر خوردن عضله از محل اتصال به صفحه تارسی پلک است. برای اصلاح این عضله را کوتاه کرده و مجددا آنرا به محل آناتومیک و طبیعی اولیه بخیه می کنند. چون میزان اصلاح بستگی به قدرت عضله دارد، پس لازم است مقداری از عضله را که باید کوتاه شود، حدس بزنیم. یکی از راههای مناسب برای بررسی میزان و نحوه اصلاح بی حسی موضعی است تا جراح حین عمل میزان اصلاح را تنظیم کند. پس چون نتیجه عمل بستگی به قدرت عضله دارد که در هر فرد خاص خود اوست، لذا نمایش مدل کامپیوتری عملی نیست.

متاسفانه شرکت های بیمه گر برای کاهش هزینه ها یکسری از اعمال جراحی را که از دید ما نیز واجب می باشند متقبل نمی شوند. شما برای کاهش هزینه می توانید به بیمارستانهای دانشگاهی (فارابی، لبافی نژاد، رسول اکرم و یا امام حسین) مراجعه تا ضمن کاهش هزینه، با کیفیت مطلوب نیز عمل شوید.

با آرزوی سلامتی شما دکتر نادری ۱۰/۱۰/۱۳۸۵

 

 سوال و جواب در ارتباط با تنبلی چشم


با عرض سلام خدمت متخصص محترم
من دختری ۲۳ساله هستم که مادرزادی یک چشمم بسیارکم بینا و دیگری ضغیف بود واین را از ۱۵ سالگی مطلع شدم پس از آن نیز با تجویز پزشک عینک استفاده میکنم. ولی چشم کم بینایم با وجود عینک اصلا خوب نمیبیند میخواستم بدانم آیا چشم من درمان پذیر است(با استفاده از پیوند دارو یا و....) آیا من که از چشمانم در انجام کارهای ظریف چون قالی بافی استفاده میکنم این کارها در بینایی چشمانم تاثیر خواهد داشت؟درس خواندن چطور؟
در ضمن خواهشمندم که به علت ایجاد اختلال این امر در زندگیم هر چه زودتر جوابم رابه صورت ایمیل برایم پست کنید و اگر ممکن نشد در سایتتان درج بفرمایید
باتشکراززحمات بیدریغ شما

با سلام

با توجه به توضیحات شما، چشمتان بعلت عیوب انکساری دچار آمبلوپی (تنبلی چشم) شده است که برای مطالعه اطلاعات کاملتر  اینجا کلیک کنید.البته برای بررسی دقیق تر لازم است از نزدیک معاینه شوید

هیچکدام از کارهای فوقالذکر باعث بدتر شدن وضع چشم شما نمی شود

با آرزوی سلامتی شما دکتر نادری ۱۰/۱۰/۱۳۸۵


سوال و جواب در ارتباط با یووئیت (التهاب لایه میانی چشم)
با سلام
 
1- در خصوص بیماری Uveitis(یووئیت) که بصورت ناگهانی در دختر 14ساله ام بروز نموده.(اظهار ناراحتی از تار دیدن) توضیحاتی(علت، عوارض و درمان) مرقوم فرمائید. لازم به ذکر است ایشان هیچ گونه سابقه بیماری های چشمی نداشته است. نظر شما در این خصوص چیست و آیا داروی خاصی را تجویز می نمائید و یا راهکار پیشنهادی دیگری دارید؟
 
2- در صورت امکان در خصوص علت انسداد دریچه اشکی چشم و درمان آن راهکارهایی بفرمائید.
 
قبلاً از پاسخگویی شما صمیمانه سپاسگذارم.
با سلام و تشکر از تماس شما
۱-بیماری Uveitis(یووئیت) یعنی التهاب لایه میانی چشم که شامل عنبیه، مشیمیه و جسم مژگانی است. البته این التهاب می تواند توأم با التهاب سایر بافت های مجاور باشد یا نباشد. 
برای مطالعه ساختمان چشم اینجا کلیک کنید.
بیمار از تاری بینائی، درد، قرمزی چشم، دیدن نقطه ها یا اشکال سیاه رنگ در جلوی چشم شکایت دارد.علل آن بسیار متنوع بوده و شامل : بیماری های روماتیسمی، بیماری فوکس، سل، تبخال، زونا و .......است ولی در ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد پس از بررسی های کامل نیز علت آن ناشناخته باقی می ماند. بهر حال در ابتدا معمولا از داروهای عمومی ضد التهاب استفاده می شود و در صورت عدم کنترل بررسی های آزمایشگاهی و داروی اختصاصی تجویز می شود. 
۲-   برای مطالعه در خصوص علت انسداد مجرای اشکی چشم و درمان آن اینجا کلیک کنید.
۸/ ۱۰/ ۱۳۸۵
سوال و جواب در ارتباط با معافیت از خدمت سربازی
با سلام و تقديم احترام خدمت جناب آقاي دكتر نادري

 

من داراي مدرك فوق ليسانس هستم  و چشمهايم نزديك بين است. شمارة چشم چپم -4.5  و آستيگمات -0.75  و شمارة چشم راستم -3.25  و آستيگمات -1 مي باشد. مي خواستم در مورد معاف دائم بودن اينجانب اظهار نظر بفرماييد.

 با احترام

شما طبق بند زیر فقط از خدمات رزمی معاف هستید. جهت اطلاعات کامل تر به ساین مراجعه کنید

 بند 4ـ ميوپي با سايكلوپلژي در مشمولان بالاتر از ديپلم: (ميوپي با سيكلوپلژي كامل كه در صورت همراه بودن با آستيگماتيسم با علامت مثبت منظور شود ولي محاسبه نگردد؟).

  • الف) ميوپي از 3 تا 5 ديوپتر داخل هر يك از چشمها خدمات غير رزمي.
  • ب) مجموع ديوپترميوپي بين 6 تا 10 ديوپتر داخل هر دو چشم خدمات غير رزمي.
  • ج) ميوپي بيش از 6 ديوپتري يك چشم تا 7 ديوپتر داخل خدمات غير رزمي.
  • د) ميوپي بيش از 7 ديوپتري يك چشم معاف دائم.
  • هـ) مجموع ديپوپترميوپي بيش از 10 ديوپتري هر دو چشم معاف دائم.

۱۳۸۵/۱۰/۵

سوال و جواب در ارتباط با معافیت از خدمت سربازی
  من22 سالمه و قوز قرنیه دارم که شماره یک چشمم 4.75 و دیگری 3.5 است آیا مافیت دائم شامل من میشود؟اصلا در معافیت (چشم) فرقی میکند که طرف قوز قرنیه دارد یا نه؟(با توجه به این که در این بیماری شماره چشم بیمار روند صودی دارد و ثابت نیست) لطفا منو راهنمایی کنید

شما بر اساس بند زیر معاف هستید:

بند 36ـ كراتوكونوس با گزارش توپوگرافي بيمارستانهاي نظامي و دانشگاهي معاف دائم.

برای اطلاعات بیشتر به سایت به قسمت معافیت پزشکی مراجعه کنید.
 

سوال و جواب در ارتباط  با میکروافتالمی ( کوچک بودن مادر زادی کره چشم) 
باسلام . بنده داراي دختري سه و نيم ساله هستم كه دچار ميكروفتالمي چشم چپ ميباشد .اندازه چشم حدوداً بيشتراز نصف چشم راست است. سئوال اول اين است كه آيا جهت اكولاري حتماً نياز به انيوكليشن ميباشد وآيا نميشود روي چشم كار شود و آيا نيازي براي تخليه ميباشد ؟ دوم اين كه اگر لازميباشد در چه سني بايد تخليه شود ؟سوم اينكه اگر بخواهيم بطور موقت كاري بكنيم كه جلوي كوچك شدن حدقه را بگيريم آيا راهي هست ؟ چهارم اين كه آيا پيشبيني ميشود كه در آينده بدون اينكه نياز به تخليه چشم باشد كار موثرترو بهتري انجام داد؟
با تشكر ..............................  -   از بندرتركمن
میکروافتالمی ( کوچک بودن مادر زادی کره چشم توأم با اختلال ساختمانی آن)  به دلایل مختلفی نظیر ابتلاء مادر در دوران حاملگی به عفونت هایی مثل توکسوپلاسموزیس، سرخجه، عفونت با ویروس سیتومگال، هپاتیت ( یرقان یا زردی) و یک سری بیماری های ارثی و ژنتیکی ایجاد می شود. از آن جاییکه رشد  کاسه چشم و استخوانهای اطراف آن در گرو اثرات تحریکی کره چشم با اندازه طبیعی است؛ لذا استخوان های همان سمت صورت کوچک مانده و موجب عدم تقارن صورت می شود.پس باید در صورت عدم بینائی، در اولین فرصت ممکن کره چشم تخلیه (انوکلئیشن) شده و با پروتز جایگزین شود. جایگزین موقتی برای آن وجود ندارد و در آینده نیز بعید است که پیشنهاد دیگری ارائه شود. و از طرفی باید در دوران کوذکی و هر چه زودتر این کار انجام شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع پروتز اینجا کلیک کنید.     
سوال و جواب در ارتباط باتوکسوپلاسموزیس چشمی
با سلام خدمت آقاي دكتر
من 18 ساله  مريم .ع از شهرستان با شما مكاتبه ميكنم
من سال پيش صبح كه از خواب بيدار شدم متوجه لكه هاي ريز سياهي در چشم چپم شدم به طوري كه از بيرون كسي نمي توانست آنها را ببيند فقط خود پزشك با دستگاه مخصوصي ميتواند آنها را ببيند نام اين بيماري وحشتناك توكسو پلاسما است  بعداز تشخيص اين بيماري با مصرف داروهايي از قبيل سولفاديازين وپردنيزيون و ... به مدت 6 ماه بااجازه ي پزشكم داروها را قطع كردم  زيرا به  تشخيص دكترم ديگر اين ميكروب غير فعال شده بود با وجود اينكه پزشكم به من قول 100% داده بودند كه ديگر اين ميكروب هرگز فعال نخواهد شد ولي بعد از گذشت 2 سال دوباره فعال شد وباز هم دارو و... حالا كه 2 سال از عود مكرر ميكروبم گذشته از شما مي خواهم شما به داد من برسيد وبه سوالهايم جواب بدهيد زيرا ما در شهرستانم فقط يك چم پزشكي داري و آن پزشكمان آنقدر سرشان گرم است كه اصلا حال جواب دادن به ما را ندارند
از شما عاجزانه خواهشمندم كه پاسخ سوالهايم را بگوييد:
اول اينكه اين بيماري از كجا آمده با اينكه من هيچ تماسي با حيوانات نداشته ام
دوم اينكه آيا بيماري من به فزندم منتقل خواهد شد يا نه
سوم اينكه آْيا احتمال عود مكرر وجود دارد يا نه
چهارم اينكه آيا ميتوانم به افراد ديگر خون يا كليهو يا در صورت مرگ مغزي قلبم را اهدا كنم يا نه؟
پنجم اينكه اين لكه هاي سياه با عمل ليزر يا هر كار ديگري از بين ميروند اگر راهي است لطفا بگوييد چه راهي؟
ششم اينكه آيا در صورت عود مكرر به چشم راستم منتقل خواهد شد يا نه
باز هم از شما كمال تشكر را دارم
انشاالله خدا يارتان باشد
سپاسگذارم

توكسوپلاسموز يك عفونت مشترك بين انسان و حيوان در جهان است. عامل بيماري يك انگل داخل سلولي بنام  توكسوپلاسما گندي است . ميزبان طبيعي آن گربه هاي اهلي و وحشي مي باشند. در شكل مادرزادي عامل بيماري از طريق جفت از مادر به جنين منتقل ميشود.عفونت اكتسابي در اثر خوردن تخم هاي انگلي است كه گربه دفع ميكند و يا از طريق خوردن گوشت آلوده صورت ميگيرد. بيماري از فردي به فرد ديگر نميتواند منتقل شود مگر از مادر به جنين ودر موارد بسيار استثنائي از طريق انتقال خون و يا پيوند اعضا. پس به همسر ويا فرزند منتقل نمي شود.توكسوپلاسموزيس چشمی معمولا مادر زادی است.  ممکن است هردو چشم درگیر شوند ولی توكسوپلاسموزيس از یک چشم به چشم دیگر منتقل نمي شود . لکه های سیاه به علت کدورت های داخل زجاجیه  است .كدورت ناحيه زجاجيه چشم اگر شديد باشد، با عمل جراحي كه اصطلاحا به آن ويتركتومي مي گويند، قابل درمان است. در هر بار که بیماری درمان می شود، چون عامل بیماری نابود نمی شود بلکه فقط مهار می شود، ممکن است مجددا عود کند.

با سلام و عرض ادبي دوباره آقاي دكتر در جواب ايميل اين حقير نوشته بوديد كه احتمال عود دوباره وجود دارد پس من بايد چه كنم كه اين بيماري هرگز عود نكند به خدا شكمم داروخانه شده چون بعد از اين بيماري به بيماريهاي متعددي دچار شدم از قبيل كرم ژيارديار و ...
الان هم به شدت موهايم در حال ريزش است وچون حاضر نيستم دارو مصرف كنم به پزشك نيز مراجعه نمي كنم مي خواهم اگر امكان دارد پاسخ اين سوالاتم را نيز بگويي
اول اينكه چه كنم تا ديگر اين بيماري عود نكند
 البته 2يال قبل دارو مصرف كرده ام والان ريزش مو دارم.دوم اينكه آيا ريزش مو به دليل عوارض دارويي ميتواند باشد
و آخر اينكه اين ميكروب كه در خون و چشم چپم است و در اقوام و فاميل و پدر ومادر كه اين بيماري وجود نداشته و فقط در من وجود
دارد ميتواند به فرزندم نيز انتقال يابد يا نه؟ در ضمن آنتي بادي من ثابت شده است
 
با تشكر ديگر هيچ سوالي ندارم و هرگز وقتتان را نمي گيرم.
خدا اجرتان دهد

با سلام و تشکر از مشاوره مجدد شما

در مورد جلوگیری از عود شما کاری نمی توانید بکنید  ولی این موضوع نباید باعث نگرانی شما شود زیرا احتمال عود خیلی اندک است.در باره ابنلاء به سایر مشکلات ذکر شده، هیچ ارتباطی با بیماری  توکسوپلاسموزیس و داروهای آن ندارد. این بیماری به هیچ وجه از شما به فرزندتان منتقل نخواهد شد زیرا اگر شما در اولین بار گرفتاری که آنتی بادی ندارد ،حامله باشید  آن هم فقط برای یک بار به جنینتان منتقل خواهد شد

 

سوال و جواب در ارتباط با پرده شبکیه چشم

درمورد ماکولا توضیح دهید و اینکه دانهای سفید درشبکیه مشکل اصلی بیماری شبکیه چشم است موفق باشید

به قسمت مرکزی پرده شبکیه ماکولا یا لکه زرد اطلاق می شود. در افراد مسن بدلیل پروسه های تخریبی ناشی از سن و عمدتا به علت فعالیت مواد اکسیدان، مواد ناشی از تخریب در زیر شبکیه و بخصوص در ناحیه ماکولا رسوب کرده و تدریجا باعث افت کیفیت بینایی می شود. 

چرا اگر زجاجیه به محیطهای داخلی بدن راه پیدا کند سیستم ایمنی برانگیخته میشود؟

در زمان جنینی اگر قبل از تکامل سیستم ایمنی، پروتیین های یک بافت از تماس با سیستم ایمنی بدن محصور بمانند ( مثل پروتیین های عدسی چشم که داخل کپسول عدسی محصور می شوند )، چون سیستم ایمنی آن پروتیین خاص را نمی شناسد؛ هر وقت در آینده این پروتیین ها با سیستم ایمنی تماس پیدا کنند، به عنوان بیگانه تلقی شده و بدن بر علیه آنها واکنش نشان میدهد. البته این قضیه در رابطه با زجاجیه صادق نیست.

سوال و جواب در زمینه اطلاعات علمی

با سلام
اقای دکتر من ايده ای در زمينه بهبود بينايی دارم و حدود ۵ ماه است که برای جمع اوری اطلاعات مورد نيازم موسسات دانشگاههاو بسياری از مراکزی را که امکان همکاری دارندمراجعه کرده ام اما متاسفانه بعضی در زمینه انجام ازمایش بعضی در رابطه با هزینه همکاری لازم را انجام نمیدهند ودر برخی مواقع هیچ مقاله ژورنال یا کتاب مربوطه به فارسی نداریم متاسفانه دلیل همکاری نکردنشان این است که دانش اموز نیستم وخودم تمایلی به اجرای طرحم از طریق دانشگاه ندارم ایا موسسه ای در کشورمان هست که واقعا مرا حمایت کند وایا شما میتوانیید سوالات مرا همراه با معرفی سایتها کتب ومقالات پاسخ دهید
به خاطر اطلاعات وپاسخهای خوب ومفیدی که در سایتتان ارایه میدهید بسیار سپاسگذارم

 

متأسفانه موسسه یا دانشگاه خاصی را سراغ ندارم ولی برای پاسخ به سوالات و معرفی منابع علمی با کمال میل میتوانید از اینجانب کمک بگیرید
سوال و جواب در ارتباط با معافیت از سربازی

با سلام

من يك چشمم 2.25 نزديك بيني و 1 آستيگماتيسم م چشم ديگرم 2 نزديك بيني و 1 آستيگماتيسم است آيا ميتوانم معافيت بگيرم؟ البته مدرك تحصيليم ليسانس است

شما طبق بند زیر معاف از رزم خواهید شد ولی چون هنگام معاینه از قطره سیکلوپلژیک استفاده می شود و لذا با قطره 5/. تا 1 دیوپتر نزدیک بینی کمتر میشود . پس ممکن است این قانون شامل حال شما نشود

 

بند 4ـ ميوپي با سايكلوپلژي در مشمولان بالاتر از ديپلم: (ميوپي با سيكلوپلژي كامل كه در صورت همراه بودن با آستيگماتيسم با علامت مثبت منظور شود ولي محاسبه نگردد؟).

  • الف) ميوپي از 3 تا 5 ديوپتر داخل هر يك از چشمها خدمات غير رزمي.
  • ب) مجموع ديوپترميوپي بين 6 تا 10 ديوپتر داخل هر دو چشم خدمات غير رزمي.
  • ج) ميوپي بيش از 6 ديوپتري يك چشم تا 7 ديوپتر داخل خدمات غير رزمي.
  • د) ميوپي بيش از 7 ديوپتري يك چشم معاف دائم.
  • هـ) مجموع ديپوپترميوپي بيش از 10 ديوپتري هر دو چشم معاف دائم.

سوال و جواب در ارتباط با معافیت از سربازی

از راهنماييتان خيلی ممنونم و سوالی داشتم:
من مجموع چشمانم آستيگماتيسم ۶ درجه و دوربينی۴.۵ درجه و در کل ۱۰.۵ ميباشد.دارای مدرک دیپلم هستم. آيا من معاف ميشوم؟
با تشکر فراوان از کار مفيدتان

 

با سلام

چون علامت دور بینی مثبت و علامت آستیگماتیسم منفی است و جمع جبری می شوند، احتمالا معاف  دائم نخواهید شد ولی بهر حال برای معافی اقدام کنید

سوال و جواب در ارتباط با انحراف چشم

salam man pesary 22 sale hastam ke cheshm chap man be tor madarzady daraye enheraf ast     
(az vasat be samt chap nemicharkhad ) aya darmany darad dar sorat vojod hazineash ra mikhaham
bedanam montazer javabetan hastm.
ba tashakkor
با توجه به توضیحات شما ( که مادرزادی است و توانائی چرخش به سمت خارج ندارد) تشخیص احتمالی بیماری شما"سندرم دوئن نوع یک "است. در این صورت به سه دلیل ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد:
  • اگر سر یا صورت خود را کج می گیرید.
  • در حالیکه روبرو را نگاه می کنید انحراف چشم مشهود باشد.
  • دو بینی داشته باشید که اگر مادر زادی باشد، دوبینی نخواهید داشت.

ذکر این نکته ضروری است که چون عضله چشم شما خاصیت انعطاف پذیری ندارد، امکان برگرداندن حرکت به آن وجود ندارد. بهر حال پس از معاینه بهتر میتوان قضاوت کرد.

سوال و جواب در ارتباط با آستیگماتیسم و انحراف چشم

salam man dokhtari bist sale hastam cheshmanam astikmat va nomreye anha 4 ast albate man dochare lochi nistam ama  mardomake cheshmanam dagigan dar gesmate vasat garar nadarad  va kami be samte goshe haye cheshm motemayel ast mikhatam bedanam in marboot be forme chshm ast ya be khatere zaief boodan ast va baraye eslah che rahi vogod darad

با سلام و تشکر از مشاوره
از نظر درمان آستیگماتیسم درصورتی که شماره چشم شما ثابت شده باید؛ پس از گرفتن عکس نقشه اپتیکی قرنیه بنام توپوگرافی  یا ارب اسکن و داشتن شرایط مناسب در ازمایش میتوان با لیزر عمل کرد. آستيگماتيسم زماني اتفاق مي افتد كه قرنيه كروي نبود، و حالت بيضي شكل يا تخم مرغي داشته باشد، و اين باعث مي شود كه انحناء قرنيه در يك جهت با جهت ديگر متفاوت باشد و تصوير واضحي بر روي شبكيه ايجاد نشود. بنابراين مخصوصا كه آستيگماتيسم هاي با درجه بالا هم اشياء دور و هم اشياء نزديك تار و ناواضح ديد ه مي شوند.
پيشرفت هاي جديد در تكنولوژي ليزر اين امكان را به ما داده تا آستيگماتيسم را نيز با ليزيك يا ساير روش هاي ليزري اصلاح كنيم.از نظر انحراف ظاهری؛ ممکن است انحراف واقعی و یا کاذب باشد که پس از معاینه میتوان اظهار نظر کرد
سوال و جواب در ارتباط با مگس پران

 

با سلام خدمت آقای دکتر

من 3سال است که دچاربیماری شده ام که به شرح زیراست. درابتداوقتی به نوشته کتاب ازنزدیک نگاه میکردم نوشته های ریزرونمیدیدم وانگارکه نوشته ها لرزش داشتند وبه دکترمراجعه کردم واوبه من تمرین چشم دادمن هم تمرین روانجام دادم وچشمانم به نورحساس شده بودووقتی به آسمان نیمه آفتابی نگاه میکردم چشمانم رونمیتونستم خوب بازکنم واین موضوع اذیتم میکردودچارمگس پران شدم وبعدازمدتی جرقه هایی درجلوی چشمانم میدیدم وحالا پس ازگذشت 3سال باانجام تمرینات چشم نوشته های کتاب روبهترمیبینم ولی مگس پرانها هنوزهستند واحساس میکنم جرقه هابیشترشده است ولازم به ذکراست درمدت این3سال چندین باربه پزشک مراجعه کرده ام ودرون چشم مرادکترنگاه کرد ودرون چشم من چیزی نبودونکته قابل توجه این است وقتی برای دیدن چشم بنده قطره ای ریختندتامردمک چشم من بزرگ شودبعدازمعایینه وقتی ازمطب خارج شدم دیگرمگس پرانها وجرقه هاروندیدم وتا 2روزچشمانم خوب شده بودولی حساسیتم نسبت به نوربیشترشده بودوبسختی درآسمان نیمه آفتابی میتوانستم چشمانم روبازکنم واگرهم بازمیکردم نیمه چشمانم بازمیشد

برای اینکه شما متوجه بیماری من شوید مجبورشدم کامل وطولانی توضیح دهم این موضوع مرابسیاراذیت میکندومیخواستم نظرشمارودررابطه بااین موضوع بدونم واسم این بیماری چی هستش واصلا راه درمان داردیا خیر؟

لطفا هرچه سریعترجواب من روبفرستیداین موضوع نقش حیاطی ای درادامه زندگی بنده داره

با سلام و تشکر از تماس شما

مشکل شما اصطلاحا مگس پران ناميده ميشود. مگس‌پران در حقيقت سايه كدورت‌هاي موجود در مايع زجاجيه است كه روي شبكيه مي‌افتد و به صورت يك سايه تيره ديده مي‌شود. اين كدورت‌ها ممكن است ناشي از چسبندگي و ضخيم شدن رشته‌هاي زجاجيه، جمع شدن سلول‌هاي التهابي در زجاجيه و يا خونريزي در داخل چشم باشد.  مگس پران پديده اي بسياز شايع است. علل آن خود به خودي، ضربه، نزديك بيني، ديابت، سن و.....مي باشد. پس از معاينه كامل و اطمينان از سالم بودن پرده شبكيه و قسمت هاي خلفي چشم معمولانياز به اقدام ديگري ندارد.كدورت ناحيه زجاجيه چشم اگر شديد باشد، با عمل جراحي كه اصطلاحا به آن ويتركتومي مي گويند، قابل درمان است. شما بايد معاينه دقيق شويد . در صورتي که در معاينه مشکل خاصي نداشتد؛جاي نگراني نيست
سوال و جواب در ارتباط با انحراف چشم

جناب آقاي دكتر نادري

با سلام و تقديم احترام

من دختري 28  ساله هستم كه متاسفانه در سن 5 سالگي به علت برخورد چاقو با چشم راستم،بينايي چشمم را تا حدودي از دست دادم و از آن موقع تا كنون 4بار چشمم را عمل كرده ام كه يك بار آن به خاطر انحراف بود و 3 بار آن به خاطر ديد و آب مرواريد بود كه متاسفانه انحراف چشمم بعد از 2 سال دوباره برگشت و ديدم هم بسيار بسيار ناچيز مي باشد.

بنده به علت اينكه در شهرستان تبريز ساكن بوده و شاغل ميباشم از طريق اينترنت از سايت شما بازديد نمودم و با ارسال اين ايميل ميخواهم بدانم كه اگر چاره اي جهت درمان چشمم وجود دارد جهت ويزيت به تهران بيايم .

خواهشمند است مرا راهنمايي نموده و از اين كابوس مرا خلاص نماييد.

با سلام  و تشکر از تماس شما
از نظر انحراف؛ چشم شما مجددا قابل عمل است. از نظر احتمال کمک به بهبود بينائي بايد از نزديک معاينه شويد
سوال و جواب در ارتباط با آب سیاه

با سلام و تشکر فراوان ازسایت مفید شما من از ونکور کانادا خواننده وبلاگ شما هستم .
سوال من در مورد آب سیاه است که اخیرا یکی از
بستگان به این عارضه دچار شده.
۱- با توجه به پیشرفت های زیاد در چشم پزشکی آیاهنوز این بیماری لاعلاج است و منجر به نابینایی
می شود.
۲- آیا آب سیاه ارثی است.
۳- برای معاینه چشم و اندزه گیری فشار داخلی هرچند یکبار باید به چشم پزشک مراجعه کرد.
و لطفا کمی هم در مورد علایم این بیماری توضیح دهید. با تشکر فراوان از شما و آرزوی توفیق روز افزون.

با سلام و تشکر از تماس شما؛

خوشبختانه با پیشرفتی که در روش های تشخیصی و درمانی آب سیاه (گلوکوما) ایجاد شده؛ این بیماری اکنون هم در مراحل اولیه تشخیص و هم بخوبی کنترل و درمان میشود

  بعضی انواع آب سیاه ارثی هستند ؛لذا کسانی که سابقه خانوادگی دارند ,حتما باید در سن بالای چهل سالکی هر شش ماه یک بار معاینه چشم پزشکی شوند

عوامل مستعد كننده بر حسب نوع گلوكوم متفاوت است:

  • زيادي فشار چشم، سن بالاي 40 سال، سابقه فاميلي گلوكوم، نزديك بيني، زيادي فشار خون، بيماري قلبي، ديابت و استفاده دراز مدت از كورتون همگي مي توانند فرد را مستعد به ابتلا به گلوكوم زاويه باز كنند.
  •  سن بالا، سابقه فاميلي گلوكوم حاد،‌دوربيني و استفاده از قطره هاي گشاد كننده مردك در افراد مستعد مي تواند فرد را مستعد گلوكوم زاويه بسته حاد كند.

    علائم و نشانه هاي گلوكوم بر حسب نوع آن متفاوت است.

    • گلوكوم زاويه باز:

    گلوكوم زاويه باز شايعترين نوع گلوكوم است متاسفانه اين بيماري تا به مراحل بسيار پيشرفته نرسد هيچ گونه نشانه اي ندارد و هر فرد به ظاهر سالمي ممكن است به آن مبتلا باشد. علت اين موضوع اين است كه در گلوكوم ابتدا قسمت محيطي ميدان بينايي آسيب مي بيند و با توجه به اينكه قسمت مركزي ميدان بينايي آخرين محلي است كه از بين مي رود فرد تا انتهاي سير بيماري متوجه اختلال در بينايي خود نمي شود. در موارد بسيار پيشرفته ديد مركزي نيز از بين مي رود و كوري ايجاد مي گردد.

    • گلوكوم زاويه بسته حاد:

    اين نوع گلوكوم با درد چشم، قرمزي چشم، تاري ديد، روئيت هاله در اطراف نورها، سردرد، تهوع نمايان مي شود. اين علائم در فردي كه قبلا هيچ گونه بيماري نداشته به طور ناگهاني ظاهر مي شود.

    •  گلوكوم مادرزادي:

    گلوكوم مادرزادي در نوزادان و شيرخواران با علائم اشك ريزش ‌‌، بستن چشم ها در تماس با نور يا ترس از نور و جمع كردن پلك ها مشخص مي شود. گاهي قرنيه چشم بزرگ و كدر مي شود.

  • با احترام  - دکتر نادری

سوال و جواب در ارتباط با قوز قرنيه

با عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر نادری
آقای دکتر من 28 ساله هستم و حدود 5 سال بوده که شماره عینکم عوض نشده بود و اخرین بار که برای معاینه چشمم پیش اپتومتریست رفتم ایشان فرمودند که قوز قرنیه دارم و باید از لنز های سخت استفاده کنم ضمنا من بدلیل نوع کارم روزی 10 ساعت با کامپیوتر کار میکنم (کارشناس ارشد کامپیوتر هستم و استاد دانشگاه نیز هستم )از حضور شما خواهشمندم ک بنده را راهنمائی فرمائید
قبلا از مساعدت شما کمال تشکر را دارم
با سلام

 مراحل درمان قوز قرنیه به ترتیب عبارتست از: استفاده از عینک، استفاده از لنز تماسی سخت نافذ اکسیژن و نهایتا  در صورت عدم تحمل لنز تماسی و یا نرسیدن به بینائی کافی با لنز تماسی، عمل جراحی پیشنهاد می شود. یعنی تا مادام که با روش راحت تر مشکل فرد حل میشود سراغ مرحله بعدی نمی رویم. برای اطلاعات بیشتر اینجا    و     اینجا کلیک کنید

 با آرزوی موفقیت شما - دکتر نادری


سوال و جواب در ارتباط با تنبلی چشم

سلام،خسته نباشيد. من ضعف نظر در هر دو جشمان دارم حالا حدود  12 سال است عينك استفاده مي كنم وشمارعينك عوض نشده، جسم راست 3 وجشم جب 1،25 براي حواندن از جشم جب استفاده مي كنم بدون عينك واز لحاظ عمر 47 سال سن دارم ، هيج عملي جشمي انجام ندادم تا حالا ولي جشم راستم وقتي نظر مستقيم مي كنم روي كتاب خوب نمي بينم ولي وقتي سرم بائين مي كنم از زاويه بالا خوب  بهتر ميشه ديد واحساس مي كنم جيزي روي جشمم هست كه مانع ديد مي شود بشكل عرضي از راست به جب يا بالعكس و بعضي از دكترهاي جشم مي كويند تنبلي در اين جشم دارم نمي دانم ايا اين تنبلي است يا جيزي ديكر مي خواستم راهنمايم كنيد ايا علاج دارد. متشكرم

تنبلی؛ که معمولا در يک چشم ديده مي شود بدليل اختلال ديد چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظير عيوب انکساري (دوربيني، نزديک بيني، يا آستيگماتيسم)، انحراف چشم (لوچي يا استرابيسم)، و يا عدم شفافيت مسير بينايي (ناشي از عواملي نظير آب مرواريد، کدورت قرنيه، و يا افتادگي پلک) رخ مي دهد. عدم وضوح تصوير در چشم بيمار و بهتر بودن تصوير ايجاد شده در چشم سالم سبب مي شود تا مغز بين دو چشم، چشم سالم را براي ديدن انتخاب کند و در واقع مسير ارسال تصوير از چشم بيمار به مغز را مسدود و يا اصطلاحاً ديد چشم بيمار را "خاموش" کند.علل شايع آن شامل: استرابيسم، عيوب انكساري و بيماريهاي عضوي همراه با آمبليوپي مي باشد.بهرحال علت مشکل شما فاکتورهای مختلفی می تواند باشد که از نظر تشخیص دقیق باید از نزدیک معاینه شوید.
سوال و جواب در ارتباط با انسداد مجرای اشکی

سلام آقای دکتر
حال شما خوبه معذرت می خوام از اینکه مزاحمتون شدم من یه مشکل چشمی داشتم می خواستم اگه می شه بهم کمک کنید من خیلی از چشمام آب می اومد رفتم شیراز دکتر گفتن مجرای اشکیم بسته شده باید واستون میل بزنیم البته گفتن که ممکنه جواب نده الان سه چهار ماه می گذره ولی بازم خوب نشدم باز که رفتم پیش  دکترم گفت که باید واست از لوله استفاده کنیم و از داخل بینیت رد کنیم می خواستم نظر شما رو در این مورد بدونم آیا واقعا لازمه چون من 2 هفته دیگه نوبت عمل دارم بعد خواستم ببینم بعد از عمل مشکلی پیش نمی یاد
اگه می شه منو راهنمایی کنید در ضمن من 21 ساله هستم....
با تشکر
 
با سلام
 انسداد  مجرای اشکی فقط در سنین زیر دو الی سه سال با میل زدن یا در اصطلاح سونداژ مجرای اشکی قابل درمان است؛ اما در سنین بالاتر سونداژ فقط جنبه تشخصی دارد و به هیچ وجه برای درمان توصیه نمی شود. لذا در بزرگسالان عملی بنام داکریوسیستورینوستومی (DCR) انجام می شود  که طی آن مجرای اشکی به داخل بینی باز می شود. حال اگر قسمت  ابتدایی مجرا بسته باشد، باید علاوه بر DCR به مدت چند ماه هم لوله سیلیکون گذاشت؛ ولی در صورت بسته بودن قسمت انتهایی فقط DCR کافی است
   
                                                          
    

سوال و جواب در ارتباط با پیوند قرنیه

با سلام خدمت دکتر عزیز
 
من پسری 28 ساله هستم که در سن 6 سالگی از ارتفاع 3 متری سقوط کرده و بالای چشمم حدود ابرو با یک بلوک سیمانی برخورد کرد
در آن زمان بالای ابروی راستم شکافته شد و مقداری هم خون آمد و پس از مدتی خوب شد
ولی پس از شش ماه یک لک سفید در چشمم ظاهر شد و جلوی سیاهی چشمم را گرفت در سن 8 سالگی عمل شدم ودکترها گفتند عمل 70 درصد موفق بوده ولی چشم من تار میدید بطوری که تلوزیون و کتاب را نمی دیدم برایم اعزام به خارج برای پیوند قرنیه نوشتند و بعضی از دکترها مخالفت کردند و بالاخره گفتند چشم من درست نمیشود و گاهی هم میگفتند تا سن 18 سالگی وقت هست تا چشم من مجددا عمل شود و شاید معالجه شود به هر حال تا چند سال مرتب هر 2 ماه یک بار به دکتر مراجعه میکردم ولی هیچ فرقی نمیکرد در ضمن عینک برایم تجویز کردند ولی به نظر خودم فرقی نمیکرد چون جلوی چشم من را یک پرده گرفته بود و این مشکل با عینک حل نمیشد فقط به من سر درد میداد
الان نزدیک به 12 سال هست که به پزشک مراجعه نکرده ام و نمیدانم آیا درمان پذیر هستم یا خیر هنوز هم مانند قبل مثل اینکه از پشت پرده نگاه میکنم همه چیز تار است البته چشم دیگرم از حد معمول قویتر است و تا حدی جبران ضعف چشم معیوبم را میکند
از شما تقاضا دارم اگر علم پزشکی پیشرفت کرده و من قابل درمان هستم مرا آگاه کنید تا از شر نگاههای ترحم آمیز و تحقیر آمیز مردم و این نقص قدیمی خلاص شوم
 
البته اگر هم درمان پذیر نیستم با هم خدا راشکر با تمام مشکلات از زندگی ام راضی هستم
پیشاپیش از شما پزشک عالیقدر کمال تشکر را دارم
 
با سلام
با توجه به توضیحاتتان به نظر می رسد که بدنبال ضربه وارده، شما دچار آب مروارید شده اید و پس از عمل دچار نارسائی قرنیه شده اید. بهر حال چون سن شما در موقع شروع این مشکل زیر ۱۰ سال بوده احتمالا چشمتان دچار تنبلی نیز شده است. از دو طریق شاید بتوان به شما کمک کرد: ۱- با پیوند قرنیه و گذاشتن لنز داخل چشمی؛ که در صورت نداشتن تنبلی بینائی شما نیز بهبود می یابد. ۲- پیوند قرنیه با هدف تامین زیبائی؛ یعنی با برداشتن لک قرنیه ظاهر شما بهتر می شود.
پس از معاینه و بررسی شرایط فعلی چشمتان می توان بهتر قضاوت کرد.    
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
سوال و جواب در ارتباط با روش جديد قوز قرنيه

با سلام
من قوز قرنيه دارم و پزشک من عمل کراس لينکينگ را برای من
می خواهند انجام دهند .نظر شما در مورد اين عمل و نتيجه ان در بيناييم چيست با تشکر
 
يكي از درمان هاي جديد كه در چند سال اخير مطرح شده پيوند متقاطع بين رشته هاي كلاژن قرنيه با استفاده از اشعه ماورابنفش و داروي ريبوفلاوين است.در اين روش پس از برداشتن لايه سلول هاي سطحي (اپيتليوم)  قطره ريبوفلاوين در چشم ريحته ميشود وبه مدت سي دقيقه اشعه اولتراويوله به قرنيه تابانده مي شود . اين كار باعث افزايش پيوندهاي متقاطع بين رشته هاي كلاژن قرنيه  (مطابق شكل زير) و در نتيجه افزايش استحكام قرنيه ميشود.در بررسي هاي سه تا پنج ساله ديده شده كه پيشرفت بيماري در تقريبا 100% موارد متوقف شده ودر نيمي از موارد قرنيه اندكي مسطح تر شده ويا بيماري كمي (حدود 2.87 ديوپتر) بهبود يافته است. و بينائي اصلاح شده  1.4 خط بهتر شده است. ار انجائي كه اين روش هنوز در مرحله تحقيقاتي است و عوارض و نتايج طولاني مدت ان هنوز مشخص نشده؛ فعلا اینجانب انجام نمی دهم. 
Nonprofit Lasik laser eye surgery patient advocacy with network of evaluated Lasik doctors and detailed laser eye surgery information.Nonprofit Lasik laser eye surgery patient advocacy with network of evaluated Lasik doctors and detailed laser eye surgery information.
 
     

سوال و جواب در ارتباط با انسداد مجرای اشکی در کودکان

باسلام

من پسری دارم که سه سال وسه ماه سن دارد و از کودکی هر از چند گاهی چشمهايش ابکی وشروع به قی کردن ميکرد اوايل به پزشک مراجه کرديم وگفتند با ماساژ برطرف می شود ولی حالا ميگويند که بايد لوله بگزاريم تا مجرای اشکی باز شود با توجه به اين که اين قی کردن چشم دايمی نبوده و سال به سال بيشتر ميشودو باتوجه به سن وی چه پيشنهادی ميکنيد
پيشاپيش از توضيحات شما سپاسگزارم

انسداد مجرای اشکی در کودکان و نوزادان پدیده ای شایع است؛ بطوریکه در نوزادن رسیده( فول ترم)  در ۵٪ موارد و در نوزادان نارس تا ۳۰٪ درصد موارد انسداد مجرای اشکی د موقع تولد مشاهده می شود.  این کودکان معولا تا سن ۸ الی ۹ ماهگی در ۹۰٪ موارد خود به خود بهبود می یابند و در صورت عدم بهبود خود به خودی، بعد از این سن سونداژ ( میل زدن) مجرای اشکی انجام می شود.

اگر سونداژ در سن زیر یک سالگی انجام شود، احتمال موفقیت بالای ۹۰٪ است و هر چه سن در موقع سونداژ بالاتر باشد، احتمال موفقیت کمتر است. در کودکان بالای یک سال معمولا ۱ الی ۲ بار سونداژ انجام می شود و در صورت عدم موفقیت، لوله مخصوصی از جنس سیلیکون ( بنام کراوفورد) در داخل مجرای اشکی کار گذاشته می شود که تا یک سال در محل باقی مانده و سپس خارج می گردد.

در کودکان بالای ۴ الی ۵ سال معمولا نیاز به عمل جراحی داکریوسیستورینوستومی (DCR) همراه با کار گذاری لوله سیلیکون است.  


سوال و جواب در ارتباط با درمان با سلول هاي بنيادي

ايا امكان درمان نابينايي بر اثر اب سياه با سلولهاي بنيادي هست؟

 

درمان با سلول هاي بنيادي، احتمالا راه زيادي در پيش دارد؛ اما مطمئنا يكي از روش هاي بالقوه مي باشد.بهر حال اين كه بتوانيم عصب بينائي و يا هر نوع  بافت عصبي را با اين روش درمان كنيم فقط در حد اميدواري است زيرا تا كنون هيچ راهي براي  بازگشت صدمه بافت عصبي وجود ندارد.

سلول هاي بنيادي نه تنها بالقوه براي ترميم عصب بينائي؛ بلكه براي كنترل فشار چشم موثر هستند. به نطر ما علت افزايش فشار بدليل اختلال عملكرد سلول هاي تخليه كننده مايع درون چشم است.اين سلول ها دچار پيري شده و نمي توانند خوب   كار كنند. شايد بتوان با استفاده از سلول هاي بنيادي اين سلول ها را باز سازي كرد و در نتيجه فشار چشم را كنترل كرد.           

 

با سلام
من چشمانم ۶- درجه آستيگماتيسم و ۵- درجه دوربينی است. آيا معاف ميشوم

 

 

شما ممکن است بر طبق این بندها معاف شوید

بند 6ـ آستیگماتيسم ساده، مركب يا مخلوط با سايكلوپلژي كامل در مشمولان بالاتر از ديپلم: (در آستيگماتيسم ساده يا مركب ميزان آستيگماتيسم بايستي بيشتر از اسفر باشد).

  • الف) آستيگماتيسم ساده، مركب يا مخلوط از 3 تا 5 ديوپتري داخل هر يك از دو چشم خدمات غير رزمي.
  • ب) مجموع ديوپتر آستيگماتيسم ساده، مركب يا مخلوط هر دو چشم از 6 تا 10 ديوپتر داخل خدمات غير رزمي.
  • ج) آستيگماتيسم ساده، مركب يا مخلوط بيش از 6 ديوپتري تا 7 ديوپتر داخل يك چشم خدمات غير رزمي.
  • د) آستيگماتيسم ساده، مركب يا مخلوط بيش از هفت ديوپتري يك چشم معاف دائم.
  • هـ) مجموع ديوپتر آستيگماتیک ساده، مركب يا مخلوط هر دو چشم بيش از 10 ديوپتر معاف دائم.

بند 36ـ كراتوكونوس با گزارش توپوگرافي بيمارستانهاي نظامي و دانشگاهي معاف دائم.

با آرزوی سلامتی شما دکتر نادری ۱۰/۱۰/۱۳۸۵

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱٢:٤٢ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۱۳
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ پارگی يا جداشدن شبکيه

 

مگس پران و جرقه های نورانیFloaters & Flashes

مگس پران چیست؟

گاهی اوقات ممکن است کدورت هایی به اشکال مختلف مثل پرز،خطوط کوچک،  تکه ابر،نقاط یا دوایرکوچک و .....به صورت شناور  در میدان بینائیتان ببینید. اینها را اصطلاحا مگس پران یا فلوتر می نامیم.  این کدورت ها اغلب زمانی که به یک زمینه صاف مثل دیوار سفید یا آسمان آبی نگاه می کنید، دیده می شوند.

در واقع اینها توده های خیلی کوچک ژل یا سلول  در داخل "زجاجیه" هستند. زجاجیه مایع ژل مانند شفافی است که فضای درونی چشم را پر کرده است.

گرچه به نظر می رسد که این اشکال در جلوی چشمتان در حال حرکتند، در واقع این ها در درون زجاجیه شناورند.زمانکه شما نگاه می کنید، سایه این اجسام شناور روی پرده شبکیه چشمتان حس می شود. پرده شبکبه لایه ای عصبی است که در قسمت عقبی چشم قرار گرفته و نور را درک کرده ،اجازه می دهد اشیاء را ببینید.

علل مگس پران چیست؟

زمانی که به میانسالی می رسیم،  ژل رجاجیه متراکم  و کم حجم می شود و در نتیجه  توده یا رشته هایی در آن ایجاد می شود.ژل رجاجیه از قسمت پشتی چشم فاصله گرفته و و باعث جداشدگی خلفی زجاجیه می شود. این پدیده علت شایع مگس پران است

جداشدگی خلفی زجاجیه در افراد زیر شایع تر است:

  • افراد نزدیک بین
  • افرادیکه سابقه عمل کاتاراکت (آب مروارید)دارند
  • افرادی که تحت لیزر یاگ قرار گرفته اند. ( در بعضی موارد مدتی پس از عمل آب مروارید و گذاشتن لنز داخل چشمی کپسول عدسی که لنز در آن کار گذاشته شده، دچار کدورت می شود و باعث افت بینائی میشود.  در این مورد کدورت کپسول پشت لنز با لیزر یاگ پاک و مسیر دید باز می شود)
  • افرادی که سابقه التهاب داخل چشمی دارند

ظهور مگس پران ، بخصوص اگر به صورت ناگهانی باشد؛ می تواند به عنوان زنگ خطر باشد. در صورت بروز ناگهانی مگس پران، بخصوص  اگر بالای 45 سال هستید، یک  راست سراغ چشم پزشک بروید

آیا مگس پران مشکل جدی و خطرناکی است؟

اگر زجاجیه به علت کاهش حجم از دیواره چشم فاصله بگیرد، می تواند منجر به سوراخ و پارگی پرده شبکیه شود.این وضعیت گاهی باعث خونریزی داخل چشمی مختصری می شود که خود ممکن است به شکل مگس پران جدید بروز کند.

از آنجایی که پارگی و سوراخ شبکیه می تواند منجر به جداشدن آن شود، همیشه به عنوان خطری جدی محسوب می شود. پس باید در شرایط زیر دراولین فرصت چشم پزشکتان را ببینید:

  • بروز ناگهانی حتی یک مگس پران
  • بروز ناگهانی جرقه های نورانی.

 اگر علائم دیگری نظیر از بین رفتن دید قسمت هایی از میدان بینائی مشاهده شد، باید بلافاصله توسط چشم پزشک معاینه شوید

با مگس پران چه کنیم؟

چون باید از وضعیت پرده شبکیه چشمتان در ارتباط با احتمال پارگی آن مطلع شوید،لازم است در صورت بروز ناگهانی مگس پران با چشم پزشک تماس بگیرید.

مگس پران ها ممکن است در مسیر دید قرار گرفته و بخصوص موقع مطالعه مزاحم شما شوند . با حرکت چشمتان به بالا و پایین می توانید آنها را از مسیر بینائیتان جابجا کنید.

گرچه بعضی از مگس پران ها ممکن است در مسیر دید شما باقی بمانند، بسیاری از آنها به مرور ناپدید شده و مزاحمتشان کم می شود. حتی اگر سالها تعدادی مگس پران دارید،  به محض ظهور مگس پران جدید باید توسط چشم پزشک معاینه شوید.

علل ایجاد جرقه های نورانی (فلاشینگ) چیست؟

زمانی که زجاجیه روی شبکیه مالیده میشود یا نسبت به هم کشیده می شوند، شما نوری شبیه  فلاش زدن یا رعد و برق احساس می کنید.ممکن است زمانی که چشمتان ضربه می خورد نیز چنین حسی را تجربه کنید.

فلاش های نوری ممکن است هفته ها یا ماه ها ظاهر شده و ناپدید شوند. هر چه مسن تر -شویم، بیشتر احتمال دارد که این فلاش ها را تجربه کنیم. اگر به طور ناگهانی احساس جرقه و فلاش نوری کردید، لازم است از نظر احتمال پارگی پرده شبکیه بلافاصله توسط چشم پزشک معاینه شوید.

میگرن

بعضی افراد فلاشهای نوری به شکل خطوط زیگزاگ یا موج گرما در هر دو چشم  احساس می کنند که حدود 10 - 20 دقیقه طول می کشد.این نوع فلاشها معمولا ناشی از اسپاسم عروق مغز است و "میگرن" نامیده می شود.

اگر بدنبال فلاش های نوری سردرد شروع شود، بنام "سردرد میگرنی" خوانده می شود.بهر حال فلاش های شبیه خطوط زیگزاگ و امواج گرما می تواند بدون سردرد دیده شود.در این موارد فلاش های نوری بنام میگرن چشمی یا میگرن بدود سردرد نامیده می شوند.

نحوه معاینه چشم ها چگونه است؟

حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت پس از ریختن قطره های گشاد کننده مردمک و باز شدن مردمک، چشمتان توسط چشم پزشک معاینه می شود.این معاینه دردناک نیست و چشم پزشک بدقت پرده شبکیه و زجاجیه چشمتان را ارزیابی و بررسی می کند. چون مردمک چشم شما باز شده، برای رانندگی راحت نخواهید بود؛ لذا بهتر است فرد دیگری شما را به منزل باز گرداند.

با پا به سن گذاشتن مگس پران و جرقه های نورانی شایعتر می شوند.اگر چه همه مگس پرانها و جرقه های نورانی خطرناک نیستند، اما همیشه لازم است که برای اطمینان از سلامت پرده شبکیه توسط چشم پزشک معاینه شوید.

 

 

جدا شدگی و پاره شدن پرده شبکیه چشم Detached and Torn Retina

پرده شبکیه چیست؟

پرده شبکیه لایه ای عصبی است که در قسمت پشتی چشمتان قرار گرفته  و نور را گرفته و تصاویر را به طرف مغز هدایت می کند.

چشم شبیه دوربین عکاسی است. لنزی (عدسی چشم) که در قسمت جلویی چشم قرار دارد، نور را بر روی پرده شبکیه متمرکز می کند. شما می توانید شبکیه را مانند فیلم دوربین عکاسی فرض کنید که سطح خلفی دوربین را فرش کرده است.

مفهوم جدا شدگی پرده شبکیه چیست؟

جدا شدگی پرده شبکیه زمانی رخ می دهد که شبکیه از محل طبیعی خود کنده شود. زمانی که پرده شبکیه جدا شود، عملکرد آن مختل  شده  و در نتیجه بینائی فرد تار می شود یعنی مثل اینکه فیلم داخل دوربین از محل خود رها شود. جدا شدگی پرده شبکیه مشکل بسیار  مهمی تلقی می شود زیرا در صورت عدم درمان ، تقریبا در همه موارمنجر به کوری خواهد شد.

علل پارگی پرده شبکیه چیست؟

ژلی بنام "زجاجیه" فضای داخل کره چشم را پر کرده است.زمانیکه ما پا به سن می گذاریم، زجاجیه ممکن است از محل های اتصال خود به پرده شبکیه در قسمت های خلفی چشم فاصله بگیرد.

    معمولا زجاجیه بدون اینکه مشکلی ایجاد کند از شبکیه جدا می شود. اما در بعضی اوقات، زجاجیه طوری از پرده شبکیه جدا می شود که باعث پارگی و سوراخ شبکیه در یک چند جای آن می شود. مایع داخل چشم ممکن است از طریق این سوراخ ها به پشت شبکیه راه پیدا کند و درست شبیه کنده شدن کاغذ دیواری از دیوار، باعث جدا شدن شبکیه از دیواره چشم شود.

شرایط زیر باعث افزایش شانس پارگی پرده شبکیه میشود:

  • نزدیک بینی

  • عمل جراحی قبلی کاتاراکت(آب مروارید)

  • گلوکوم(آب سیاه)

  • آسیب شدید

  • پارگی قبلی پرده شبکیه در چشم مقابل

  • سابقه فامیلی پارگی پرده شبکیه

  • مناطق نازک موجود در پرده شبکیه چشمتان که توسط چشم پزشک تشخیص داده می شود

علائم هشدار دهنده جداشدگی پرده شبکیه چیست؟

این علائم پیش آهنگ ممکن است نشان دهنده جداشدگی پرده شبکیه  باشند:

فلاش های نورانی(شبیه فلاش دوربین)

مگس پرانی که جدیدا ایجاد شده باشد

دیدن سایه در اطراف میدان بینائی

پرده ای خاکستری رنگ که در میدان بینائیتان حرکت میکند

این علائم همیشه به معنای جداشدگی پرده شبکیه نیست؛ گر چه در صورت بروزاین علائم باید در اولین فرصت مناسب توسط چشم پزشکتان ویزیت و معاینه کامل چشم پزشکی شوید.

چشم پزشکتان پس از گشاد کردن (باز کردن با قطره های چشمی) مردمک چشم، قادر به تشخیص جدا شدگی پرده چشم خواهد بود. در بعضی از موارد جدا شدگی پرده شبکیه طی معاینه روتین کشف می شود.

فقط پس از معاینه کامل چشم پزشکی، چشم پزشک می تواند بگوید که سوراخ و پارگی شبکیه  و یا مراحل اولیه جداشدگی پرده شبکیه وجود دارد یا خیر؟  

درمان مناسب چیست؟

سوراخ و پارگی های شبکیه Retinal Tears

اغلب های شبکیه با جراحی لیزر و یا کرایوتراپی(یخ زدن) درمان می شود و این کار باعث چسبیدن پرده شبکیه به دیواره خلفی چشم می شود.

این درمان ناراحتی چندانی ندارد و ممکن است حتی در مطب چشم پزشک نیز انجام شود. درمان معمولا از جداشدن پرده شبکیه جلوگیری می کند.

جداشدگی شبکیه Retinal Detachments

تقریبا تمام بیماران مبتلا به جدا شدگی شبکیه برای بازگرداندن پرده شبکیه به محل طبیعی خود، نیاز به عمل جراحی دارند.

روش های عمل جراحی

روش های مختلفی برای فیکس کردن جداشدگی شبکیه وجود دارد. تصمیم گیری در مورد نوع عمل جراحی و نوع بی هوشی (بی حسی موضعی یا بی هوشی عمومی) بستگی به خصوصیات جداشدگی دارد.

در هر کدام از روش های زیر، چشم پزشک محل پارگی را مشخص کرده و با استفاده از لیزر و یا کرایوتراپی سوراخ را می بندد.

باکل اسکلرا ( کمربند دور صلبیه)  Scleral Buckle

در این روش درمانی با قرار دادن باند انعطاف پذیری دور تا دور صلبیه ( اسکلرال باکل یا کمربند صلبیه ای)، صلبیه و شبکیه به هم نزدیک می شوند.

جراح در هنگام عمل در اغلب موارد مایع زیر شبکیه را تخلیه می کند تا پرده شبکیه بتواند به محل اولیه خود در مجاورت دیواره پشتی چشم برگردد. این عمل جراحی در اتاق عمل انجام می شود.

چسباندن شبکیه با کمک گاز یا رتینوپکسی پنوماتیک Pneumatic Retinopexy

در طی این عمل، حباب گاز بداخل فضای زجاجیه چشم تزریق می شود. حباب گاز  با فشاری که ایجاد می کند باعث می شود تا شبکیه در محل پارگی به سمت دیواره خلفی چشم فرستاده شود ودر نتیجه سوراخ مسدود شود.

پش از عمل پزشک معالج از شما می خواهد که سرتان را در برای چند روزی در وضعیت خاصی قرار دهید. حباب گاز تدریجا جذب می شود. این عمل را گاهی اوقات می توان در مطب انجام داد.

ویترکتومی (برداشتن زجاجیه)  Vitrectomy

ژل زجاجیه، که پرده شبکیه را تحت کشش قرار داده از چشم تخلیه شده و به جای آن معمولا حباب گاز تزریق می شود.

بتریج خود چشم بداخل فضای درونی مایع ترشح می کند و جایگزین حباب گاز می شود.در بعضی از موارد همراه ویترکتومی، باکل اسکلرا نیز انجام می شود.

شرایط و دستورات پس از عمل

شما باید منتظر کمی احساس ناراحتی پس از عمل باشید. پزشک معالج داروهای ضروری را تجویز خواهد کرد و زمان برگشت به فعالیت عادی را به شما خواهد گفت.

برای مدتی لازم است چشمتان پانسمان باشد

مدتی پس از عمل، فلاش های نورانی و مگس پران ممکن است ادامه داشته باشد

اگر حباب گاز در چشمتان باشد، پزشک معالج به شما توصیه خواهد کرد تا مدتی سرتان را در وضعیت خاصی قرار دهید.

تا زمانی که گاز داخل چشمتان جذب نشده است مجاز به پرواز با هواپیما یا صعود به ارتفاعات نیستید.

صعود سریع به ارتفاعات می تواند منجر به افزایش خطرناک فشارداخل چشم شود.

پس از گذشت چند ماه از عمل ممکن است نیاز به تعویض عینک داشته باشید.   

خطرات عمل جراحی چیست؟

هر عملی خطرات خاص خود را دارد ولی بهر حال، عدم درمان جداشدگی شبکیه معمولا منجر به کاهش بینائی شدید یا کوری می شود.

بعضی از خطرات جراحی شامل موارد زیر است:

  • عفونت

  • خونریزی

  • افزایش فشار داخل کره چشم

  • کاتاراکت یا آب مروارید

عمل جراحی جداشدگی پرده شبکیه در اغلب موارد موفقیت آمیز است، اگرچه گهگاهی نیاز به عمل دوم نیز دارد.

اگر پرده شبکیه مجددا سر جای اولش چسبانده نشود، بینائی تدریجا کم شده و نهایتا فرد کور می شود.

آیا بینائیتان بهبود می یابد؟

ممکن است تا بهبود بینائی چندین ماه زمان لازم باشد و در بعضی موارد هرگز به طور کامل به حالت قبل برنگردد.

متأسفانه در بعضی از بیماران هیچگونه بهبودی در بینائیشان حاصل نمی شود.

هر چه جدا شدگی شدیدتر باشد، بینائی کمتر بهبود می یابد. به این دلیل، باید بلافاصله پس از ظهور اولین علامت جدا شدگی شبکیه توسط چشم پزشک معاینه و معالجه شوید.

  

 

 

 

 

 

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱٢:٢۳ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۱۳
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ لنز تماسی

کنتکت لنز یا لنز تماسی Contact Lenses

میلیونها نفر در سرتاسر دنیا از لنز تماسی استفاده می کنند؛ به عنوان نمونه فقط در آمریکا بیش از ۲۴ ملیون نفر  از لنز تماسی استفاده می کنند. بستگی به طرز زندگی، تمایلتان و وضع سلامت چشمانتان،اگر بدرستی از لنزتان مراقبت و نگهداری کنید،  لنز تماسی می تواند جایگزین مناسبی برای عینکتان باشد.

لنز تماسی چیست؟

کنتکت لنزها دیسکهای انحنا دار پلاستیکی نازک و شفافی هستند که روی لایه اشکی سطح قرنیه چشم شناورمی شوند. زمانی که از لنز تماسی استفاده می کنید، احساس راحتی و شفافیت بینائی در گرو سلامت سطح قرنیه و لایه اشکی است. لنز های تماسی برای اصلاح همان عیوب انکساری که عینک اصلاح می کند، بکار می روند که عبارتند از:

  • ·        میوپی(نزدیک بینی)

  • ·        هایپروپی(دور بینی)

  • ·        آستیگماتیسم
  • ·        پیرچشمی

   

انواع لنز تماسی

مواد پلاستیکی مختلفی برای ساخت لنزهای تماسی استفاده می شود، اما اساسا دو نوع  لنز تماسی وجود دارد:  سخت و نرم.

کنتکت لنزهای سخت(هارد)  از ماده ای به نام PMMA ساخته می شوند و اولین بار در سالهای۱۹۶۰ ساخته شدند؛ اما امروزه به ندرت استفاده می شوند. امروزه از لنز های سخت نافذ گاز یاgaspermeable or  RGP  استفاده می شود.در ساخت لنز ها ی پلاستیک را با مواد دیگری نظیر سیلیکون و یا پلیمر های فلوئور ترکیب می کنند تا علاوه بر شکل گیری  مناسب ، قدرت عبور اکسیژن را نیز داشته باشد. این لنز ها نسبت به لنزهای سخت قدیمی؛ رطوبت پذیری بالاتری دارند، راحت ترروی چشم تنظیم( فیت ) می شوند وخیلی راحت تر هستند.

زمانیکه قرنیه آستیگماتیسم دارد ، لنزهای سخت نافذ اکسیژن gaspermeable or RGP بهترین انتخاب هستند؛زیرا لنزهای نرم قادر نیستند که آستیگماتیسم را اصلاح و بینائی شفافی به فرد بدهند . همچنین در مواردی که چشم آلرژی دارد ویا تمایل دارد که روی لنز تماسی نرم پروتئین رسوب کند، این لنز ارجح است.

لنز تماسی نرم به علت راحتی آن، برای اکثرموارد مناست است و شامل انواع زیر است:

لنز های نرم روزانه  Daily wear : این لنز ها ارزان ترین نوع هستند. این لنزها  شب،  هنگام خواب برداشته می شوند و صبح روز بعد مجددا در چشم گذاشته می شوند. این لنزها را نباید طولانی مدت استفاده کرد.

لنزهای طولانی مدت  Extended wear:این لنزها را می توان شب ها موقع خوابیدن نیز استفاده کرد اما باید حداقل هفته ای یک بار آنها را از چشم در آورد و کاملا تمیز و ضد عفونی کرد. بدلیل احتمال بیشتر عفونت قرنیه (با هر شب خوابیدن بیشتر با لنز)، این لنزها کمتر پیشنهاد می شوند.

لنزهای یکبار مصرف  Disposable wear: این لنزها گرانتر بوده ولی مناسب تر و راحت تر هستند.این لنز ها شب هنگام در آورده می شوند و صبح روز بعد دوباره در چشم گذاشته می شوند.  این لنز ها هفته ای و یا ماهی یکبار دور انداخته و با لنز نو جایگزین می شوند.این لنزها گاهی برای افرادی که آلرژی دارند و یا در کسانی که زود لنزشان رسوب می گیرد، پیشنهاد می شوند. لنز های رنگی و توریک نیز می توانند از نوع یک بار مصرف باشند.

لنز تماسی رنگی  Colored contacts: این لنز ها رنگ چشم شما را تغییر می دهند. 

لنز های توریک  Toric contacts: این لنز ها می توانند آستیگماتیسم را اصلاح کنند اگرچه گاهی اوقات بخوبی لنز سخت نافذ اکسیژن قادر نخواهند بود که آستیگماتیسم را اصلاح کنند. قیمت این لنزها معمولا گرانتر از سایر انواع لنزهای نرم است.

زمانی که فرد پا به سن می گذارد، چون عدسی طبیعی چشمش مثل گذشته قادر به تغییر شکل و تطابق نیست، فاصله نزدیک را نمی تواند بخوبی گذشته ببیند؛ لذا برای دید نزدیک نیاز به اصلاح دارد.این پدیده شایع "پیرچشمی" نامیده می شود. پیرچشمی به یکی از سه طریق زیراصلاح می شود:

 

          می توانید برای اصلاح دید دور از لنز تماسیتان استفاده کنید و برای دیدن اشیاء فاصله نزدیک، از عینک نزدیک (عینک پیرچشمی) استفاده کنید.                

           یک چشم را برای دید دور و چشم دیگر را برای دید نزدیک با لنز تماسی اصلاح کنید. این روش بنام "دید تک چشمی" نامیده می شود و در اکثر افراد مناسب است ولی در همه افراد دلچسب و قابل قبول نیست. برای اینکه بدانید که دید تک چشمی برای شما مناسب است یا خیر؟ بایدیک دوره آزمایشی این روش را امتحان کنید.

         می توانید از "لنز های دو کانونی" استفاده کنید که برای اصلاح دید دور و نزدیک طراحی شده اند. بهر حال این لنز ها گرانتر هستند و در همه افراد بینائی رضایت بخشی ایجاد نمی کنند.

        استفاده اختصاصی دیگر لنزهای تماسی نرم، لنزهای پانسمانی یا بانداژ است که به منظور پوشاندن سطح قرنیه استفاده می شوند و پس از جراحت سطح قرنیه و یا  پس از انجام عمل جراحی به کار می روند. از لنز تماسی  در شیر خواران نیز استفاده می شود . از لنز های نافذ گاز، در کسانیکه به علت صدمه یا بیماری قرنیه نامنظم دارند، استفاده می شود. از لنز های رنگی خاصی برای بهتر شدن ظاهر چشم معیوب، و یا برای کاهش اذیت ناشی از نوراستفاده می شود.

         هزینه دریافتی برای لنز شامل جه خدماتی است؟

         زمانیکه هزینه لنز تماسی را مقایسه می کنید باید ببینید که این هزینه شامل چه خدماتی است. در مطب چشم پزشکی این هزینه شامل معاینه کامل چشم پزشکی و فیت لنز می باشد. زمانی که لنز شما توسط چشم پزشک اندازه گیری ، فیت و تجویز می شود؛ با اصول علمی و با در نظر گزفتن تمام جوانب امر لنز شما تجویز می گردد تا در آینده دچار ضررهای جبران ناپذیر نشوید. اگر لنز شما پس از باز کردن معیوب یا نامناسب باشد، با لنز مناسب دیگری جایگزین می شود. استفاده خود سرانه و یا تجویز توسط افراد فاقد صلاحیت ممکن است منجر به آسیب های جدی و یا حتی نابینائی شود. لذا اکیدا توصیه می شود که لنز خود را  بدون تجویز پزشک، خودسرانه از داروخانه ها و فروشگاه های کالای طبی و بخصوص از فروشگاه هایی که لنز های آرایشی عرضه می کنند، تهیه نکنید زیرا این لنزها فاقد استانداردهای لازم بوده و به چشم شما آسیب می رسانند.

           

        استفاده از لنز تماسی چه خطراتی را به همراه دارد؟

         لنزهایی که بخوبی تمیز و ضد عفونی نشوند، خطر عفونت چشم را افزایش می دهند. لنز هایی که کهنه باشند و یا بطور مناسب فیت نشده باشند، ممکن است باعث خراش سطح چشم شده و باعث کشیده شدن رگهای خونی بداخل قرنیه شوند.از آنجائیکه لنز در طول زمان می تواند تاب برداشته و شکل قرنیه نیز تغییر کند، فیت لنز و بررسی قدرت مناسب آن باید به فواصل زمانی منظم توسط چشم پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد. برنامه ویزیت های آتی شما بر اساس وضعت چشمهایتان  توسط پزشک معالج تعیین می شود.

        

         استفاده از هر قطره چشمی ممکن است با هر نوع لنز تماسی مغایرت داشته باشد. بهتراست  که موقعی که لنز تماسی روی چشمتان است از هیج نوع قطره چشمی بجز قطره های مرطوب کننده که پزشکتان توصیه کرده، استفاده نکنید.         

          چگونه از لنز تماسی خود مراقبت کنیم؟

          هر وقت که لنز را از چشمتان بیرون می آورید باید قبل از استفاده مجدد آنرا تمیز و ضد عفونی کنید. پزشکتان بسته به نوع لنز،  هر نوغ آلرژی که ممکن است چشمتان داشته باشید، و بسته به اینکه چشم شما تمایل به رسوب پروتئین بر روی لنزتان دارد یا ندارد؛ بهترین سیستم تمیز کردن لنز را توصیه خواهد کرد.

         مراقبت از لنز شامل تمیز کردن جالنزی نیز می باشد زیرا جالنزی  می تواند به عنوان منبع بالقوه عفونت به حساب آید. جالنزی باید با آب شستشو داده شود و خشک شده و تا گذاشتن مجدد لنز در آن خشک بماند. 

        لنزهای روزانه نباید موقع خواب استفاده شوند.

         محلول های نمکی که در منزل تهیه می شوندتوأم با خطر جدی عفونت قرنیه هستند و نباید استفاده شوند.

        چه کسانی نباید از لنز تماسی استفاده کنند؟

          اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید، نباید از لنز تماسی استفاده کنید:

         عفونت های مکرر چشم

          آلرژی های شدید

          خشکی چشم مقاوم به درمان

         محیط کار خیلی غبارآلود

         ناتوانی در گذاشتنن لنز و مراقبت از آن

          آیا من می توانم از لنز تماسی استفاده کنم؟

چشم پزشکی را که در زمینه تجویز لنز تماسی متبحر است، انتخاب کنید و راجع به استفاده از لنز و توقعتان از لنز با او بحث و مشورت کنید. چشم پزشک می تواند مشکلات چشمی شمارا تشخیص داده و درمان کند تا بتوانیدبدون خطر از لنزتان استفاده کنید و اگر در طی استفاده از لنز برای شما مشکلی ایجاد شد، انرا برطرف می کند.

شما باید تمایل و رغبتتان را برای استفاده و نگهداری از لنز تماسی بسنجید و در صورت تمایل مناسب و تأ ئید پزشکتان اقدام به تهیه لنز کنید.

 

 

 

Orthokeratology:
Reshaping the Eye with Contact Lenses


 

 

در روش ارتوكراتولوژي ( شكل دهي مجدد قرنيه با لنز تماسي) در طي خواب , لنز خاصي روي چشم گذاشته ميشود كه به تدريج شكل قرنيه چشم را تغيير ميدهد و باعث ميشود كه فرد در طي روز بدون داشتن لنز بينائي شفافي داشته باشد . اثر آن موقتي است و  فقط حدود يك روز ادامه دارد؛ پس بايد هر شب استفاده شود 

شكل دهي قرنيه با استفاده از لنز ايده اي جديد نيست. بعضي از پرشكان سالهاست كه از اين روش استفاده ميكنند. در سال 2002 اين روش مورد تائيديه "انجمن غذا و داروي آمريكا"قرار گرفت و نوعي لنز بنام

"Corneal Reshaping Therapy (CRT)و نيز بعد از آن انواع ديگري تائيد شدند 

مكانيسم اثر آن چگونه است؟ 

در نزديك بيني اشعه اي كه وارد چشم ميشود , در جلوي شبكيه متمركز ميشود. براي اصلاح نزديك بيني از عينك و يا لنزتماسي معمولي مي توان استفاده كرد. راه ديگر اين است كه از روش هاي تغيير شكل دادن قرنيه استفاده شود 

روش هاي تغيير شكل دهي قرنيه

 نوع جراحي اين روش ليزيك است. روش غير جراحي آن استفاده از  لنز هاي ارتوكراتولوژي است كه باعث مسطح تر شدن قرنيه و در نتيجه با طور موقت بهبود بينائي مي شود 

دو كمپاني موفق به اخذ تائيديه"انجمن غذا و داروي آمريكا" شدند 

 "Paragon Vision Science (Corneal Reshaping Therapy CRT lens) -1 

Baush & Lomb (Vision Shaping Treatment   VST lens) -2  

چه كساني داوطلب مناسبي هستند؟ 

اين روش براي افراد نزديك بين در هر سني ماسب است. انجمن غذا و داروي آمريكا لنز اول  را براي نزديك بيني تا 6 ديوپتر و لنز  را براي نزديك بيني تا 5 ديوپتر مجاز شناخته است. آستيگماتيسم نيز تا 50/1 و يا 75/1  قابل اصلاح است. بسياري از پزشكان معتقدند كه اين روش در نزديك بيني هاي 4 ديوپتر يا كمتر موثر است. اين روش بخصوص در ورزشكاران و افرادي كه در مجيط هاي غبار آلود زندگي مي كنند مناسب است 

از آنجائي كه اين روش نتايجي مشابه ليزيك دارد, براي نوجوانان و جواناني كه از نظر سني داوطلب مناسب ليزيك نستند؛ميتواند بكار رود ولي ذكر اين نكته مهم است كه چون خطر عفونت قرنيه بالقوه وجود دارد, بايد حتما تحت نطر چشم پزشك اين كار انجام شود 

از ارتوكراتولوژي چه نتايجي را بايد انتظار داشت؟ 

  به هر حال هدف اصلي؛ رسيدن به بينائي 20/20 است ولي بينائي 40/20 نيز كه حد اقل بينائي مورد قبول براي رانندگي در امريكاست؛ نيز مقبول است.  در 93% تا 95% بينائي 32/20 يا بهتر و در 67% تا 73% بينائي 20/20 حاصل ميشود     

نحوه سفارش لنز چگونه است؟   

پس از مراجعه به پزشك مربوطه , توپوگرافي قرنيه (عكس رنگي از نقشه اپتيكي قرنيه) گرفته مي شود و پس از فيت كردن لنز مناسب سفارش داده مي شود . البته بايد به خاطر داشت كه فيت نهائي نياز به ويزيت هاي متعدد خواهد داشت 

چقدر زمان لازم است تا ارتوكراتولوژي تاثير خود را بگذارد؟ 

ارتوكراتولوژي باعث اصلاح 2 تا 3 ديوپتر نزديك بيني در طي دو هفته مي شود.  در اوايل , ممكن است نورها را پخش ببينيد ويا اطراف لامپ ها را هاله ببينيد كه تدريجا بهتر مي شود. زماني كه به شرايط مطلوب اصلاح رسيديد, بايد لنز را در طي شب و گاهي پاسي از روز بپوشيد. در صورت قطع مصرف اثر آن بر مي كردد 

آيا استفاده از اين لنز ها راحت است؟ 

بسياري از افراد با لنزهاي سخت نافذ اكسيژن احساس راحتي مي كنند. چون اين لنز ها در شب استفاده مي شوند؛ راحت تر هستند 

 آيا مي توان به جاي ليزيك از اين روش  بهره گرفت؟ 

اين روش براي كسياني مناسب است كه مي خواهند در تمام و يا قسمتي از روز ازلنز و يا عينك استفاده نكنند؛ ولي اگر مي خواهيد از شر عينك و لنز خلاص شويد , روش مناسبي نيست 

اگر شما خشكي چشم داريد,اين روش مي تواند جانشين مناسبي براي ليزيك باشد.  بر خلاف ليزيك اين روش قابل برگشت است؛ ولي در صورت تصميم به ليزيك بايد ماهها قبل از عمل استفاده ار لنز را متوقف كرد   

 

 

مطلب بعد در مورد ارتوکراتولوژی یعنی اصلا ح عیوب انکسار با لنزهای شبانه است

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ٥:٤٠ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۱٠
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ پير چشمی

پیر چشمی و روش های درمانی جدید آن :presbyopia

 عدسی

عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر ۹ میلیمتر و ضخامت۴ میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می‌دهد.

پير چشمي   presbyopia 

در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد می‌نماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن  ۴۵-۴۰سالگی به بعد، کاهش می‌یابد و بنابراین پیر چشمی عارض می‌گردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه می‌کند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم می‌کند و لذا عدسی کروی‌تر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا می‌کند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه می‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق می‌افتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش می‌یابد و فرد تار می‌بیند.اين همان حالتي است كه به آن پير چشمي گفته مي شود.

تئوریهای پیرچشمی 

گرچه هنوز روی علت اصلی پیر چشمی بحث است، مطالعات متعدد بوضوح نشان می دهد که با پیشرفت سن عدسی چشم سفت تر شده و انعطاف پذیری آن کاهش می یابد. هر چند که این پدیده تمام جوانب را توجیه نمی کند؛ حداقل مسئول قسمتی از پیرچشمی است.رونالد شاچارفرضیه دیگری را پیشنهاد کرده که بر طبق آن شروع پیر چشمی عمدتا ناشی از شل شدن رشته هایی است که نیروی لازم برای تغییر شکل عدسی را انتقال می دهند. این تئوری مورد بحث است زیرا هنوز اثبات نشده است. بهر حال؛ عمل جراحی موفق "برای دید نزدیک و مطالعه" نیاز به تکنیکی داردکه عامل مسببیر چشمی را اصلاح کند. در صورتیکه چنین درمانی عملی گردد، طبعا هر کسی  با پا به سن گذاشتن پیرچشم شده وداوطلب آن خواهد شد.

روشهای درمان پیرچشمی presbyopia treatment

 بهبود پیرچشمی با جراحی(Surgical Reversal of Presbyopia (SRP 

رایج ترین روشی که هم اکنون بکار می رود، "   بهبود پیرچشمی با جراحی"؛(Surgical Reversal of Presbyopia (SRPنامیده می شود. طبق این تکنیک، فرض بر این است که پیرچشمی ناشی از شل شدن رشته های متصل به لنز است. با استفاذه از چهار "باند متسع کننده اسکلرا(صلبیه)"، فرض بر این است که این رشته ها مجددا سفت شده و قدرت تمرکز را به عدسی باز می گردانند. تا کنون با این تکنیک بیش از 500عمل جراحی در جاهای مختلف دنیا و با نتایج متفاوت انجام شده است. کارآزمایی بالینی در 6 مرکز در آمریکا شروع شده است. این کارهای تحقیقاتی بی خطر بودن و موثر بودن این روش را ارزیابی می کند. ابهامات خاصی در ارتباط با بی خطری این تکنیک مثلا خطر پارگی کره چشم، فرسایش چشم با باند متسع کننده، عفونت وکاهش خونرسانی کره چشم وجود دارد. علی رغم عدم اطمینان از بی خطری و موثر بودن آن، این تکنیک در مکزیک و سایر کشورهای خارج از آمریکا انجام می شود. 

 اسکلروتومی مژگانی قدامی Anterior Ciliary Sclerotomy or ACS 

روش دیگری که " اسکلروتومی مژگانی قدامی" Anterior Ciliary Sclerotomy or ACS نامیده می شود،نیز بر همین فرضیه سفت کردن رشته های متصل به عدسی استوار است. در این روش چند برش نیم ضخامت شعاعی شبیه کراتوتومی شعاعی در اسکلرا یا سفیدی چشم ایحاد می شود.بر طبق گزارشات موجود با این روش به مدت چند هفته بعد از عمل قدرت تمرکز عدسی بهبود می یابد و سپس کاملا به شرایط قبل از عمل برمیگردد.

  اسکلروتومی مژگانی قدامی توأم با ایملنت

بعضی از جراحان با قرار دادن قطعاطی از جنس سیلیکون داخل برش های شعاعی سعی در جلوگیری از بازگشت پیرچشمی دارند.

 

استفاده از لیرز مادون قرمز infrared laser    

روش دیگری نیز که با هدف سفت کردن رشته های متصل به عدسی بکار می رود، استفاده از لیرز مادون قرمز برای نازک کردن اسکلرا است.بر اساس گزارشات اولیه از آمریکای جنوبی، با استفاده از دستگاه لیزری که توسط شرکت SurgiLight, ساخته  شده؛ این روش قادر است که توانایی قدرت تمرکز عدسی را بر خلاف دو روش قبلی بطور ماندگار،بهبود بخشد.

  روش د       روشهای نرم کردن هسته عدسیsoften the inside of the crystalline lens  

دو روش دیگر نیز با این فرض که پیر چشمی عمدتا ناشی از سخت شدن عدسی و از دست دادن انعطاف پذیری آن است، ابداع شده اند. در روش اول از وسیله ای بنام کاتارکسCatarex استفاده می شود که برای عمل آب مروارید (کاتاراکت) اختراع شده است. با کاتارکس، بطور کامل محتویات عدسی چشم تخلیه شده و کپسول عذسی“bag”  باقیمانده با پلیمر قابل ارتجاعی پر می شود. این پلیمر انعطاف پذیری لازم برای بازگشت الاستیسیته برای تغییرقدرت تمرکز عدسی را فراهم می کند. در روش دوم با استفاده از لیزر فوتودیسراپتیو( انهدام با نور)photodisruptive laser ، محتویات عدسی چشم crystalline lens نرم شده و الاستیسیتی بهبود می یابد. هر دوی این روش ها تا مصارف کلینیکی راه زیادی را در پیش دارند.

تعویض عدسی چشم Intraocular Lens Implantation

آخرین روش درمان پیر چشمی از این نظر با سایر روش ها متفاوت است که با رشته های متصل به عدسی چشم و نرم کردن محتویات عدسی سر و کاری ندارد. در این روش عدسی چشم برداشته شده و با عدسی (لنز) مصنوعی جایگزین می شود. عدسی به عضلات مژگانی متصل می شود.در حالت طبیعی عضلات مژگانی باعث تغییر شکل عدسی می شوند ولی در اینجا  عدسی را حرکت می دهند.مطالعات اولیه نشان داده که با این روش حداقل مقدار کمی قدرت تمرکز ایجاد می شود. یکی از کمپانی های شروع کننده بنام C & C Visionاست که لنز داخل چسمی با قدرت تطابق بنام AT-45 accommodating intraocular lensرا ساخته است که اکنون فاز اول تائیدیه انجمن دارو و غذای آمریکا FDAرا طی می کند. کمپانی دیگری که لنز داخل چسمی با قدرت تطابقی را ساخته called Human Optics AG (in Erlangen, Germany) از آلمان است.

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱:٠٩ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱٠/۱٠
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ اشک ريزش و عمل مجرای اشکی

 اشک ريزش و عمل مجرای اشکی

  نحوه تولید و خروج اشک
اشک عمدتا توسط غده اشکی که در قسمت فوقانی- خارجی کاسه چشم قرار دارد، تولید می شود. با هر بار پلک زدن، اشک تولید شده روی سطح چشم پخش می شود و میزان اضافه آن توسط سیستم تخلیه کننده اشک  ازچشم خارج می گردد و به داخل بینی می ریزد. در حالت طبیعی در هر چشم دو مجرا (بنام کانالیکول فوقانی و تحتانی) برای خروج اشک از چشم وجود دارد: یکی در پلک بالا و دیگری در پلک پایین. این مجاری از دو سوراخ کوچک در لبه پلک بالا و پایین در سمت بینی بنام پونکتوم شروع می شوند. اشک ازپونکتوم ها  به داخل کانالیکول فوقانی و تحتانی و سپس کیسه اشکی هدایت می شود. کیسه اشکی در گوشه داخلی چشم در کنار ریشه بینی قرار دارد. سپس اشک از طریق مجرای بینی -اشکی وارد بینی می شود. معمولا انسداد در قسمت های انتهایی این مجرا ایجاد می شود.

علل اشکریزش

 علل اشکریزش را می توان به دو گروه عمده تقسیم کرد: 1- افزایش تولید اشک از غدد اشکی 2- کاهش خروج اشک از سیستم تخلیه کننده اشک

افزایش تولید اشک

علل افزایش تولید اشک از غدد اشکی عبارتند از: تحریک چشم ناشی از التهاب یا عفونت قرنیه (کراتیت)، التهاب یا عفونت  ملتحمه (کنژنکتیویت)، التهاب یا عفونت پلکها ( بلفاریت)، خراش یا جسم خارجی قرنیه یا ملتحمه، ترشح اشک به علت تحریک مخاط بینی ، ترشح احساساتی اشک ناشی از فعالیت غده هیپوتالاموس و حتی ترشح رفلکسی اشک در افراد دچار خشکی چشم.

 کاهش خروج اشک

          کاهش خروج اشک از سیستم تخلیه کننده اشک به علت انسداد نسبی یا کامل سیستم تخلیه کننده اشک است که در کودکان و بزرگسالان علت زمینه ای و درمان آن متفاوت است.

انسداد مجرای اشکی در کودکان و نوزادان

انسداد مجرای اشکی در کودکان و نوزادان پدیده ای شایع است؛ بطوریکه در نوزادن رسیده( فول ترم)  در ۵٪ موارد و در نوزادان نارس تا ۳۰٪ درصد موارد انسداد مجرای اشکی د موقع تولد مشاهده می شود.  این کودکان معولا تا سن ۸ الی ۹ ماهگی در ۹۰٪ موارد خود به خود بهبود می یابند و در صورت عدم بهبود خود به خودی، بعد از این سن سونداژ ( میل زدن) مجرای اشکی انجام می شود.

اگر سونداژ در سن زیر یک سالگی انجام شود، احتمال موفقیت بالای ۹۰٪ است و هر چه سن در موقع سونداژ بالاتر باشد، احتمال موفقیت کمتر است. در کودکان بالای یک سال معمولا ۱ الی ۲ بار سونداژ انجام می شود و در صورت عدم موفقیت، لوله مخصوصی از جنس سیلیکون ( بنام کراوفورد) در داخل مجرای اشکی کار گذاشته می شود که تا یک سال در محل باقی مانده و سپس خارج می گردد.

در کودکان بالای ۴ الی ۵ سال معمولا نیاز به عمل جراحی داکریوسیستورینوستومی (DCR) همراه با کار گذاری لوله سیلیکون است. 

 انسداد مجرای اشکی در بزرگسالان

انسداد  مجرای اشکی فقط در سنین زیر دو الی سه سال با میل زدن یا در اصطلاح سونداژ مجرای اشکی قابل درمان است؛ اما در سنین بالاتر سونداژ فقط جنبه تشخصی دارد و به هیچ وجه برای درمان توصیه نمی شود. لذا در بزرگسالان عملی بنام داکریوسیستورینوستومی (DCR) انجام می شود  که طی آن مجرای اشکی به داخل بینی باز می شود. حال اگر قسمت  ابتدایی مجرا بسته باشد، باید علاوه بر DCR به مدت چند ماه هم لوله سیلیکون گذاشت؛ ولی در صورت بسته بودن قسمت انتهایی فقط DCR کافی است

DCR:Dacryocystorhinostomy

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱٢:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۱٠/٦
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ تنبلی چشم یا آمبلیوپی

 تنبلی چشم  یا آمبلیوپی
نوزاد ، هنگام تولد دید خوبی ندارد . با رشد شیر خوار ، قدرت دید او بهتر میشود.برای رشد و تکامل بینائی باید تصاویر به صورت واضح وشفاف روی شبکیه چشم شیر خوار بیفتد. چنانچه تصویر تشکیل شده در هر دو چشم یکسان نباشد(مثلاً در لوچی،کاتاراکت (آب مروارید)،کدورت قرنیه ،افتادگی پلک ،عیوب انکسار{نزدیک بینی، دور بینی، و آستیگماتیسم}) تکامل طبیعی بینائی انجام نشده و مسیر بینائی تکامل طبیعی را طی نمی کند. عدم وضوح تصویر در چشم دچار مشکل  و بهتر بودن تصویر ایجاد شده در چشم سالم سبب می شود تا مغز بین دو چشم، چشم سالم را برای دیدن انتخاب کند و در واقع مسیر ارسال تصویر از چشم دچار مشکل، به سمت مغز را مسدود و یا اصطلاحاً دید چشم دچار مشکل را "خاموش" کند. به این حالت تنبلی چشم یا آمبلیوپیا می گویند.

در تنبلى چشم، تنها ديد مرکزى مبتلا مى‌شود و ديد محيطى سالم باقى مى‌ماند. اين عارضه احتمالاً از زمان تولد شروع مى‌شود و در حدود سن سه سالگى قابل کشف است. اين عارضه ۲ تا ۴ درصد جمعيت را مبتلا مى‌کند.

علائم آمبلوپی 

 کودکی که چشم او در حال تنبل شدن است ، ممکن است شکایتی نداشته باشد و والدین او نیز از این قضیه خبر نداشته باشند، و وقتی متوجه مسئله میشوند که دیر شده باشد.  پس به یاد داشته باشیم چشم در حال تنبل شدن معمولا ظاهری طبیعی دارد، لذا معاینه چشم همه بچه ها ضروری است تا افراد در معرض تنبلی چشم را پیدا کنیم و پیشگیری لازم  را انجام دهیم.ممکن است کودک از ضعف بینایی، خستگی چشم و یا سردرد شکایت داشته باشد و یا اینکه علایم بیماری های مسبب تنبلی چشم نظیر انحراف چشم و کدورت های مسیر بینایی مثل آب مروارید و کدورت قرنیه منجر به تشخیص شوند.

درمان آمبلوپی

راه های بینائی در مغز، در سال اول زندگی تکامل زیادی می یابند، و تا سن ۸ تا ۱۰ سالگی تکامل و رشد این راه های عصبی پایان می پذیرد. چنانچه تنبلی چشم تا این سن پیشگیری نشود، به کم بینائی دائمی و غیر قابل علاج منجر خواهد شد.

تصحیح عیوب انکساری

در اغلب موارد تصحيح عيب انكساري شايد تنها اقدام لازم باشد.

 بستن چشم خوب

در مورد چگونگي بستن چشم خوب، روشهاي بسيار متفاوتي پيشنهاد شده است. اولين راه بستن تمام وقت چشم خوب به مدت يك هفته به ازاي هر سال مي باشد و اگر سه دوره اين درمان را تكرار كرديم و موثر نبود بدين معني است كه آمبليوپي به درمان مقاوم بوده و بايد يك بررسي مجدد جدي از نظر بيماريهاي عضوي و بررسي ديد رنگي انجام شود. در طول درمان با اين روش مثل افراد يك چشم توصيه مي شود حتما از عينك محافظ استفاده گردد. با توجه به اين مسئله كه بستن تمام وقت ممكن است باعث از بين رفتن ديد دو چشمي و فيوژن شود و شانس آمبليوپي در چشم مقابل وجود دارد. جديدا تمايل به بستن تمام وقت كمتر شده است و بستن به صورت چند ساعت در روز، بيشتر انجام مي شود.

در روس پاره وقت قانون خاصي براي ساعات بستن چشم وجود نداشته و بر مبناي شدت آمبليوپي مدت بستن چشم از 12-2 ساعت در روز مي تواند متغير باشد. در مواردي كه پيگيري مكرر بيمار امكان پذير نمي باشد اين راه بر بستن دائمي ارجح است زيرا خطر ايجاد آمبليوپي در چشم خوب را به حداقل مي رساند.

penalization

  در اين روش سعي بر اين است كه چشم خوب نتواند اجسام دور و يا نزديك را به خوبي چشم آمبليوپ ببيند. اين روش مي تواند به سه فرم اپتيكال (با عينك)، فارماكولوژيك (دارويي) يا Banagerter filters (فيلتر نيمه شفاف) باشد.

  •  Optical Penalization :

معمولا به صورت تجويز عينكي است كه ديد دور را در چشم خوب بدتر از چشم آمبليوپ كرده ولي ديد نزديك چشم خوب بهتر از چشم آمبليوپ باشد. اين راه از نظر زيبايي قابل قبول تر از بستن چشم بوده و حتي براي چند سال قابل استفاده است.

  • Pharmacological Penalization:

 قابل قبول ترين راه در اين روش استفاده از قطره آتروپين يك درصد در چشم سالم به مقدار 7-2 بار در هفته مي باشد. موثر بودن قطره آتروپين حتي با مقدار 2 بار در هفته در مطالعات جديد ثابت شده است. در يك مطالعه براي درمان آمبليوپي متوسط (ديد100/20 – 40/20) كه در چند مركز تواما انجام شده است، كودكان 7-3 سال را انتخاب و گروه اول را با بستن چشم و گروه دوم را با آتروپين درمان كرده و بعد از 6 ماه نتيجه را مقايسه كرده اند، بستن چشم موجب بهبودي به ميزان 1/3 خط در ديد شده و آتروپين 9/2 خط ديد اين كودكان را بهبود بخشيده بود.
براساس اين مطالعه تاثير آتروپين در درمان آمبليوپي خفيف يا متوسط مشابه بستن چشم است.
به علت ارزانتر بودن و وقت گيري كمتر و كاهش خطر آمبليوپي در چشم خوب، اين روش يك راه مطرح در درمان آمبليوپي مي باشد. ضمنا در مواردي كه كودك همكاري لازم جهت بستن چشم را دارد،‌ آتروپين يك راه حل مناسب مي باشد.
رعايت چند نكته در زمان درمان با آتروپين ضروري به نظر مي رسد:
اول اينكه اگر آمبليوپي ناشي از استرابيسم باشد، درمان بايد باعث تغيير چشم قالب از چشم خوب به چشم آمبليوپ شود.
در موارد غير استرابيسمي بررسي ديد نزديك مهم است و بايد ديد چشم آمبليوپ بهتر از چشم خوب (كه آتروپين دريافت كرده ) شود. اگر در عرض شش ماه از شروع درمان، بهبودي حاصل نشد، بررسي  مجدد و احتمالا تغيير نوع درمان توصيه مي گردد.
و آخرين نكته اين كه در مواردي كه ديد چشم آمبليوپ كمتر از 100/20 است، شايد اين درمان موثر نباشد و بستن چشم ارجح تر است.

  •  Bangerter Filters :

 فيلتر هاي نيمه شفاف هستند كه با Fogging (تيره كردن) چشم غالب سبب استفاده از چشم آمبليوپ مي شوند.


درمان های نگهدارنده

 جهت نگهداري ديد كسب شده يا بهبود  در چشم آمبليوپ تا بلوغ سيستم بينايي، مي توان از هر كدام از روش هاي فوق استفاده كرد. اهميت درمان نگهدارنده در اين است كه عود آمبليوپي بدون درمان نگهدارنده تا 50% مي رسد.

راه های جدید

L-dopa/carbidopa-Sinemet: به صورت موقتي با افزايش پلاستيسيتي مغزي سبب بهبود پاسخ به آمبليوپ تراپي مي شود. بنابراين تحمل بيماران را بهتر كرده، ولي هيچ گونه اثر دائمي ناشي از دارو به تنهايي ثابت نشده است. در يك مطالعه جديد ديده شده كه كاربرد اين دارو به علت افزايش پلاسيتيسيتي مغزي، شانس ايجاد آمبليوپي در چشم خوب را افزايش مي دهد. بنابراين استفاده از آن بايد با احتياط بيشتري انجام شود.

نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۳:٤۱ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/٩/۱٩
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ دیابت و چشم

    

دیابت ممکن است به قسمت های مختلف چشم آسیب برساند.آسیب به قرنیه بخصوص تاخیر در ترمیم اپیتلیوم (پوشش سطح قرنیه)، ایجاد انواع گلوکوم( آب سیاه)، رسوب  مواد خاصی در بافت عنبیه و در نتیجه ممانعت از اتساع کامل مردمک، ایجاد عروق جدید در بافت های مختلف مثل عنبیه، زاویه چشم و شبکیه و در نتیجه افزایش فشار داخل کره چشم، ایجاد آب مروارید،پیر چشمی زودرس، فلج اعصاب و عضلات خارج کره چشمی و مهم تر از همه گرفتاری شبکیه( رتینوپاتی) از مهمترین عوارض چشمی دیابت می با شند.

کنترل دقیق و مرتب و طولانی مدت قند خون می تواند از بروز این عوارض جلوگیری کرده ویا حداقل زمان بروز عوارض را به تأخیر اندزد. به محض تشخیص دیابت بایستی تحت معاینه کامل چشم پزشکی قرار گیرید و حداقل هر 6 ماه یک بار معاینه مجدد شوید.

تغييرات عدسى 

  • کاتاراکت ديابتى حقيقی (نادر) : جوانان ديابتيک گاه طى چند هفته دچار کاتاراکت دوطرفه مى‌شوند.

  •  کاتاراکت سنی در ديابتى‌ها (شايع ) : کاتاراکت پيرى در ديابتى‌ها زودتر و شايعتر است.
  • تغييرات ناگهانى قدرت انکسارى عدسي: در مواقعى که قند خون تحت کنترل نيست، تغييرات قند خون قدرت انکسارى عدسى را به ميزان ۴-۳ ديوپتر (نزديک‌بينى يا دوربيني) تغيير مى‌دهد (به‌علت تغيير آب عدسي )‌ .  این حالت در حضور کنترل خوب قند خون رخ نمى‌دهد.
  • از دست دادن زودرس قدرت تطابق عدسی و در نتیجه پیرچشمی زودرس 

تغییرات عنبیه

  • کاهش پاسخ مردمک ناشى از ارتشاح گليکوژن در اپىتليوم و عضلات عنبيه.
  •  کاهش پاسخ مردمک بهعلت نوروپاتى اتونوم ديابتي.
  •  بهعلت ايسکمي، عروق جديد در سطح قدامى عنبيه ظاهر مىشود که مىتواند باعث هايفماى (خونریزی) خودبهخودي، سينشى ( چسبندگی) قدامى محيطي، انسداد خروج زلاليه و گلوکوم (آب سیاه) ثانويه شود.

    فلج عضلات خارجى چشم

  • اين حالت که از انفارکتوس اعصاب جمجمه ای مربوط به حرکت چشم ناشى مى‌شود با دوبينى ناگهانى و در فلج زوج  سهبا دوبيني، پتوز و احتمالاً درد ناگهانى تظاهر مى‌کند. برخلاف فلج زوج سه ناشى از کومپرشن (فشار روی)عصب (آنوريسم شريان رابط خلفي)، رفلکس مردمک معمولاً سالم مى‌ماند. بهبود حرکت چشم معمولاً طى ۳ ماه آغاز مى‌شود و معمولاً کامل است. عصب زوج شش نیز ممکن است فلج شود.

    رتینوپاتی دیابتی

    رتینوپاتی دیابتی یکی ازعلل نابینائی اکتسابی در افراد زیر 65 سال است. تعداد عمده ای از این موارد نابینائی، با معاینات و درمان به موقع توسط چشم پزشکان قابل پیشگیری است. متأسفانه، بیمارانی که به موقع برای ارزیابی و درمان مراجعه نکنند و یا بهر دلیلی تحت درمان مناسب چشم پزشکی قرار نگیرند، بیشتر در معرض خطر کوری هستند.


    رتینوپاتی دیابتی زمینه ای

                                                 

    رتینوپاتی دیابتی  زمینه ای؛ در هر زمانی پس از شروع دیابت ممکن است مشاهده شود. عموما، این مرحله "اولین پله" در بروز رتینوپاتی است و کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این حالت معمولا از نظر بینائی بدون علامت است. یافته های شبکیه ای شامل: خون ریزی های نقطه ای و لکه ای(خونریزی های ظریف در پرده شبکیه چشم)، میکروآنوریسم( اتساع مویرگها) و اگزودا (رسوبات داخل شبکیه ناشی از نشت عروق) است. بروز این حالت در دیابت نوع یک(دیابت جوانان)، به ندرت قبل از گذشت 3 الی 4 سال از شروع دیابت مشاهده می شود. در دیابت نوع دو(دیابت بالغین)، رتینوپاتی دیابتی  زمینه ای ممکن است در زمان تشخیص بیماری وجود داشته باشد. لذا پزشکان عمومی، متخصصین داخلی و غدد بایستی بیماران دیابتی را به محض تشخیص برای ارزیابی عوارض چشمی ارجاع دهند.

    در رتینوپاتی دیابتی  زمینه ای، عموماََ درمان با اشعه لیزر توصیه نمی شود. یک مورد استثناء، نوع پیشرفته رتیتوپاتی دیابتی  زمینه ای است که به آن" رتیتوپاتی دیابتی  پره-پرولیفراتیو" می گویند. برای این مرحله بخصوص اگر چشم مقابل عوارض دیابتی داشته باشد، ممکن است درمان با اشعه لیزر را پیشنهاد شود.

    ورم  لکه زرد شبکیه  با اهمیت کلینیکی                                                                                                         

    و            ورم (ادم) لکه زرد شبکیه (ماکولا) با اهمیت کلینیکی، به تورم ماکولا ناشی از نشت مویرگها و میکروآنوریسم اطلاق می شود. این حالت ممکن است توأم با کاهش یا اختلال دید باشد یا نباشد.  در این شرایط ، چشم پزشکان معیارهای دقیقی برای تعیین نیاز به لیزر موضی دارند.

                بیماران مبتلا به ورم  لکه زرد شبکیه  با اهمیت کلینیکی بایستی تحت درمان لیزرتراپی (فوتوکوآگولیشن) موضعی قرار گیرند.به این منظور باید ابتدا عکس رنگی از عروق شبکیه ( آنژیوگرافی) گرفته شده و بر اساس راهنمائی عکس، عروق نشت کننده سوزانده و بسته شوند. چشم پزشک ناحیه ماکولا رابه شکل مشبک و یا مستقیماََ  میکروآنوریسم را لیزر می کند و مرکز ماکولا که "فووآ" نامیده می شود باید لیزر نشود زیرا در غیر این صورت دید مرکزی یعنی تیزبینی از بین می رود.

                       خطر کاهش بینائی در بیش از 50% در بیمارانی که تحت درمان لیزرتراپی (فوتوکوآگولیشن) موضعی قرار می گیرد، کم می شود.  حتی در بیمارنی که ینائی 20/20 دارند و معیارهای نیاز به درمان را دارند، برای پیشگیری از کاهش بینائی در آینده، بایستی تحت درمان لیزرتراپی (فوتوکوآگولیشن) موضعی قرار گیرند.ذکر این نکته حائز اهمیت است که لیزر نمی تواند بینائی راافزایش دهد؛ اما هدف از لیزر تراپی جلوگیری از کاهش بیشتر دید است.بسیاری از یبیماران مبتلا به ورم  لکه زرد شبکیه  با اهمیت کلینیکی بایستی طی سه تا چهار جلسه مختلف و به فواصل دو تا چهار ماه تحت درمان لیزرتراپی (فوتوکوآگولیشن) موضعی قرار گیرند تا تورم ماکولا برطرف شود.

    رتینوپاتی رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو                        

      رتینوپاتی رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو(رویش بافت همبندی عروقی در شبکیه) بیشترین خطر احتمال از دست رفتن بینائی را دارد. مشخصه آن؛ ایجاد عروق غیر طبیعی جدید در محل و یا در نزدیکی سر عصب بینائی و خونریزی داخل زجاجیه و جلوی پرده شبکیه است. رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو معمولا در چشم هائی که مبتلا به رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو پیشرفته هستند، ایجاد می شود و ناشی از نرسیدن اکسیژن به شبکیه است. از نظر تئوری؛ "فاکتور رشد عروق جدید" مثل یک هورمون موضعی عمل کرده و باعث رویش عروق جدید می شود.

    متأسفانه؛ عروق جدیدغیرطبیعی بوده و تمایل به پاره شدن و خونریزی داخل زجاجیه ای دارند.علاوه بر کاهش ناگهانی دید، این وضعیت باعث بروز عوارض عوارض ماندگارتری نظیرپارگی کششی شبکیه و گلوکومای ناشی از عروق جدید (آب سیاه) می شود.

    ب                 به محض تشخیص،  بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو بایستی تحت درمان لیزر درمانی منتشر در ناحیه محیطی شبکیه قرار گیرند. این درمان همچنین "لیزردرمانی تمام شبکیه" نامیده می شود. با تحلیل و پسروی عروق جدید شبکیه، خطر از دست رفتن دید به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. لیزر درمانی منتشر به صورت سرپائی و یا در مطب انجام می شود. بعضی از بیماران در موقع لیزردرمانی احساس ناراحتی کمی دارند که می توان با تزریق بی حسی ناراحتی را کاهش داد. هر جلسه لیزر معمولا 30 تا 45 دقیقه طول می کشد. لیزردرمانی کامل به حدود 1000 تا 2000 عدد اسپات و 3 تا 4 جلسه نیاز دارد.

                           دربعضی از بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو، خونریزی  زجاجیه از لیزردرمانی ممانعت می کند؛ چون خون مسیر لیزر را سد می کند. اگر طی چند هفته تا چند روز خونریزی زجاجیه جذب نشود، جراحی ویترکتومی (خارج کردن زجاجیه) انجام شده و سپس لیزردرمانی؛ چه در موقع عمل و چه بعد از آن انجام می شود. بیمارانی که دچار پارگی کششی پرده چشم شده اند، بایستی جراحی شوند. 

  •  
    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱۱:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/٩/۱٦
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + بلفاروپلاستی

    Blepharoplasty                              بلفاروپلاستی                                                                   

     

    چشم های شما،اولین عضوی از صورتتان هستند که توجه افراد را جلب می کنند و در جذابیت صورت شما نقش بسزائی دارند.پلک ها علاوه بر حفاظت از چشم ها در زیبائی آن مؤثر می باشند.متاسفانه با گذشت زمان، ممکن است بعلت شل شدن پوست پلک ها، ضعف عضلات و بیرون زدن محفظه های چربی پلک ها؛ پلک بالا و یا پائین شل و پف آلود شوند.مهمترین علت آن افزایش سن است؛ اما ممکن است ارثی نیز باشد.ممکن است ابروهای شما نیز پائین بیفتند

    از نظر زیبائی شناسی؛ چنین وضعی ممکن است از جذابیت چشمان شما بکاهد و باعث شود که خسته و پیر بنظر برسید.اگر این حالت شدید باشد، می تواند منجر به اختلالات عملکردی نظیر؛ کاهش میدان بینائی یا اشکال در زدن عینک شود

    جراحی زیبائی پلک در جهت بهبود ظاهر چشم ها، بلفاروپلاستی نامیده می شود. جراحی بلفاروپلاستی معمولا یک عمل سرپائی است و تحت بی حسی موضعی انجام می شود. انجام این عمل روی پلک بالا، باعث بالا کشیده شدن پلک ها و کاهش چین های پیشانی می شود.پف پلک پائین  و پوست اضافی و شل نیز برداشته می شود. این کار را می توان با لیزر نیز انجام داد که نتیجه آن با روش های معمول تفاوت چندانی ندارد

        

    انحراف چشم (لوچی یا استرابیسم)

    استرابیسم یا لوچی چشم عبارتست از هم جهت نبودن محورهای بینائی دو چشم . یعنی این که مسیر نگاه فرد در دو چشم در یک جهت نیست ووقتی که  یک چشم در جهت خاصی نگاه می کند،  چشم دیگر به سمت دیگری نگاه می کند. این بیماری یکی از مشکلات شایع چشم پزشکی است ودر 4% موارد در گروه سنی اطفال و بزرگسالان  دیده  می شود. چشم ها (یکی یا هر دو) ممکن است به داخل، خارج، بالا یا پایین انحراف داشته باشند. دربعضی افراد ممکن است بیش از یک نوع انحراف وجود داشته باشد.

    علل استرابیسم چیست؟

    علت دقیق همه موارد استرابیسم مشخص نیست. بهر حال استرابیسم ناشی از عدم توانایی حرکات هماهنگ دو چشم است. استرابیسم در نیمی از کودکان از بدو تولد وجود دارد. در کودکان دچار اختلالات مغزی نظیر فلج مغزی  و هیدروسفالوس (تجمع مایع مغزی نخاعی داخل جمجمه)  بیشتر دیده می شود. در کودکان استرابیسم ممکن است به علت آب مروارید، بیماری های شبکیه نظیر رتینوپاتی نوزادان نارس و رتینوبلاستوم(تومور شبکیه)، بیماریهای ضعیف کننده عمومی و ضربه هنگام تولد یا در دوران کودکی  ایجاد شود. علاوه بر این در بسیاری از موارد استرابیسم به صورت ارثی و فامیلی دیده می شود. علل استرابیسم در بزرگسالان عبارتست از:

    دیابت

    • بیماری تیروئید ( بیماری گریوز)

    • بیماری میاستنی گریویس

    • تومور مغزی

    • ضربه به سر

    • حوادث عروقی مغز در زمینه دیابت یا فشار خون

    • سکته مغزی

    • گاهی اوقات بدنبال جراحی چشم (مثلا عمل آب مروارید) یا عمل  اطراف چشم

     

    علائم استرابیسم چیست؟

    حرکات چشمی ناهماهنگ حتی لوچ شدن به طور طبیعی ممکن است گهگاهی در نوزادان دیده شود. بهرحال پس از سه چهار ماهگی، کودک باید قادر به تمرکز بر روی اشیاء باشد و چشم ها انحراف نداشته باشند. اگر می بینید که چشم کودکتان به داخل یا خارج منحرف می شود، یا قادر به تمرکز روی اشیاء نیست ویا به نظر میرسد که چشمانش انحراف دارد؛ به چشم پزشک مراجعه کنید. در 30 تا 50 درصد موارد، کودک بدنبال استرابیسم دچار آمبلیوپی (تنبلی چشم) می شود.  در کودکان استرابیسم بیشتر در سن زیر 6 سال شروع می شود.

    علائم استرابیسم در بزرگسالان عبارتست از:

    • خستگی چشم

    • دوبینی (دیپلوپی)

    • روی هم افتادن یا محو بودن تصویر

    • احساس کشش اطراف چشم ها

    • احساس ناراحتی و مشکل هنگام مطالعه

    • عدم درک عمق

    بسیاری از بزرگسالان مبتلا به استرابیسم، برای اصلاح تمرکز مناسب سر یا صورت خود را کج می گیرند. همچنین این افراد قادر به نگاه مستقیم به صورت سایرین نیستند که باعث بروز مشکلات اجتماعی برایشان می شود. این مسئله بر روی موقعیت های شغلی و اجتماعی ایشان تأثیر منفی می گذارد.

    استرابیسم چگونه تشخیص داده می شود؟

    تشخیص سریع و درمان به موقع می تواند از کاهش بینائی دائمی جلو گیری کند. استرابیسم  طی معاینه چشم پزشکی  تشخیص داده می شود. معاینه چشم پزشکی در همه کودکان در سنین حدود سه سالگی توصیه می شود. بهر حال اگر فرزندتان علائمی از استرابیسم یا اختلال چشمی دیگری  در هر سنی داشت، باید تحت معاینه کامل چشم پزشکی قرار گیرد.

     

    راه های درمان استرابیسم چیست؟

    راه های درمان متنوع بوده و در هر مورد راه درمانی مناسب توسط چشم پزشک پیشنهاد خواهد شد. راه های درمان عبارتند از:

    قطره های چشمی

    بستن چشم قویتر برای اصلاح آمبلیوپی  (تنبلی چشم)

    ورزش عضلات چشم

    تجویز عینک  با قدرت انکساری مناسب

    تجویز عینک حاوی منشور

    تزریق سم بوتولینیوم

    عمل جراحی عضلات خارج کره چشمی

     

     

      

         

    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ٧:٢۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۸/٢۸
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + خستگی چشم در هنگام کار با کامپیوتر

    سندرم بینایی كامپیوتر    Computer Vision Syndrome

    خیره شدن به صفحه مانیتور تعداد دفعات پلک زدن را کاهش می‌دهد و سبب سوزش چشم و در نتیجه منجر به خشکی چشم  می‌شود.
    هر چه افراد بیشتر به صفحه مانیتور خیره شوند، کمتر پلک می‌زنند و هر چه کمتر پلک بزنند دچار سوزش و آسیب چشم می‌شوند و هر چه احساس خشکی در چشم زیاد شود سوزش و اشک را به دنبال خواهد داشت.
    به گفته محققان پلک زدن سبب تر شدن چشم می‌شود و کارهایی که انسان را مجبور به کم‌کردن تعداد دفعات پلک زدن کند مانند کار با کامپیوتر و رانندگی و تماشای تلویزیون سبب خشکی چشم می‌شود. 

    امروزه كامپیوتر در همه جا، از خانه گرفته تا محل كار مورد استفاده قرار می گیرد و متعاقبا اثراتی كه بر سیستم سلامت انسان می گذارد، روز به روز محسوس تر می گردد. مشكلات بینایی ناشی از كامپیوتر به طور كلی تحت سندرم بینایی كامپیوتر شناخته شده است. تعداد زیادی از كاربران كامپيوتر شكایاتی ناشی از كار من جمله؛ ناراحتی های چشمی، خستگی عضلانی، استرس و حتی اپی لپسی و جوش های صورت و ناراحتی های پوستی را بروز می دهند كه در ذیل به برخی از عوامل موثر در خستگی چشم و راه كارهای پیشگیری از آن می پردازیم.

     

    تعریف استنوپی:

    استنوپی یا خستگی چشم، امروزه یك نوع گرفتاری و مشكل رایج در میان كابران می باشد. بروز این مشكل ممكن است به علت عوامل مرتبط با وضعیت چشم و بینايی، فاكتورهای وضعیتی، شخصیتی و مرتبط با محیط كار شامل: دما، رطوبت و جریان هوای داخل اطاق و یا بیماری های سیستمی باشد.

     وضعیت چشم و بینايی:

    از علل استنوپی، وضعیت خود چشم است. عیوب انكساری تصحیح نشده خصوصا آستیگماتیسم، پیر چشمی، دور بینی كه به طور كامل تصحیح نشده، اختلالات دید دو چشمی از عوامل ایجاد كننده استرس های بینايی ناشی از كار با كامپیوتر هستند.

     لذا كلیه كاربران باید یك معاینه مقایسه ای قبل یا بلافاصله بعد از شروع كار و نیز بعد از آن داشته باشند. این معاینه شامل آنالیز دقیق عملكرد در چشم ها در فواصل میانی و نزدیك كار باشد.

     نوع كار:

    نوع كار با كامپیوتر در بروز استنوپی نقش دارد. افرادی كه تایپ می كنند نیاز بیشتری دارند و بیشتر مستعد استنوپی هستند. اغلب این افراد ترجیح می دهند صفحات نوشتاری را از سمت راست ببینند تا از سمت چپ. چون دید دو چشمی آنها در سمت راست بهتر است. مدت زمانی كه كاربران در طول روز با كامپیوتر كار می كنند نیز در بروز استنوپی موثر است. لذا باید صفحه نگهدارنده متون در زیر سطح چشم قرار گیرد.

     برای این منظور وقفه های كاری به صورت پی درپی برای كاهش استنوپی توصیه می شود، خصوصا برای افرادی كه بدون هیچ مكثی در طول زمان كاری، با كامپیوتر كار می كنند. كاربر باید به ازای هر دو ساعت كار با كامپیوتر 15 دقیقه استراحت و وقفه كاری داشته باشد و افرادی كه فشار كاری بالاتری دارند هر یك ساعت كار، 15 دقیقه استراحت نیاز دارند.

     عوامل فردی:

    فاكتورهايی شبیه خستگی عمومی، بیماری، استفاده از دارو و مستعد بودن به میگرن و ترس از نور (فتوفوبی) و فاكتورهای سایكولوژیك مانند نگرانی، عصبی بودن و میزان رضایت شغلی با علایم خستگی چشم مرتبط می باشند. البته سن و جنسیت در بروز علایم استنوپی موثر است. كاربران مسن تر و زنان، بیشتر در معرض استنوپی هستند.

     عوامل محیطی مرتبط با خود كامپیوتر:

    عوامل محیطی شامل مسائل مختلفی است كه از آن جمله می توان به كیفیت و نوع كامپیوتر به كار گرفته شده، رنگ حروف و زمینه تصویر و متناسب بودن ارتفاع كامپیوتر و صفحه كلید با اندام فرد اشاره نمود.

     نكته قابل توجه اینكه تاكنون هیچ گونه اثر مستقیمی ناشی از تشعشعات كامپیوتر (امواج یونیزه و غیر یونیزه مانند: امواج مرئی، ماوراء بنفش) بر روی سلامت عمومی و چشم پیدا نشده است.

     همچنین هیچ سندی مبنی بر اینكه تشعشعات كامپیوتر سبب آب مروارید شود، وجود ندارد. از آنجايی كه رنگ های مختلف بر روی سیستم فولوكی چشم ها اثر می گذارند ممكن است سبب ناراحتی چشم ها شوند. استفاده از یك رنگ در موارد تایپ، وارد كردن اطلاعات در كامپیوتر مناسب تر است و كانتراست مخفی كامپیوتر (حروف مشكی روی زمینه سفید) به طور كلی بهتر قابل رویت است. می توان برای حذف انعكاس نور از مانیتور، كاهش روشنایی و افزایش قدرت تفكیك سیستم بینايی، در مقابل صفحه مانیتور فیلتر گذارد.

     عوامل محیطی، مرتبط با محل كار:

    فاكتورهای محیطی مانند روشنايی و خیرگی از عوامل بسیار مهم و موثر بر استنوپی كاربران محسوب می شود. پس باید پنجره ها با پرده پوشیده شوند و می توان از پرده های عمودی استفاده كرد. یكی از شكایات اصلی كاربران كامپیوتر، شكایت از خیرگی و رویت تصاویری است كه در نتیجه انعكاس نور در صفحه مانیتور دیده می شود. وجود لامپ درخشان در محیط دید ممكن است سبب ناراحتی و خیرگی شود. پنجره ها، وجود لامپ های فلورسنت در بالای سر و لامپ های میز كار نیز غالبا در این مشكل سهیم هستند. دو نوع خیرگی كلی وجود دارد؛ در نوع اول، توانايی دیدن جزئیات از بین می رود و نوع دوم سبب عدم راحتی در دیدن می شود.

    چندين روش براي كاهش خيرگي معرفي شده است كه شامل موارد زير مي باشد:

     موقعیت مانیتور، بایستی به گونه ای تنظیم شود كه كاربر نتواند هیچ رفلكسی را از مانیتور و یا سطوح صیقلی براق ببیند.

     منابع نور محیطی طوری تعبییه گردند كه به صورت مناسبی نور را منتشر كنند.

     لامپ های فلورسنت طوری نصب گردند كه با محل قرار گرفتن كامپیوتر موازی باشد.

     مانیتور كامپیوتر بایستی به گونه ای باشد كه انعكاس نداشته و قابلیت حركت و تنظیم داشته باشد.

     صفحه كلید باید مات بوده و كلید های آن حداقل انعكاس را داشته باشند.

     متون ترجیحا باید به صورت رنگی نوشته شده باشد.

     دسكتاب رنگی به دسكتاب سیاه ترجیح داده می شود.

     خشكی هوای موجود در محیط، سبب حساسیت چشم می گردد. این مسئله خصوصا می تواند سبب ناراحتی برای كسانی كه از لنز استفاده می كنند گردد.

     استفاده از كامپیوتر سبب كاهش تعداد پلك زدن و افزایش تبخیر اشك و در نتیجه باعث خشكی چشم ها می گردد.

     در بعضی افراد استفاده از اشكهای مصنوعی می تواند سبب جلوگیری از بروز خشكی چشم شود.

     میزان وجود گرد و غبار و پرز در محیط از دیگر عوامل موثر می باشد و می توان با نظافت منظم مانیتور گرد و غباری را كه می تواند مانع دید شود زدود.

     آلودگی هوای محیط كار و ایجاد هیپوكسی سبب تسریع رسیدن به حالت خستگی در كاربر می شود. همچنین مشخص شده است كه نور زیاد همراه با سر و صدای زیاد بیشترین اثر را در بروز خستگی و كاهش فعالیت های ذهنی فرد اعمال می كند.

     عوامل وضعیتی: 

    بسیاری از شكایات رایج كاربران مانند درد گردن و كمر درد، ممكن است به دلیل وضعیت نادرست فرد یا موقعیت و ارتفاع نامناسب كامپیوتر باشد. گردن و چشم ها باید در هنگام نگاه به مانیتور كمی به پائین خم شوند و در نتیجه بالای مانیتور باید كمی زیر خط افق چشم های كاربر بوده باشد.

     مانیتور و صفحه كلید باید در ارتفاع مناسب تنظیم شوند و از نگهدارنده اوراق متحرك استفاده شود تا كاربر راحت تر باشد، سطح مانیتور تقریبا عمود بر نگاه باشد، صفحه كلید باید در ارتفاعی قرار گیرد كه دستان و انگشتان به صورت برجسته روی آن باشد یعنی مچ دست بالای انگشتان قرار گیرد.

     بهتر است صندلی دسته دار باشد و ارتفاع دسته ها طوری باشد كه بازوها را حمایت كند. دسته های صندلی نباید زیاد بلند یا به سمت جلو كشیده شده باشند. صندلی حتما باید گودی كمر را پر كند. در حالت نشسته پشت دستگاه باید بین ران و كمر و بین ساق پا و ران زاويه قائمه وجود داشته باشد و برای رسیدن به این حالت باید یك سطح شیب دار 15- 10درجه زیر پا قرار گیرد.

     

    نتیجه گیری:

    گرچه هر فردی ممكن است علایم متفاوتی از خستگی چشم نشان دهد اما قرمزی، پر آب شدن و حساس شدن چشم ها، خستگی، درد یا سنگینی پلكها، سردرد و پشت درد، شایع ترین علایم خستگی چشم است و اغلب این علایم با استراحت، تغییر شرایط محیط كار و در بعضی موارد استفاده از عینك های مناسب از بین می روند.

     موارد زیر برای ایجاد شرایط مناسب شغلی جهت دوری از خستگی چشم پیشنهاد می شود:

     موقعیت كامپیوتر به طور جزئی از محل نگهدارنده متون فاصله داشته باشد به طوری كه محل قرار گیری متون تا جايی كه می تواند نزدیك به مانیتور باشد تا حركات سر و چشم و تغییرات مولكولی چشم به حداقل برسد.

     موقعیت بالای مانیتور در زیر سطح چشم و یا كمی پايین تر از آن قرار گیرد.

     خیرگی و انعكاس نور به حداقل ممكن برسد.

     مانیتور تمیز و عاری از گرد و غبار باشد.

     استراحت های متناوب و منظم برای دوری از خستگی چشم رعایت شود.

     با پلك زدن، چشم ها تمیز و ضد عفونی شده و مانع بروز خشكی چشم گردد.

     فاصله مانیتور، اندازه و رنگ و كانتراست كارا كترها طوری تنظیم شود تا كاربر دید راحت و واضح داشته باشد.

    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱:٠٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۸/٢۸
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + گواهينامه رانندگی

    تعويض و صدور المثني گواهينامه(پايه يكم- پايه دوم و موتورسيكلت)

    توجه:

    تعويض و صدور المثني گواهينامه از طريق دفاتر پليس + 10  نیز انجام مي پذيرد.

    1-داشتن سلامت جسمي و رواني با تأييد پزشكان معتمد و طرف قرارداد نيروي انتظامي

    2- اصل شناسنامه عكسدار و اصل کارت ملی یا کارت کد ملی و داشتن کد پستی

    3- سه قطعه عكس 4*3 (رنگي يا سياه و سفيد- تمام رخ بدون روتوش و بدون عينك دودي- بدون کلاه و کراوات براي آقايان و با حجاب كامل و پيدا بودن گردي صورت براي خانمها) .

    4- انجام تست عدم اعتياد(براي گواهينامه پايه يكم)

    5-اصل گواهينامه قبلي و در صورت مفقودشدن تكميل فرم المثني در دفاتر.

    6-فيش هاي بانكي:

    الف- پايه يكم :مبلغ 40000 ريال بشماره حساب 09/741 وزارت كشور بابت هزينه صدور گواهينامه رانندگي،مبلغ 10000 ريال به شماره حساب 90011 وزارت دارايي و امور اقتصادي بابت هزينه تمبر،جريمه ديركرد تعويض گواهينامه به حساب 90012 وزارت دارايي و امور اقتصادي

    ب- پايه دوم:مبلغ 30000 ريال بشماره حساب 09/741 وزارت كشور بابت هزينه صدور گواهينامه رانندگي،مبلغ 10000 ريال به شماره حساب 90011 وزارت دارايي و امور اقتصادي بابت هزينه تمبر،جريمه ديركرد تعويض گواهينامه به حساب 90012 وزارت دارايي و امور اقتصادي

    ج- موتور سيكلت :مبلغ 15000 ريال بشماره حساب 09/741 وزارت كشور بابت هزينه صدور گواهينامه رانندگي،مبلغ 10000 ريال به شماره حساب 90011 وزارت دارايي و امور اقتصادي بابت هزينه تمبر،جريمه ديركرد تعويض گواهينامه به حساب 90012 وزارت دارايي و امور اقتصادي

    تذكر:

    1- الزاماً متقاضيان تعويض و المثني گواهينامه هاي رانندگي ويژه و همچنين اتباع خارجه جهت تعويض المثني به مركز صدور پروانه هاي رانندگي مراجعه نمايند.

    2- جهت تعويض و يا صدور المثني گواهينامه هاي صادره از شهرستانها ،مبالغ مي بايستي به شماره حسابهاي همان شهرستان واريز و حواله گردد.

    3- جريمه دير كرد تعويض گواهينامه از ابتدا تا سال 1355 به ازاء هر سال دير كرد 50 ريال و از سال 1356 تا پايان سال 74 به ازاي هر سال مبلغ 100 ريال و از 75 به بعد به ازاي هر سال 1000 ريال مي باشد.

     

    بر گرفته از سایت پلیس
    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱٢:۱٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۸/٢۸
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + ساختمان چشم

                     

     

    قسمت های مختلف چشم انسان عبارتند از: پلک ها، ملتحمه، قرنیه، ليمبوس، صلبیه، عنبیه، مردمک، عدسی،اتاقک قدامی، مشیمیه، فضای خلفی و زجاجیه، شبکیه، عصب چشم و عضلات چشم. 

    پلک ها:

    پلک ها؛ بافت های منحصر به فردی هستند که پوشش مخاطی متحرکی را تشکیل می دهند که تمام سطح کره چشم را می پوشاند . بنابراین پلکها خط مقدم دفاع سطح چشم در مقابل خشکی و آسیب ها می باشند . اگر پلکهادچاراختلالات آناتومیک یا عملکردی باشند ،  اولین قدم درمانی در جهت بهبود وضع سطح چشم، اصلاح فیزیولوژی نرمال پلک است.حدود 100 مژه در پلک بالا و 50 مژه در پلک پایین وجود دارد که دقیقا قدام به صفحه تارسی خارج شده و به سمت جلو خم می شوند. مژه های فوقانی به سمت بالا و مژه های تحتانی به سمت پایین قوس برمی دارند که باعث گیر انداختن و جلوگیری از ورود اجسام ریز به داخل سطح کره چشم می شوند. 

     ملتحمه:

    ملتحمه يك لايه شفاف محافظ است كه سطح داخلي پلك ها و روي سفيدي كره چشم را مي پوشاند.در واقع ملتحمه يك اپيتليوم مخاطي است كه از محل اتصال پوستي مخاطي لبه پلك تا ليمبوس قرنيه ای - صلبیه ای ادامه يافته است . مساحت ناحيه  ملتحمه بيشتر از سطح كره چشم و پلكهاست و باعث ايجاد چندين چين مي شود. چين ها در فورنيكس ها برجسته تربوده وبراي حركت كره چشم لازم هستند . در سمت داخل، فورنيكس وجود ندارد و چين ملتحمه ايجاد چين نیمه هلالي را مي كند.

     قرنیه:

    قرنيه(Cornea) راهي است كه از طريق آن اطلاعات بينايي از دنياي خارج وارد چشم  مي شود. بنابراين، يك بافت اپتيكي كاملا تخصص يافته است كه بايدشفافیت وتوانائی انكسار نور مرئي آن حفظ شده و در مقابل نيروهاي خارجي مثل خشكي،  تهاجم ميكروبي و آسیب وضربه ها مقاومت كند.قرنیه  بافتی است شفاف در جلوی چشم که در محل لیمبوس (حلقه دور قرنیه) به ملتحمه متصل می‌شود. قطر افقی آن 75/11 و قطر عمودی 6/1۰ میلیمتر است. ضخامت آن از مرکز به محیط افزایش می‌یابد (65/0- 52/0) میلیمتر. منابع تغذیه قرنیه ، عروق لیمبوس ، زلالیه و اشک است. قسمت سطحی قرنیه بیشتر اکسیژن خود را از اتمسفر می‌گیرد. ساختمان یکنواخت ، بی‌آب بودن و بی‌رگ بودن عوامل شفافیت قرنیه می‌باشد.اعمال جراحی ليزيک و يا ليزر برای تصحيح شماره عينک بر روی اين قسمت انجام می گيرد. با انجام اين گونه اعمال جراحی، انحنای قرنيه تغيير و شماره چشم اصلاح می گردد .

    به گفته دیگر؛ قرنیه قسمت شفاف و شیشه مانند جلوی چشم می‌باشد که مقطعی از یک کره یا یک جسم بیضوی منظم است که از ورای آن قسمت رنگی چشم یعنی عنبیه دیده می‌شود. در واقع رنگ چشم وابسته به عنبیه است که از فردی به فرد دیگر متفاوت می‌باشد و قرنیه کاملا شفاف است. نور پس از عبور از قرنیه و عدسی چشم به شبکیه می‌رسد تا در آنجا تصویر تشکیل گردد و پس از فعل و انفعالاتی، اطلاعات این تصویر بصورت امواج الکتریکی-عصبی به مغز منتقل گردد و فعل بینایی کامل گردد. هر گونه اختلالی که در این مسیر بروز نماید سبب کاهش بینایی می‌شود. قرنیه اولین عنصر در این مسیر می‌باشد و وجود یک قرنیه شفاف و با شکل هندسی منظم، لازمه اصلی بینایی است

     ليمبوس

    ليمبوس محل آناتوميكي تبديل اپيتليوم اسكلرا و ملتحمه به قرنيه بوده و معتقدند كه محل سلولهاي  بنیادی اپي تليال قرنيه است. در ليمبوس، اپي تليوم مطبق منشوري ملتحمه به اپي تليوم مطبق سنگفرشي قرنيه و آستر مخاطي رگدار اپيتليوم ملتحمه به يك شبكه پرعروق لیمبال ختم مي شود. براي تامين غذا و اكسيژن سلولهاي بنیادی لیمبوس كه میتوزفعال دارند، اين شبكه عروقي اهميت دارد. علاوه بر اين ليمبوس در تعیین حدود سلولهاي ملتحمه از سلولهاي قرنيه نقش دارد.

     صلبیه:

    صلبيه قسمت سفيدی چشم است که درامتداد قرنيه ميباشد و تا پشت چشم و تاعصب بينايی ادامه می يابد. در واقع صلبيه بافت نسبتاً محكمي است كه دورتا دور كره چشم به جز قرنيه را مي پوشاند. 

     عنبیه:

    عنبيه بخش رنگي پشت قرنيه است كه رنگ چشم افراد را تعيين مي كند.عنبيه  به رنگهاي مختلف مانند آبي، سبز، قهوه‏اي، عسلي وغيره مي‏باشد.

     مردمک:مردمك، سوراخي است در وسط عنبيه  که مقدار نور وارد شده به چشم را تنظيم مي كند. وقتي چشم در محيط پر نور قرار مي گيرد مردمك تنگ مي شود تا مقدار نور كمتري وارد چشم شود؛ و بر عکس زمانی که چشم در محيط كم نور قرار مي گيرد مردمك گشاد مي شود تا نور بيشتري وارد چشم شود.

     عدسی:

    عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر 9 میلیمتر و ضخامت 4 میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می‌دهد.

    در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد می‌نماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن 45-40 سالگی به بعد، کاهش می‌یابد و بنابراین پیر چشمی عارض می‌گردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه می‌کند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم می‌کند و لذا عدسی کروی‌تر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا می‌کند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه می‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق می‌افتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش می‌یابد و فرد تار می‌بیند.اين همان حالتي است كه به آن پير چشمي گفته مي شود.
    آب مرواريد که يکی از شايعترين بيماريهای چشم ميباشد که بعلت کدر شدن عدسی چشم اتفاق می افتد.

    اتاقک قدامی:

    اتاقک قدامي فضاي كوچكي است كه بين قرنيه و عنبيه قرار دارد. در اين فضا مايعي به نام زلاليه جريان دارد.در چشم  مرتباً مقداري از مايع زلاليه تولید و ازطریق مجاری زاویه چشم خارج مي شود . اگر به هر دليلي تعادل بين توليد و خروج اين مايع به هم بخورد مقدار مايع زلاليه در چشم افزايش پيدا مي كند و فشار داخل كره چشم از حد طبيعي بيشتر مي شود. بالا رفتن فشار چشم به پرده شبكيه و عصب بينايي آسيب مي زند و باعث بيماري آب سياه يا گلوكوما مي شود.

     مشیمیه:

    مشيميه پرده نازك سياه رنگي است كه دور شبكيه را احاطه كرده است. اين پرده تعداد زيادي رگ هاي خوني دارد كه مواد غذايي را به بخش هايي از شبكيه مي رساند. به علاوه سلول هاي اين لايه حاوي تعداد زيادي رنگ دانه سياه ملانين است كه رنگ سياهي به اين بخش از چشم مي دهد. وجود رنگ سياه مانع از انعكاس نورهاي اضافي در داخل كره چشم مي شود و به تشكيل تصوير واضحتر كمك مي كند.

     فضای خلفی و زجاجیه:

    فضای خلفی چشم كه محوطه پشت عدسی چشم است توسط زجاجيه که در واقع يک ماده ژله مانند شفاف است  پر مي‏شود. در بعضی شرایط مثل افزایش سن، ضربه به چشم، نزدیک بینی متوسط تا شدید، دیابت و ....  ساختمان ژله مانند زجاجيه تغيير مي كند و در بعضي جاها حالت آبكي پيدا مي كند.اين تغييرات بصورت اشكال متحركي شبيه مو و يا بال مگس ( مگس ‏پران) در ميدان بينايی دیده می شوند. خصوصا در موقع نگاه به يك زمينه سفيد و روشن اين اشکال بيشتر جلب توجه مي‏كند.

    در صورتی که فردی به صورت حاد دچار مگس پران و یا احساس جرقه زدن (فلاشینگ) شود؛ باید از نظر احتمال سوراخ شدگی شبکيه معاینه شود. 

    شبکیه:

    قسمت حساس به نور چشم است كه در پشت چشم ، مابين  زجاجيه و مشیمیه قرار دارد و شامل مجموعه اي از سلولهاي حساس به نور و انواع مختلف نرونهاست. سلولهاي استوانه اي مسئول ديد سياه و سفيد هستند و سلولهاي مخروطي رنگها را تشخيص مي دهند. نرونهاي مياني شبكيه نيز سيگنالهاي بينايي رسيده را جمع آوري و اطلاعات را به عصب بينايي منتقل مي كنند.

    شبكيه از ميليونها سلول اختصاصي فتورسپتور (گیرنده نور)بنام سلولهاي مخروطي و استوانه اي تشكيل شده است كه شعاعهاي نوري را به سيگنالهاي الكتريكي تبديل مي كنند و از طريق عصب بينايي به مغز منتقل مي كنند. سلولهاي استوانه اي توانايي ديد در نور كم و سلولهاي مخروطي توانايي ديد رنگها را به ما مي دهند .

    ماكولا، كه در مركز شبكيه قرار دارد، محل تجمع بيشترين تعداد سلولهاي مخروطي است. فوآ، فرورفتگي كوچكي در مركز ماكولا، بيشترين سلول مخروطي را داراست. ماكولا مسئول ديد مركزي، ديد رنگها و تشخيص دقيق جزئيات است. سلولهاي استوانه اي درقسمت محیطی شبكيه (اطراف شبكيه) قرار دارند و امكان ديد در شب و ديدن حركت اشياء در اطراف را مي دهد . 
     لايه پیگمانته (رنگدانه دار) شبکیه مابين شبكيه و مشیمیه قرار دارد و حاوي ملانوسيتهايي است كه مسئول رنگ سياه آن هستند. اين پيگمانها باعث مي شوند تمام نورها داخل چشم جذب شود وچشم مانند اتاق تاريك عكاسي عمل كند. 

    عصب چشم:

    عصب بينايي، در پشت شبكيه قراردارد كه سيگنالها را از سلولهاي فتورسپتور به مغز منتقل مي كند . اين عصب پيام هاي بينايي را  از شبکیه به مغز ارسال مي كند.در بعضی ازبيماريها مانند مولتيپل اسکلروزيس يا همان MS ، مسمومیت با الکل متيليک (الکل چوب)، آب سیاه و.... عصب بينايي آسیب می بیند. 

    عضلات چشم:

    حركات كره چشم در هر چشم به وسيله 6 عضله خارج کره چشمی كه به اطراف كره چشم مي چسبد كنترل مي شود. اختلال حرکتی و يا عدم هماهنگي آن ها مي تواند به انحراف چشم يا لوچي منجر شود

    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ۱٢:٠٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۸/٢٦
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + آب مروارید

      آب مروارید  Cataract             

     

    عدسی چشم     Crystalin Lens

    عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر 9 میلیمتر و ضخامت 4میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می‌دهد.

     

    در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد می‌نماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن 40 تا 45سالگی به بعد، کاهش می‌یابد و بنابراین پیر چشمی عارض می‌گردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه می‌کند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم می‌کند و لذا عدسی کروی‌تر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا می‌کند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه می‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق می‌افتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش می‌یابد و فرد تار می‌بیند.این همان حالتی است که به آن پیر چشمی گفته می شود. 

     

     

      

    آ ب مروارید یا کاتاراکت   Cataract 

     

     

    آب مروارید یا کاتاراکت به کدورت عدسی طبیعی چشم که در پشت عنبیه و مردمک قرار دارد، گفته می شود. عدسی یا لنز چشم؛ مثل لنز دوربین عکاسی کار می کند و نور را بر روی پرده شبکیه چشم که در عقب چشم قرار دارد، متمرکز می کند. همچنین عسی چشم طوری نور را متمرکز می کند که هم اشیاء دور و هم اشیاء نزدیک روی شبکیه بیفتد؛ در نتیجه انسان هم دور و هم نزدیک را واضح می بیند. این پدیده را " تطا بق" می گو یند.

     

     عدسی عمدتا از آب و پروتئین ساخته شده است. پروتئین ها به طرز ظریفی قرار گرفته اند که باعث شفافیت عدسی می شود و در نتیجه نور از لابلای آنها عبور می کند. اما با پیشرفت سن؛ بعضی از این پروتئین ها تغییر ماهیت داده و بهم چسبیده و باعث کدر شدن بعضی از نواحی کوچک درعدسی می شوند. این پدیده "کاتاراکت یا آب مروارید" نامیده می شود و با گذشت زمان این نواحی بزرگتر شده و باعث کاهش بینائی می شود.

     

    در مراحل اولیه که تنها بخش کوچکی از عدسی کدر شده است، شاید آب مروارید مشکلی ایجاد نکند، اما در بیشتر مواقع این روند ادامه می یابد و بخش بزرگی از عدسی کدر می شود و بینایی را مختل می سازد. سرعت پیشرفت آب مروارید در بین افراد مختلف متفاوت است ، آب مروارید ناشی از افزایش سن به تدریج در طی چند سال پیشرفت می نماید. آب مروارید در افراد جوان و افراد دیابتی ممکن است به سرعت در طی چند ماه پیشرفت نماید ولی سرعت پیشرفت آب مروارید در هر فرد را نمی توان دقیقا پیشگویی کرد.

     

     

    انواع آب مروارید

     

     

     

     

    1– کاتاراکت هسته ای یا نوکلئار: که کدورت عمدتا  درقسمت های مرکزی عدسی  قرار داشته و حاصل تغییرات طبیعی سن است.

    2 – کاتاراکت قشری یا کورتیکال: که کدورت عمدتا در قسمت های محیطی عدسی است و تدریجا به قسمت های مرکزی کشیده می شود. بسیاری از دیابتی ها به این نوع کاتاراکت گرفتار می شوند.

    3 – کاتاراکت زیر کپسولی یا ساب کپسولر: که در قسمت پشتی عدسی شروع می شود. افراد دیابتی،  دوربینی بالا، مبتلایان به رتینیت پیگمانتر، و مصرف کنندگان دارو های استیروئیدی ( کورتون) معمولا به این نوع مبتلا می شوند. 

     

     

     

    علل زمینه ای آب مروارید

     

    • آب مروارید ناشی از افزایش سن
      آب مروارید ناشی از افزایش سن شایعترین نوع آب مروارید است درصد زیادی از افراد به آن مبتلا می شوند و با افزایش سن شیوع آن افزایش می یابد.

    •  آب مروارید ناشی از سایر بیماریها
      این نوع آب مروارید در افرادی که بیماریهای مشخص دیگری از جمله دیابت (بیماری قند) دارند دیده می شود. گاهی بروز آب مروارید در رابطه با مصرف طولانی مدت بعضی از داروها مثل پرونیزولون می باشد.

    •  آب مروارید ناشی از ضربه
      گاهی بلافاصله پس از صدمات چشمی و گاهی سالها بعد از آن دیده می شود.

    •  آب مروارید مادر زادی
      بعضی از بچه ها با آب مروارید به دنیا می آیند یا اینکه در کودکی به آن مبتلا می شوند که معمولا در هر دو چشم است.

       

      علائم و نشانه های آب مروارید

      کدورت عدسی در ابتدا کوچک بوده وتأثیری بر بینائی شما ندارد. شما ممکن است حس کنید که بینائیتان اندکی تار شده است و مثل این است که از پشت شیشه اشیاء را ببینید. ممکن است نور خورشید و لامپ ها درخشنده تر و پخش و اذیت کننده باشد.همچنین ممکن است هنگام رانندگی در شب، نور چراغ ماشین های روبروخیره کننده تر از قبل باشد.رنگها نیز به شفافیت قبلی را ندارند.

       علائم و نشانه های آب مروارید ارتباط مستقیمی با نوع آب مروارید دارد. زمانی که کاتاراکت هسته ای (نوکلئار) در مراحل ابتدایی است، مدتی بینائی نزدیک فرد بهتر می شود که اصطلاحا به آن" دید ثانویه" می گویند.متأسفانه این بهبود دید نزدیک دوام چندانی ندارد وبا بدتر شدن کاتاراکت از بین می رود. کاتاراکت زیر کپسولی ممکن است تا مراحل پیشرفته علامتی نداشته باشد و یا فرد از خیرگی ناشی از نور بخصوص در شب شاکی باشد.  

       به طور کلی شایعترین علائم آب مروارید عبارتند از:
      •  تار شدن یا محو شدن بینایی.
      • حساس شدن به  نور:
        درخشندگی زیاد نور اتومبیل ها در شب، خیرگی و پخش نور چراغها و نور آفتاب، دیدن هاله اطراف چراغها، کاهش دید در نور شدید آفتاب
      •  کم رنگ شدن یا محو شدن رنگها
      •  دو بینی یا چند بینی (که با افزایش شدت آب مروارید وضعیت بدتر می شود). 
      •  افزایش دید نزدیک، تغییر مداوم شماره عینک و یا لنز تماسی.
      • این علائم می تواند ناشی از سایر بیماری های چشمی نیز باشد، پس اگر دچار هر یک از این علائم شدید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

      کیفیت تصویر در چشم طبیعی (سمت چپ) و چشم مبتلا به آب مروارید (سمت راست)

      تشخیص آب مروارید یا کاتاراکت

       

      برای تشخیص آب مروارید باید معاینه کامل چشم پزشکی توسط چشم پزشک متخصص انجام شود. برای تشخیص صحیح، معایناتی که توسط چشم پزشک انجام می شود شامل موارد زیر می باشد:

       

      1- اندازه گیری قدرت بینایی

       

      2-معاینه ظاهر چشم ها

       

      3- بررسی حرکات چشم ها

       

      4- معاینه با دستگاه اسلیت لامپ

       

      5- بررسی واکنش مردمک ها در برابر نور 

       

      6- تونومتری : با این معاینه فشار چشم اندازه گیری می شود. افزایش فشار ممکن است علامت گلوکوم (آب سیاه) باشد.

       

      7- گشاد کردن مردمک که با مصرف قطره های چشمی صورت می گیرد و به چشم پزشک اجازه می دهد تا تمام قسمتهای عدسی و شبکیه را کاملا معاینه کند.

       

      8- سونوگرافی چشمی از نظر بررسی وضعیت پرده شبکیه چشم و تعیین قدرت لنز داخل چشمی

      درمان آب مروارید یا کاتاراکت

       

       در مراحل اولیه بعضی از انواع آب مروارید، وضعیت بینایی با استفاده از عینک ممکن است به طور موقت بهتر شود. دارو، قطره ، ورزش یا عینک مانع بروز یا بهبود آب مروارید نمی شوند و هنوز جراحی تنها راه درمان است که شامل خارج کردن عدسی کدر شده و جایگزینی آن با عدسی مصنوعی است.

       

      بسیاری از مردم تصور می کنند که کاهش بینائی جزء لاینفک پیری است؛ در حالی که عمل آب مروارید بسیار آسان، کم خطر و بی درد است.  عمل جراحی آب مروارید عملی بسیار موفق است و سالانه حدود 5/1 ملیون نفر در امریکا و چند صد هزار نفر در ایران تحت این عمل جراحی قرار می گیرند. 

       

      زمان عمل با توجه به نیاز و شرایط هر فرد متفاوت است. در افراد مسن که نیاز چندانی به دید کامل ندارند ممکن است دیرتر نیاز به انجام عمل جراحی باشد. به هر حال شما با کمک چشم پزشک در این زمینه تصمیم خواهید گرفت.

       

      آب مروارید زمانی نیاز به جراحی دارد که اختلال بینایی، انجام فعالیت های شغلی یا روزمره مانند رانندگی، مطالعه و تماشای تلویزیون را مختل کند و نیازی به رسیدن آب مروارید نیست.

       روش های مختلف عمل جراحی آب مروارید 

       

       

      عمل جراحی آب مروارید به طور کلی به دو شکل انجام می شود:  

      1- عمل آب مروارید به روش داخل کپسولی یا اینترا کپسولار  کاتاراکت اکسترکشن

      2-عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی یا اکسترا کپسولار  کاتاراکت اکسترکشن
      درعمل آب مروارید به  روش داخل کپسولی؛ عدسی به همراه کپسول احاطه کننده آن از چشم خارج می شود و در نتیجه جائی برای کارگذاری لنز داخل چشمی باقی نمی ماند. این روش در حال حاضر تقریبا کنار گذاشته شده و فقط در موارد خاصی؛ مثلا زمانی که لنز دچار نیمه در رفتگی است و امکان حفظ کپسول عدسی وجود ندارد، بکار می رود

      در عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی؛ پس از باز کردن قسمت قدامی کپسول عدسی، محتویات آن خارج شده و در نتیجه از محفظه کپسول عدسی میتوان به عنوان محل کارگذاری لنز داخل چشمی استفاده کرد.  این روش خود به دو شکل :  1- با برش بزرگ و 2- با برش کوچک ؛ انجام می شود

      در عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی با برش بزرگ؛ محل اتصال قرنیه به صلبیه ( لیمبوس) حدود 9 تا 11  میلی متر باز می شود و پس از باز کردن کپسول قدامی، هسته عدسی خارج می  شود و پس از شستن مواد باقیمانده عدسی، لنز داخل چشمی  کار گذاشته می شود و محل برش با 6 تا 9 عدد بخیه بسته می شود . حدود دو تا سه ماه بعد بخیه ها برداشته می شوند. پس حدود دو تا سه ماه طول می کشد تا بینائی به حد نسبتا طبیعی برسد.بنابراین عیب اصلی این روش را می توان در طولانی بودن دوره نقاهت آن دانست. از آنجایی که با این روش معمولا مقداری آستیگماتیسم ایجاد می شود؛ ممکن است بینایی صد در صد نشده و برای اصلاح آن نیاز به عینک دور باشد . هم اکنون در اکثر شهر های ایران این روش مرسوم است؛ لذا ما از آن به عنوان "روش مرسوم عمل آب مروارید "نام می بریم.

      در عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی با برش کوچک؛ از برش حدود 3 میلی متری برای خارج کردن محتویات عدسی استفاده می شود. به این معنی که هسته عدسی در داخل چشم خرد شده و سپس از طریق ساکشن از چشم خارج می شود.

       این روش خود به دو نوع است. 1- تکنیک فیکو امولسیفیکیشن:  که برای خرد کردن هسته عدسی از انرژی" ماوراء  صوت (اولتراسوند)"  کمک می گیرد. 2-تکنیک  فیکو لیزر: که برای خرد کردن هسته عدسی از انرژی  "لیزر"   کمک می گیرد.

      هم اکنون در تمام دنیا در بیش از 97درصد موارد از انرژی ماوراء صوت استفاده می شود ؛ زیرا این روش قدرت و کارایی بهتری دارد.  بخصوص زمانی که آب مروارید پیشرفته بوده و در نتیجه هسته عدسی سفت باشد روش" فیکو لیزر" قابل انجام نیست. در ایران نیز تقریبا در صد در صد موارد از  روش" فیکوامولسیفیکیشن اولتراسوند" ( اصطلاحا به آن "فیکو" می گویند)  استفاده می شود؛ ولی از آن جائی که در تصور عموم، لیزر دقت بالایی دارد، این روش بنام روش لیزری مطرح می شود. البته ذکر این نکته ضروری است که  گاها پس از گذشت مدتی از عمل آب مروارید ممکن است کپسول عدسی کدر شده و باعث تاری دید شود که ما بطور معمول از انرژی لیزر برای باز کردن کپسول ( و مسیر دید) استفاده می کنیم که به این کار " لیزر کپسولوتومی" می گوئیم     

       تقریبا بطور همزمان تحول مهم دیگری در طراحی و کیفیت لنزهای مصنوعی داخل چشمی بوقوع پیوست واستفاده از عدسی های مصنوعی تاشونده مرسوم شد.اخیرا لنز هائی طراحی شده اند (موسوم به لنز های با خاصیت تطابق) که با مکانیسم های مختلفی دید نزدیک را نیز تا اندازه قابل توجهی بهبود می بخشند و در نتیجه فرد علاوه بر بینائی خوب دور ، بدون نیاز به عینک مطالعه، نزدیک را هم خوب می بیند.

       بنابراین بارزترین حسن عمل جراحی آب مروارید با برش کوچک، کاهش میزان آستیگماتیسم ایجادشده در اثر عمل جراحی  و دوره نقاهت و بازگشت بینایی بسیار کوتاه است.
      اگر هر دو چشم به آب مروارید مبتلا باشد پزشک آنها را در یک زمان جراحی نمی کند. هر چشم باید به طور جداگانه تحت عمل جراحی قرار گیرد. در صورتیکه وضعیت اورژانس نباشد بهتر است حدود ? هفته بین دو عمل فاصله باشد. گاهی از اوقات در بیماران مبتلا به بیماری قند جهت معاینه شبکیه و درمان ضایعات ناشی از بیماری انجام عمل آب مروارید ضروری است.
      از نظر بی هوشی نیز  با پیشرفت تکنولوژی عمل، دیگر نیازی به بی هوشی عمومی وجود ندارد و با تزریق بی حسی و یا حتی ریختن قطره بی حسی عمل جراحی امکان پذیر است. 
      پیشرفته ترین روش عمل جراحی در دنیا عمل فیکو با استفاده از قطره بی حسی و بدون نیاز به تزریق آمپول بی حسی و یا بی هوشی عمومی است . در این روش مدت زمان عمل حدود ده دقیقه است و نیازی به پانسمان چشم نیست و بیمار بلافاصله پس از عمل مرخص می شود و از روز بعد به کار و زندگی عادی برمی گردد.همه بیماران عمل شده توسط اینجانب با این روش عمل می شوند.
       
       
       

      تکنیک انجام عمل جراحی آب مروارید توسط اینجانب

       

      اینجانب پس از سالها تجربه در عمل جراحی چشم و شرکت در مجامع مختلف بین المللی فوق تخصصی چشم پزشکی؛ بهترین، کم خطر ترین، راحت ترین و پیشرفته ترین روش عمل جراحی آت مروارید (عمل جراحی فیکو با قطره بی حسی) را به طور روتین برای همه بیمارانم انجام میدهم.

      1- به آرامی وبا اطمینان خاطر روی تخت عمل دراز بکشید؛ زیرا عمل فوق العاده راحت و بدون درد است.
      2- چند بار قطره بی حسی (قطره تتراکائین) در چشم چکانده می شود.
      3-با محلول ضد عفونی (بتادین) چشم شما شستشو می شود و لباس یک بار مصرف استریلی روی صورت شما داده می شود و جلوی بینی شما اکسیژن گذاشته مشود تا کاملا راحت باشید.
      4- از طریق برش حدود 3 میلیمتری، عدسی دچار آب مروارید با انرژی اولتراسوند با ظرافت خرد و تخلیه می شود.
      5- لنز تاشو مصنوعی از همان برش کوچک در چشم کار گذاشته می شود.
      6- چون برش خیلی کوچک است، نیاز به بخیه و پانسمان چشم نیست.
      7- بلافاصله مرخص شده و به منزل برمی گردید.
       
       
      عمل خیلی راحت تر از آنچه که تصور می کردید، بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

       

       لنزهای چند کانونی و لنزهای تطابقی
      Multifocal& Accommodative lenses
       
       
       
      "تطابق" عبارتست از توانایی چشم برای تغییر تمرکزاز روی اشیاء دور بر روی اشیاء نزدیک و تمرکزاز روی اشیاء نزدیک بر روی اشیاء دور و همچنین فواصل بین آنها.   اغلب افراد پس از رسیدن به سنین بیش از چهل سالگی احساس می کنند که برای مطالعه و دیدن اشیاء نزدیک به عینک نیاز دارند. این تغییرات در عدسی را" پیر چشمی" می نامیم. در پیر چشمی بدلیل کاهش انعطاف پذیری عدسی چشم,عضلاتی که مسئول تطابق هستند - (عضلات مژگانی) - نمی توانند بخوبی این عمل را انجام دهند.
       بطور معمول بجای لنز طبیعی چشم که بهنگام عمل آب مروارید از چشم خارج می شود, لنز های داخل چشمی تک کانونی کار گذاشته می شود که فرد فقط دید دور خوبی دارد و برای مطالعه نیاز به عینک دارد . اخیراً لنز های بنام "لنزهای چند کانونی" و "لنزهای تطابقی" طراحی شده اند که علاوه بر اصلاح دید دور, دید نزدیک و همچنین دید حدواسط را نیز اصلاح می کنند. علاوه بر این از این نوع لنز ها می توان برای اصلاح پیر چشمی توأم با اصلاح عیوب انکسار در غیاب وجود آب مروارید نیر با موفقیت استفاده کرد.
      این تکنولوژی تحولٌی جدید در درمان آب مروارید و پیر چشمی است و اینجانب تعداد قابل توجهی از این لنزها را در چشم بیمارانم کار گذاشته ام و خوشبجتانه بیماران از این لنزها بسیار راضی هستند. این لنزها انواع مختلفی دارند؛ اما در اینجا چند نوع از آنها  که موفق به دریافت تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) شده اند؛ ذکر خواهند شد:
        
              
       
      The ReZoom IOLلنزهای ریزووم        
      با کار گذاری لنز ریزووم در چشم, فرد بینایی خوبی در فواصل دور, نزدیک و حد فاصل آن را خواهد داشت. لنز ریزووم یک لنز چند کانونی نسل دوم است که پنج ناحیه اپتیکی برای اصلاح بینایی در فواصل مختلف را داراست. این لنز توسط شرکت AMO آمریکا طراحی و ساخته شده است. این لنز تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) را در مارس 2005 دریافت کرد. بر اساس مطالعات بالینی انجام شده, 92% افرادی که لنز ریزووم دارند, برای مطالعه اصلاً به عینک نیاز ندارند و یا فقط گهگاهی نیاز به عینک دارند. بطور معمول شش تا دوازده هفته زمان لازم است تا بیماران به این سیستم جدید عادت کنند. اگر شما مایلید که برای مطالعه وابستگی کمی به عینکتان داشته باشید, لنز ریزووم درست آن چیزی است که منتظرش هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراحی لنز ریزووم و نحوه کار آن بر روی این آدرس  visioninfocus.com/423.aspکلیک کنید. 
      لنزهای چندکانونی تکنیس Tecnis Multifocal IOL 
       این لنز نیز توسط شرکت(Advanced Medical Optics )AMO آمریکا طراحی و ساخته شده است. این لنز diffractive بوده و در اندازه های مختلف مردمک, فرد بینایی خوبی در فواصل دور, نزدیک و حد فاصل آن را خواهد داشت.  این لنز تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) را در اوائل 2009 میلادی دریافت کرد.
      The ReStor Acrysof IOLلنزهای ری استور  
      این لنز توسط شرکتAlcon  آمریکا طراحی و ساخته شده است.بر اساس یک مطالعه بالینی که کارخانه سازنده این لنز انجام داد, 80% بیماران در هیچ شرایطی نیاز به عینک ندارند. این لنز با بهره گیری از تکنولوژی جدیدی در طراخی لنز بنام"apodized diffractive technology " بیمار را قادر می کند تا در فواصل مختلف بینایی خوبی داشته و کیفیت زنگی فرد را بهبود می بخشد. این لنز تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) را در مارس 2005 دریافت کرد. نوع آسفریک آن در اوائل سال 2007میلادی  تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) رادریافت کرد. لنز آسفریک در قسمت های محیطی شعاع انحنای کمتری داشته و حساسیت کنتراست بالاتر و بینایی بهتری در شب دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این لنز بر روی این آدرسwww.acrysofrestor.com کلیک کنید.  
       کریستا لنز  Crystalens
       
       
      این لنز در اواخر سال 2003 میلادی و زمانی که توسط شرکت eyeonics عرضه می شد, موفق به دریافت تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) شد. شرکت Bausch & Lomb در اوائل سال 2008 میلادی این لنز را تصاحب کرد و تحت عنوان" Crystalens HD " تأئیدیه FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) را در اواخر ژوئن 2008 دریافت کرد. این لنز برای بازگرداندن قدرت تطابق چشم طراحی شده و در مطالعات انجام شده توسط FDA  (انجمن دارو و غذای آمریکا) در 80% موارد پس از چهار ماه بیمارن بدون عینک بینایی 100% دارند؛ در حالیکه بینایی دور نیز خیلی خوب است.

      از آنجایی که این لنز در هر دو طرف خود دارای لولا است, براحتی می تواند توسط عضلات مژگانی حرکت کند و چشم بتواند بطور طبیعی تری بر روی اشیاء دور و نزدیک تمرکز کند. در حال حاضر کریستا لنز تنها لنز تطابقی است که موفق به دریافت تأئیدیه FDA (انجمن دارو و غذای آمریکا) شده است. 

       

    نویسنده : دکتر علیرضا نادری جراح و فوق تخصص چشم ; ساعت ٥:٠٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۸/۱٩
    تگ ها:
        پيام هاي ديگران()   لینک

    + داستان پیدایش عینک

    عینک      Glasses

    بنظر می رسد در زمان مصریها، یونانی ها و رومی های باستان هیچ گونه وسیله کمک بینایی وجود نداشته است این نظر از روی نامه یک فرد رومی که صد سال پیش از میلاد نوشته شده ودر آن تاکید دارد او بخاطر سن زیادش و اینکه دیگر نمی تواند مطالعه کند و برای اینکار باید به بردگانش متکی باشد استعفا می دهد تائید می گردد . مشهور است که تراژدی نویس رومی (Seneca )سنکا که در سال چهارم پیش از میلاد می زیسته است کتابها را با نگاه کردن از طریق یک کره شیشه ای پر آب که باعث بزرگنمایی می شده مطالعه می کرده است ( Nero ) نرو از یک زمرد که آنرا نزدیک چشمش نگه می داشته است برای تماشای جنگ گلادیاتورها استفاده می کرده است البته این دلیل کافی برای این نیست که بگوییم رومی ها از خواص لنزها اطلاعی داشته اند زیرا این احتمال وجود دارد که نرو از زمرد بخاطر رنگ سبز آن که باعث کاهش نور خورشید می شود استفاده می کرده است .

    Plomy اصول کلی بزرگنمایی را شرح داده ولی لنزهایی که در آن موقع وجود داشته است برای بزرگنمایی مناسب نبوده است قدیمی ترین لنز شناخته شده در خرابه های Nineveh باستانی کشف شده که از کریستالهای سنگی جلا داده شده ساخته شده است و قطر آن یک و نیم اینچ می باشد.

    اریستوفان در کتاب ابرها از یک شیشه نام می برد که برای ایجاد سوراخهایی در پوست خشک حیوانات بکار برده می شده است و همچنین استفاده از شیشه های سوزان را برای پاک کردن نوشته از روی قرص موم ذکر می کند طبق اظهار Pliny پزشکان آنرا برای سوزاندن زخم ها استفاده می کرده اند .

    در حدود سال صدم بعد از میلاد سنگ مخصوص مطالعه یا آنچه که ما آنرا به عنوان شیشه بزرگنمایی کننده می شناسیم پدیدار شد این وسیله در واقع قطعه ای از یک کره شیشه ای بود که در مقابل متن مورد مطالعه قرار داده می شد تا حروف را بزرگ نماید این وسیله راهبان پیر را قادر به مطالعه می ساخت و احتمالا این نخستین وسیله کمک بینایی بوده است .

    ونیزیها یاد گرفتند که شیشه را برای ساختن این وسیله تولید نمایند و بعدها نیز لنزهایی را که بجای قرار گرفتن بر روی متن مورد مطالعه در یک فریم در مقابل چشم جای می گرفت .

    بعضی وقتها گفته می شود که چینیها عینک را دو هزار سال قبل ساخته اند ولی ظاهرا آنها تنها از این وسیله برای مراقبت از چشم ها یشان در برابر نیروهای شیطانی استفاده می کرده اند در سال 1268 Roger Bacon فیلسوف انگلیسی در کتاب Opus Majus نوشت :

    اگر کسی حروف یا اشیاء ریز را از طریق یک کریستال یا شیشه یا ماده شفاف دیگر نگاه کند و آن شئی شبیه قطعه تحتانی یک کره باشد در حالیکه طرف محدب آن بطرف چشم باشد او خواهد توانست حروف را بهتر ببیند و حروف بزرگتر بنظر خواهند آمد.بنابراین چنین وسیله ای میتواند برای همه مفید باشد و آنهایی که چشمانشان ضعیف تر می باشد خواهند توانست حروف را بهتر ببینند حتی اگر حروف خیلی کوچک باشند .

    درسال 1289 در یک کتاب با عنوان Trait decon unit dela famille di popozo نوشته شده که من بقدری در اثر کهولت ناتوان شده ام که بدون وسیله ای که به نام عینک معروف است نمیتوانم بخوانم یا بنویسم . این وسیله اخیرا به افراد مسن که دچار ضعف بینایی هستند اختراع شده است و او اظهار میدارد که بیست سالی بیش نیست که هنر عینک سازی که از مفیدترین هنرهای روی زمین است کشف شده است من خودم فردی را که آنرا برای نخستین بار ساخته دیده و با او صحبت کرده ام نام نخستین ابداع کننده عینک نا شناس باقی مانده است .

    نخستین تابلوی هنری شناخته که در آن عینک بکاررفته توسط Tomaso da modena در سال 1352 ترسیم شده است او دو برادر را نشان میدهد که در حال مطالعه هستنند ویکی از آنها یک شیشه بزرگ کننده را نگه داشته و دیگری عینکی بر روی بینی خود دارد اگرچه Tomaso در این کار پیشقدم شد ولی سایر نقاشان عینک را بر روی بینی همه افراد قرار میدادند که احتمالا نشانه ای از دانش و خرد واحترام بود .
    از قرن چهاردهم به بعد نقاشان چهره هایی از St. lucy را رسم کرده اند که اغلب عینک مخصوص خودش را با خود دارد .

    یکی از مهمترین پیشرفتهایی که در ساخت عینک در قرن شانزدهم بوجود آمد معرفی عدسیهای مقعر برای اصلاح نزدیک بینی بود Pop leox که خودش نزدیک بین بود از عینکهای مقعر در هنگام شکار استفاده نمد و ادعا نمود که این عینک او را قادر ساخته تا از همراهانش بهتر ببیند .

    نخستین عدسیهای عینک از جنس کوارتز بودند زیرا شیشه هنوز ابداع نشده بود عدسیها بر روی فریمهایی از جنس استخوان و فلز و حتی چرم سوار می شدند . استفاده از عینک ازایتالیا به کشورهای دیگر مانند فرانسه . آلمان و اسپانیا نیز گسترش یافت در انگلستان در سال 1629 یک شرکت عینک سازی تاسیس شد در آرم آن سه عدد عینک دیده می شود وشعار اینست : امکانی جدید برای افراد مسن .

    از لحظه ای که عینک اختراع شد مشکلی وجود داشت که تقریبا برای 350 سال حل نشده باقی ماند :"چگونگی قرار گرفتن عینک بر روی صورت" با تمام پیشرفتهایی که در طی سالها صورت پذ یرفت فرم عینک یکی از بهترین نمونه های ضعف مهندسی طراحی بود.
    مرکز ثقل و مرکز چرخش خیلی از هم دور بودند وبنابراین امکان نگهداری عدسیها در جایگاه دلخواه وجود نداشت فریمها تا حد زیادی به بینی اتکا داشتند که از نظر اندازه شکل و سفتی در بین افراد مختلف متغیر بود و همینطور به گوش که از نظر تقارن و شکل محافظ غضروفی آن ودر میزان مویی که بین فریم و گوش وجود دارد متغیر بود .
    برای این عینک لازم بود که صفحه عدسیها عمود بر محور بینایی باشد اگرچه که این امر از نظر هندسی تنها برای یک جهت نگاه امکان پذیر است( ودر سایر جهات نگاه تغییراتی در قدرت اسفروسیلندر روی می دهد)

    همچنین لازم است تا مرکز اپتیکی هر عدسی دقیقا در مرکز هر مردمک قرار داده شود و ظاهرا این امر غیر ممکن است زیرا چشم ها دائما حرکت می کنند و انواع حرکات مختلف را نشان می دهند .
    عینک سازان اسپانیایی در قرن هفدهم نوارهای حریری را امتحان کردند که می شد آنها را به فریم متصل نمود و سپس آنرا بدور گوش حلقه زد میسیونر های ایتالیایی واسپانیایی مدلهای جدید عینک را به چین منتقل کردند چینی ها قطعاتی از سرامیک یا فلز را به جای نوارهایی که بدور گوش حلقه می شد بکار بردند این ابداع بلافاصله در همه جا منتشر شد .

    در سال 1752 Jamer Ayscough در آخرین اختراع خودش عینکی با دسته های دارای لولای دوگانه را تبلیغ نمود این عینک بسرعت در همه جا انتشار یافت ودر نقاشی ها ،کتب و کاریکاتور های این دوره بوفور یافت می شود .عدسیها از شیشه رنگی و یا شیشه ساده ساخته می شدند.

    Ayscough احساس نمود که شیشه سفید اثرات خوبی بر روی چشم ندارد وبه همین دلیل شیشه های آبی و سبز را توصیه نمود .مردان وزنان اروپایی بویژه فرانسویها در مورد استفاده از عینک خیلی خویشتن داری بخرج می دادند اشراف پاریس تنها عینک را در پنهان استفاده می کردند مردم انگلستان و فرانسه از عینک های که براحتی پنهان می شد استفاده می کردند اما در اسپانیا عینک در میان همه اقشار رایج بود زیرا مردم فکر می کردند که عینک باعث می شود آنها مهمتر وبا وقارتر بنظر آیند.

    آمریکاییهای استعمار گری که مسن و یا دوربین بودند عینک را از اروپا وارد نمودند عینک اساسا مخصوص استعمارگران باسواد و صاحب نفوذی بود که نیاز به یک وسیله باارزش و گرانبها داشتند در اوایل سده هجدهم قیمت عینک در حدود 200 دلار بود .
    بنیامین فرانکلین در سال 1780عینک های دو کانونی را ابداع نمود او بعدها نوشت : من دو عدد عینک قدیمی داشتم که یکی را برای مطالعه و دیگری را برای دیدن مناظر دور بکار می بردم وقتی که در یافتم که این تغییر عینک ها برایم مشکل آفرین است من شیشه های هر دو عینک را نصف کردم ونیمی از هر کدام را در یک فریم جای دادم بدین ترتیب من همیشه از یک عینک استفاده می کنم وتنها کافیست که چشمانم را بالا یا پایین ببرم تا بتوانم هم دور و هم نزدیک را ببینم . عدسیهای عینک دو دید در نیمه نخست قرن نوزدهم پیشرفت کمی پیدا نمودند واژه دو کانونی و سه کانونی توسط Isaac Hawkins که عینک های سه کانونی را در 1827 معرفی نمود ابداع شدبین سالهای1781 و 1789 عینکهای نقره ای با دسته های لغزنده در فرانسه ساخته شد ولی گسترش عمومی آن تا قرن نوزدهم طول کشید .
    Monocle که در ابتدا eye ring نامیده می شد در سال 1800 در انگلستان معرفی شد . یک جوان اتریشی به نام Jf.Voigtlander که اپتیک را درلندن فرا گرفته بود ایده Monocle را با خود به آلمان برد او در سال 1814 شروع به ساخت Monocle در وین نمود و آنرا منتشر نمود نخستین استفاده کنندگان از مردان طبقات بالا جامعه بودند بعد از جنگ جهانی اول از اعتبار آن کاسته شد که البته بی ارتباط با ارتش آلمان نبود .
    loregnete دو عدسی در یک فریم بود که استفاده کننده آنرا با یک دسته طرفی نگه می داشت یکی دیگر از ابداعات قرن هجدهم بود ( توسط یک انگلیسی به نام Adams ) فریم ودسته اغلب بطرز هنرمندانه ای تزئین می شد زیرا توسط خانمها مورد استفاده قرار می گرفت و بیشتر به عنوان یک وسیله تزئینی مورد استفاده قرار می گرفت تا یک وسیله کمک بینایی و تا پایان قرن نوزدهم همچنان رایج بود .

    عینک های پنسی یا Pince-nez در دهه 1840 پدیدار گشتند ولی این در نیمه دوم قرن نوزدهم بود که تحول عمده ای در رواج این عینک ها در میان مردان و زنان بوجود آمد
    در قرن نوزدهم مسئولیت انتخاب لنز صحیح برعهده مشتری بود حتی وقتی که از عینک ساز خواسته می شد که لنز صحیح را برای آنها انتخاب نماید او این کار بصورت تصادفی و اتفاقی انجام می داد .
    در شروع قرن بیستم دکتر Norburne Jenkins در ژورنال اپتیک نوشت : استفاده از عینک در خاج از خانه یک ضرورت است عینک برای خانمها چندان جذاب نیست در واقع بیشتر مردم آنرا تحمل می کنند زیرا به آنها گفته می شود که استفاده تمام وقت از آن تنها راه جلوگیری از بروز مشکلات جدی برای چشم است .

    علیرغم این نوع اظهار نظر ها انواع متعددی از عینک و لوازم اپتیکی در دسترس بودند و در محلهای عمومی مورد استفاده قرار می گرفتند عینک های دارای شیشه های گرد بزرگ و با فریم هایی از ل